Στην Κύπρο ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας Νικήτας

Απόψε στις 19:00 στην Κύπρο αφίχθει από το Ηνωμένο Βασίλειο ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας Νικήτας για να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία του Αρχιεπισκόπου Νέας Ιουστινιανής και Πάσης Κύπρου Χρυσόστομου Β.

Στο Διεθνές Αεροδρόμιο Λάρνακας Γλαύκος Κληρίδης τον Αρχιεπίσκοπο Νικήτα υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Κιτίου Νεκτάριος εκ μέρους της Εκκλησίας της Κύπρου. Παρών ήταν και ο σύμβουλος του Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας Νικήτα Παντελής Δημοσθένους.

Απαντώντας σε ερώτηση για το τι θυμάται από την τελευταία του συνάντηση ανέφερε πως «νομίζω μόνο μια λέξη περιγράφει τα πάντα. Η πατρική του αγάπη και η στοργή. Με αγκάλιασε όχι μόνο σαν παιδί του».

«Είχα πει ότι θυμήθηκα την παραβολή του Ασώτου. Όταν επέστρεψε ο γιος στο σπίτι και τον περίμενε ο πατέρας του και τον έντυσε με τα καλύτερα, του έβαλε και δαχτυλίδι, μου έβαλε Εγκόλπιο, Σταυρό, με έντυσε με τα πάντα, μα περισσότερο με την αγάπη του την πατρική, η οποία δεν περιγράφεται», πρόσθεσε.

«Είμαι πολύ στεναχωρημένος», ανέφερε. «Όταν τον είδα μιλήσαμε και συζητήσαμε μόνοι μας. Μου είπε μερικά πράγματα και του έδωσα τον λόγο μου πως θα υποστηρίξω τα δικαιώματα και της Εκκλησίας της Κύπρου αλλά και του λαού της Κύπρου», πρόσθεσε.

Του είπα, σημείωσε, «εύχομαι την επόμενη φορά που θα είμαι εδώ να λειτουργήσουμε σε μια ελεύθερη και ενωμένη Κύπρο, αλλά δυστυχώς ήρθα για άλλα. Είναι τιμή για μένα που επικοινώνησε το Οικουμενικό Πατριαρχείο μαζί μου να συνοδεύσω τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο να είμαστε μαζί. Δυστυχώς όμως, στην ακολουθία την νεκρώσιμη για τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο».

Σε ερώτηση για το τι είναι αυτό που κρατάει από τον άνθρωπο Χρυσόστομο ο Αρχιεπίσκοπος απάντησε «πάλι την πατρική του αγάπη και το χαμόγελο που είχε. Αλλά μου μιλούσε σαν να ήμουν παιδί του. Αλλά το άλλο που μου άρεσε είναι πως ότι είχε να πει το έλεγε. Έτσι πρέπει να είναι οι άνθρωποι σωστοί. Και ήταν ένας σωστός τίμιος, αληθινός αλλά και ταπεινός Εθνάρχης αλλά δυστυχώς τον χάσαμε».

«Ο Θεός δεν θα αφήσει την Εκκλησία και δεν θα αφήσει τον λαό», ανέφερε.

Δειτε Επισης

Υπουργός Υγείας: Προσδοκία στήριξης από διεθνή κοινότητα για λύση στο Κυπριακό
Kατάργηση φορολόγησης εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
Ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Ολομέλεια
Ανησυχία Βουλευτών για μείωση του αποθεματικού του Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞΕ
Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα
Ξεδίπλωσε το πλάνο του για τα πρόστιμα ο Βαφεάδης-Στο τραπέζι η μείωση κατά 50% του εξώδικου υπό προϋποθέσεις
Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της ΓΔ Ανάπτυξης διαπιστώνει η Ελεγκτική
BINTEO: Μαθητής συγκινεί... Ξυρίζει το κεφάλι του για να συμπαρασταθεί σε καρκινοπαθή καθηγήτρια
Αναμένει ανακοινώσεις από Υπουργεία για τα ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες η Επ. Εσωτερικών
Aύξηση κατά 5,5% των υπό κυπριακή σημαία πλοίων ανακοίνωσε η Υφ. Ναυτιλίας