Διαφώνησε με θέσεις της Ομάδας Πρωτοβουλίας για την κατάργηση πέναλτι στις συντάξεις ο Παπαδόπουλος

Το θέμα της κατάργησης του πέναλτι 12% στις συντάξεις συζήτησε την Παρασκευή με τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλο, αντιπροσωπεία της Ομάδας Πρωτοβουλίας, η οποία εκπροσωπεί 19 οργανώσεις που εκπροσωπούν μισθωτούς εργαζόμενους, συνταξιούχους, αγρότες, μικρομεσαίους, νέους και νέες, γυναίκες και γενικά όλο το φάσμα των ασφαλισμένων στο ΤΚΑ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΚΥΣΥ, «ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ εξέφρασε ξεκάθαρα την διαφωνία του με τις θέσεις της Ομάδας Πρωτοβουλίας», ενώ «εξέφρασε συμφωνία και ταύτιση απόψεων με τις θέσεις του Υπουργού Εργασίας ότι με βάση τις μαθηματικές πράξεις θα μπορούσε να μην επιβάλλεται η μείωση του 12% μετά το 81ον έτος της ηλικίας των ασφαλισμένων» και «έκανε αναφορά και για αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης στο 67 ή 68 έτος, το οποίο ισχυρίζεται ότι θα είναι αναπόφευκτο».

Στην ανακοίνωση της ΕΚΥΣΥ αναφέρεται ότι οι τοποθετήσεις του κ. Παπαδοπούλου «απογοήτευσαν πλήρως την αντιπροσωπεία της  Ομάδας Πρωτοβουλίας για κατάργηση  του πέναλτι 12% στις συντάξεις,  η οποία διαφώνησε έντονα για αυτή την αντικοινωνική προσέγγιση η οποία αδικεί ασφαλισμένους με πολλά χρόνια υπηρεσίας και πληρωμής εισφορών» και ανέφερε στον κ. Παπαδόπουλο ότι «οι προσπάθειες της θα συνεχιστούν και ενταθούν μέχρι την επίλυση του προβλήματος».  

Ανέφερε επίσης στον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ ότι «με βάση την τελευταία αναλογιστική μελέτη που έγινε από το ΤΚΑ, έχει καταδειχθεί ότι το Ταμείο εξακολουθεί να είναι μακροχρόνια βιώσιμο, μέχρι το 2080».  

Η Ομάδα Πρωτοβουλίας ανέφερε επίσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ότι καθίσταται αναγκαίος και ο άμεσος προγραμματισμός σταδιακής αποπληρωμής  του μεγάλου χρέους του κράτους προς το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων (7,5 - 8 δισεκατομμύρια  ευρώ), η δημιουργία πραγματικού αποθεματικού του Ταμείου και η βελτίωση της επενδυτικής πολιτικής του με την παραχώρηση έστω και ενός χαμηλού επιτοκίου, όπως και η λήψη αποφάσεων για αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος,  και άλλων μέτρων ούτως ώστε το ΤΚΑ να ανταποκρίνεται στο κοινωνικό του ρόλο».  

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΚΥΣΥ, η αντιπροσωπεία της Ομάδας Πρωτοβουλίας «έχοντας υπόψιν ότι  σχεδόν όλα τα  άλλα μέτρα που μας επέβαλε η Τρόικα έχουν καταργηθεί, αποφάσισε  και απευθύνθηκε σε όλα τα κόμματά και υποψήφιους προέδρους  με την ισχυρή παράκληση να στηρίξουν την προσπάθεια μας για να επιλυθεί  επιτέλους αυτό το ώριμο κοινωνικό αίτημα το οποίο καθίσταται πλέον κάτω από τις παρούσες κοινωνικές συνθήκες, απόλυτα επίκαιρο και αναγκαίο και επηρεάζει αρνητικά πάρα πολλούς ασφαλισμένους με  πάρα πολλά χρόνια εργασίας και εισφορών».

Οι Οργανώσεις που αποτελούν την Ομάδα Πρωτοβουλίας Για Κατάργηση του Πέναλτι 12% στις συντάξεις είναι οι ΠΕΟ, ΕΚΥΣΥ, ΠΟΒΕΚ, Κίνηση για Άμεση Κατάργηση του 12% των Αποκοπών για σύνταξη στα 63 για όλους, Κίνηση Οικολόγων Συνταξιούχων, Παρατηρητήριο Τρίτης Ηλικίας, ΕΚΑ, ΠΟΓΟ, Γυναικεία Κίνηση Οικολόγων, ΕΔΟΝ, Νεολαία Οικολόγων, Προοδευτική Κίνηση Καθηγητών, Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων, Σύνδεσμος Υπαλλήλων Λαϊκής Τράπεζας, ΣΥ.Μ.Ε.Α., ΠΟΑΣΟ, Παγκύπρια Συντεχνία Ισότητα, ΕΔΕΦ, ΠΣΕΜ.

Δειτε Επισης

Ανήλικη ξυλοκόπησε άγρια τη 17χρονη αδερφή της στην Ελλάδα-Το θύμα έχασε τις αισθήσεις του
Ο Γιώργος Σκαλιάς ο εκλεκτός του ΠτΔ ως ειδικός σύμβουλος για θέματα εκπαίδευσης
Άνοδος 5,4% στις αφίξεις τουριστών την πρώτη τριμηνία 2024-Αισιοδοξία Υφ. Τουρισμού
«Η Άσσια βίωσε το μίσος των κατακτητών»-Σύντομα παραδίδεται το μνημείο Πεσόντων
Εκ πρώτης όψεως ευθύνες για την απόδραση κρατούμενου από τις Κεντρικές-Εν αναμονή της έκθεσης γεγονότων
Απαντά στη συσκότιση της Αστυνομίας για σοβαρές υποθέσεις ο Χαρτσιώτης-Τα ρίχνει στα ΜΜΕ «που εστιάζουν στα αρνητικά»
Δεν είναι ευχαριστημένος με τα μέτρα για το έγκλημα ο Χαρτσιώτης-«Ευελπιστώ να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα»
Στέλνει στη Βουλή το θέμα μετακίνησης ψηφοφόρων το ΑΚΕΛ-Ζητά διερεύνηση πριν τις εκλογές
Επιστολή Στεφάνου σε Κεραυνό για πράσινη φορολογία-Ζητά ξανά αναβολή της επιβολής της
Συμπλοκή και μαχαιρώματα μεταξύ Σύρων στη Λευκωσία-Οι ισχυρισμοί των εμπλεκομένων