Επιστρέφουν οι βροχές και οι καταιγίδες-Πότε φτάνει στην Κύπρο η κακοκαιρία EVA

Χαλαρή βαροβαθμίδα επηρεάζει την περιοχή, ενώ το βαρομετρικό χαμηλό με την ονομασία "EVA" που προσεγγίζει από τα δυτικά, αρχίζει να επηρεάζει την περιοχή από αργά τη νύχτα της Κυριακής.

Σήμερα, μετά τη διάλυση της τοπικής χαμηλής νέφωσης ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος, ενώ κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα παρατηρούνται τοπικά συξημένες νεφώσεις που αναμένεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή και πιθανό σύντομη καταιγίδα κυρίως σε νοτιοδυτικές περιοχές του Τροόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς 3 Μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 27 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 25 στα παράλια και γύρω στους 16 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε αρχικά ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Αργότερα αναμένονται αυξημένες χαμηλές νεφώσεις κυρίως στα δυτικά και στα βόρεια, ενώ τοπική αραιή ομίχλη ή ομίχλη αναμένεται να σχηματιστεί σε περιοχές εσωτερικού και ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στα βόρεια παράλια νοτιοανατολικοί, ασθενείς 2 με 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη και αργότερα τοπικά μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 11 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 15 στα παράλια και γύρω στους 8 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Κυριακή, από το μεσημέρι και μετά, τοπικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες, ελαφρές κυρίως, βροχές στα δυτικά, ενώ αργά το βράδυ μεμονωμένες βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες αναμένεται να επηρεάσουν κυρίως τα δυτικά και βόρεια παράλια.

Την Δευτέρα, από τις αυγινές ώρες, αναμένονται μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα κυρίως σε παράλιες περιοχές, ενώ αργότερα αναμένονται κατά διαστήματα βροχές και τοπικές καταιγίδες με τα φαινόμενα να επηρεάζουν αρχικά τα δυτικά και προοδευτικά να επεκτείνονται και σε άλλες περιοχές του νησιού. Τοπικά τα φαινόμενα πιθανό να είναι έντονα. Την Τρίτη αυξημένες νεφώσεις αναμένται να δώσουν μεμονωμένες βροχές κυρίως στα ανατολικά, στα βόρεια και στα ορεινά.

Η θερμοκρασία, δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή την Κυριακή, για να παραμείνει λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές. Τη Δευτέρα αναμένεται πτώση, και μή αξιόλογη μεταβολή την Τρίτη, για να κυμανθεί κοντά και λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Δειτε Επισης

Η εκπαίδευση Νοσηλευτών επίκεντρο επιστολής προς υπ. Υγείας από αρμόδιους Συνδέσμους
Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»
Αλματώδης αύξηση της τιμής του πετρελαίου λόγω των εντάσεων στη Μέση Ανατολή
Στους 26 βαθμούς η θερμοκρασία με σκόνη στην ατμόσφαιρα
Έσπασαν το φράγμα των 7.000 τα παράπονα για τους δρόμους-Αποπερατώθηκε ένα στα τέσσερα προβλήματα
Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Δωρεάν μαθήματα σε ενήλικες προσφέρει η Σχολή Χαρακτικής Χαμπή
Πρόοδο στην προσπάθεια εμβάθυνσης της αγοράς κεφαλαιαγορών βλέπει ο Μισέλ
Υπ. Γεωργίας στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας-«Συλλογική ευθύνη η προστασία ωκεανών»
Δήμος Λάρνακας: Σύντομα ο σχεδιασμός για Σχολή Θαλάσσιων Επιστημών ΤΕΠΑΚ