Αναστέλλουν τα απεργιακά μέτρα οι ιατροί-Έπιασε τόπο η παρέμβαση Χατζηπαντέλα

Έπιασε τόπο, όπως φαίνεται η παρέμβαση του υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χατζηπαντέλα, όσον αφορά στην απεργία των κυβερνητικών ιατρών, αφού η ΠΑΣΥΚΙ ανακοίνωσε ότι δεν θα προχωρήσει με τη στάση εργασίας.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ψάχνει τη χρυσή τομή ο Χατζηπαντέλα για την απεργία γιατρών-Κατέθεσε πρόταση

Μετά τη συνάντηση που είχε η ηγεσία της συντεχνίας των Κυβερνητικών Ιατρών, με τον υπουργό Υγείας, διαφάνηκε ότι υπάρχει πρόσφορο έδαφος για συζητήσεις. Έτσι, η ΠΑΣΥΚΙ αποφάσισε όπως δώσει περισσότερο χρόνο στον ΟΚΥπΥ, για το θέμα της ασφάλισής τους, θέτοντας ωστόσο χρονοδιάγραμμα, μέχρι τις 16 Δεκεμβρίου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΠΑΣΥΚΙ «θεωρούμε αυτονόητο ότι η παρέμβαση του Υπουργού Υγείας και οι επακόλουθες δράσεις θα πρέπει να έχουν ως καταληκτική ημερομηνία τις 16 Δεκεμβρίου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Παραλύουν τα ΤΑΕΠ οι κυβερνητικοί γιατροί, διαμαρτύρονται για την ασφάλισή τους

Προστίθεται ότι «λαμβάνοντας υπόψη τα πιο πάνω ΠΑΣΥΚΙ ενημερώνει για αναστολή της προκηρυχθείσας 3ωρης στάσης εργασίας για την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου».

Υπενθυμίζεται ότι η ΠΑΣΥΚΙ είχε καλέσει τα μέλη της να βγουν έξω από τα δημόσια νοσηλευτήρια, στα οποία εργάζονται, με στόχο να διαμαρτυρηθούν, για το γεγονός ότι δεν τηρούνται οι κανονισμοί του συμβολαίου τους, όσον αφορά στο θέμα της ασφάλισής τους, κατά την εκτέλεση των ιατρικών τους καθηκόντων. Αυτό που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ΠΑΣΥΚΙ ήταν ότι δεν έχουν στα χέρια τους αυτή τη στιγμή οποιοδήποτε έγγραφο, που να καθορίζει απόλυτα, στοχευμένα και με λεπτομέρεια ποιο είναι το είδος της επαγγελματικής τους ασφάλισης.

Οι κυβερνητικοί ιατροί παρουσιάστηκαν έντονα ενοχλημένοι, καθώς όχι μόνο στο συμβόλαιό τους γίνεται λόγος για την επαγγελματική τους ασφάλιση, πρόνοια για το συγκεκριμένο θέμα υπάρχει και στη νομοθεσία του ΓεΣΥ, με τους ίδιους να έχουν εγείρει το ζήτημα, πριν ακόμη τεθεί σε εφαρμογή η πρώτη φάση του Σχεδίου.

Με στόχο την εξομάλυνση της κατάστασης, ο υπουργός Υγείας είχε συγκαλέσει σύσκεψη, με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και κατέθεσε μεσολαβητική πρόταση και φαίνεται η κίνηση αυτή του Μιχάλη Χατζηπαντέλα ήταν προς την ορθή κατεύθυνση, αφού οι κυβερνητικοί ιατροί έκαναν ένα βήμα πίσω. 

«Δεν τίθεται οποιοδήποτε θέμα»

Από την άλλη πλευρά, ο ΟΚΥπΥ θεωρούσε ότι ο λόγος της απεργίας είναι αχρείαστος, με τον εκπρόσωπό του να παραπέμπει στην επιστολή που έχει σταλεί από τις 2 Νοεμβρίου και τονίζει πως εκεί αναγράφονται όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι κυβερνητικοί γιατροί, για το συγκεκριμένο θέμα.

«Δεν τίθεται οποιοδήποτε θέμα. Οι γιατροί έχουν όλη τη ασφαλιστική κάλυψη για τις ιατρικές πράξεις που κάνουν εντός των νοσηλευτηρίων και θα έχουν νομική κάλυψη σε περίπτωση που χρειαστεί», τόνισε ο εκπρόσωπος του ΟΚΥπΥ, Χαράλαμπος Χαριλάου.

Χαιρετίζει την απόφαση της ΠΑΣΥΚΙ το Υπουργείο Υγείας 

Το Υπουργείο Υγείας χαιρετίζει την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Παγκύπριας Συντεχνίας Κυβερνητικών Ιατρών για αναστολή της τρίωρης στάσης εργασίας την ερχόμενη Πέμπτη 17 Νοεμβρίου, και επικροτεί τον Κλάδο Ιατρών και Κλινικών Διευθυντών της ΠΑΣΥΔΥ για τη στάση που τήρησε ως προς τη συμμετοχή σε διάλογο για την επίλυση όλων των ζητημάτων που καταγράφονται με στόχο τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των νοσηλευτηρίων του ΟΚΥπΥ. Αποτελεί πάγια πεποίθηση του Υπουργείου Υγείας πως μέσω εποικοδομητικού διαλόγου και επίδειξη καλής θελήσεως, όλα τα προβλήματα μπορούν να επιλυθούν.

Επίσης, το Υπουργείο Υγείας χαιρετίζει την άμεση ανταπόκριση του Γενικού και Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα για τη διευθέτηση συνάντησης.

Δειτε Επισης

Στόλτενμπεργκ: Δεν είναι πολύ αργά για να κερδίσει η Ουκρανία τον πόλεμο
Παρασκηνιακές συνεννοήσεις Ισραήλ-Τουρκίας για τουρκικό ανθρωπιστικό στολίσκο στη Γάζα
BINTEO: Τύπος πήγε σε πλυντήριο αυτοκινήτων το Cybertruck της Tesla και το μετάνιωσε
Μέσα από χίλια μύρια κύματα ψηφίστηκε ο νόμος που επιτρέπει την ταυτοποίηση χρηστών καρτοκινητών
Εγκρίθηκε από τη Βουλή σχέδιο ψηφίσματος για δικαίωμα στο καθαρό περιβάλλον
Αναβρασμός στα αμερικανικά πανεπιστήμια με εκατοντάδες συλλήψεις-Τεταμένες κινητοποιήσεις κατά του πολέμου στη Γάζα
Κάλεσε την Τουρκία να αρπάξει την ευκαιρία, βλέπει διάθεση από Γερμανία για πιο πρωταγωνιστικό ρόλο ο ΠτΔ
Πράσινο Βουλής για νέες κατηγορίες δανείων από τον Κεντρικό Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών
Στεφάνου: Διαχρονική η στήριξη ΑΚΕΛ στα αιτήματα των πολύτεκνων
Λήστεψαν έξι γυναίκες μέσα σε μια ημέρα στη Λεμεσό-Συνελήφθησαν δυο 21χρονοι