Πραγματοποιείται στις 20 Νοεμβρίου ο 5ος Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας

Με τη συμμετοχή χιλιάδων αθλητών από την Κύπρο και το εξωτερικό πραγματοποιείται και φέτος στις 20 Νοεμβρίου, στη πόλη του Ζήνωνα ο 5ος Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας.

Σε διάσκεψη Τύπου, που πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 25 Οκτωβρίου στο Radisson Blu Hotel, που είναι και ο ονομαστικός χορηγός της διοργάνωσης, παρουσιάστηκαν όλες οι λεπτομέρειες για τις διαδρομές. «Στόχος της οργανωτικής επιτροπής του 5ου Radisson Blu Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας είναι αφενός οι δρομείς να απολαύσουν την εμπειρία μιας πραγματικής φιέστας του αθλητισμού και του πολιτισμού και αφετέρου να συνεχιστεί το πλούσιο φιλανθρωπικό έργο που οι διοργανωτές παρουσιάζουν σταθερά από την πρώτη στιγμή το 2017», όπως αναφέρθηκε.

Σε χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Λάρνακας, Ανδρέας Βύρας ανέφερε ότι «πλέον ο Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας δεν χρειάζεται διαφήμιση και αυτό μπορεί να το διαπιστώσει όποιος βρεθεί στη πόλη στις 20 Νοεμβρίου». Έχει φανεί όλα αυτά τα χρόνια ότι αυτή η μέρα, με χιλιάδες κόσμου από όλη την Κύπρο και το εξωτερικό, είναι πολύ σημαντική για τη Λάρνακα, αφού είναι μια μέρα γιορτής, είπε και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «στις 20 Νοεμβρίου η Λάρνακα θα πλημμυρίσει κόσμο, χαρά και αθλητισμό».  

Ο εκτελεστικός Διευθυντής του Radisson Blu Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας, Κωνσταντίνος Ντάλτας ανέφερε ότι «ο 5ος Radisson blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας θα υποδεχθεί και φέτος χιλιάδες δρομείς και επισκέπτες στην πόλη του Ζήνωνα. Μάλιστα φέτος καταγράφεται ρεκόρ συμμετοχών και η διοργάνωση επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους».

Πρόσθεσε ότι «γίνεται πολύ μεγάλη προσπάθεια και δουλειά από όλη την ομάδα και στον όρο «ομάδα» συμπεριλαμβάνονται οι χορηγοί και ο Δήμος Λάρνακας που έχει στηρίξει τη διοργάνωση όλα αυτά τα χρόνια».

Από την πλευρά του ο CEO της SunnySeeker hotels, Μάριος Πολυβίου είπε στον δικό του χαιρετισμό πως «για πέμπτη συνεχή χρονιά το Radisson Blu Hotel Larnaca αποτελεί τον ονομαστικό χορηγό της διοργάνωσης. Μία άκρως επιτυχημένη συνεργασία που συνεχίζεται».

Πρόσθεσε ότι «ο Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας  πέρα από αθλητικό γεγονός, είναι ένας θεσμός που αποτελεί τρόπο ζωής. Τα οφέλη από αυτό τον θεσμό είναι πολλαπλά για τη Λάρνακα, αν λάβουμε υπόψη τους χιλιάδες επισκέπτες που φτάνουν στη πόλη και τις χιλιάδες διανυκτερεύσεις που δημιουργούνται».

Εξάλλου η Εκτελεστική Σύμβουλος της εταιρείας Πετρολίνα Γεωργία Λευκαρίτη εξέφρασε «περηφάνεια γι’ αυτή τη μεγάλη αθλητική διοργάνωση που διεξάγεται για πέμπτη χρονιά. Από την αρχή ήμασταν δίπλα και πιστέψαμε στο εγχείρημα αυτό, που προάγει τον αθλητισμό, την κουλτούρα, τον εθελοντισμό, δηλαδή όλες εκείνες τις αρχές που θέλουμε και εμείς να προβάλλουμε».

Επίσης, το Υφυπουργείο Τουρισμού, από τον πρώτο χρόνο διεξαγωγής του Radisson Blu Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας και μέσω του προγράμματος προώθησης  αθλητικών διοργανώσεων, ενισχύει τη διοργάνωση.

Στον δικό του χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Επαρχιακού Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού Λάρνακας Ανδρέας Σεργίου, εκπροσωπώντας και το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού, είπε πως «οι εθελοντές έχουν την ευκαιρία να βιώσουν τη χαρά της προσφοράς προς το συνάνθρωπό τους, προσωπική ολοκλήρωση, νέες εμπειρίες, γνώσεις και δεξιότητες, να δημιουργήσουν φιλίες, να συμμετάσχουν στα κοινά».

Όπως αναφέρθηκε στη δημοσιογραφική διάσκεψη «ο Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας είναι ο πρώτος πράσινος μαραθώνιος της Κύπρου, ήδη από την πρώτη χρονιά διεξαγωγής του το 2017. Ακολουθεί ένα συντονισμένο πρόγραμμα πράσινων ενεργειών με την ονομασία «Make the World Greener» που συμπεριλαμβάνει δράσεις που αφορούν το νερό και το υδάτινο περιβάλλον, την ανακύκλωση υλικών και τις μετακινήσεις».  

Ο Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας τελεί υπό την αιγίδα της Επιτρόπου Περιβάλλοντος, η οποία σε χαιρετισμό της είπε ότι «είναι τεράστια η προσπάθεια που πρέπει όλοι μας να κάνουμε σήμερα για την προστασία της ανθρωπότητας στο κομμάτι του περιβάλλοντος. Και αν δίνεται τόσο μεγάλη έμφαση στον Πράσινο Μαραθώνιο είναι γιατί δίνεται τεράστια έμφαση σε κάθε λεπτομέρεια και πτυχή του, η οποία εξυπηρετεί τους αθλητές που φτάνουν από κάθε μέρος του κόσμου» είπε και σημείωσε πως «είναι καλοί οι επισκέπτες, αλλά πρέπει και να φροντίζουμε πώς παραδίδουμε την πόλη την επόμενη μέρα».

Εξάλλου σε γραπτή ανακοίνωση των διοργανωτών αναφέρεται ότι «η φιλανθρωπική πλευρά του Radisson Blu Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας είναι κυρίαρχη από την πρώτη χρονιά διεξαγωγής του και οι διοργανωτές συνεχίζουν και φέτος το πλούσιο φιλανθρωπικό έργο. Ο Radisson Blu τρέχει και στηρίζει το Special Οlympics, το  Καραϊσκάκειο Ίδρυμα, το Ίδρυμα Χριστίνα Αποστόλου και το Ronald McDonald's House of Charities Cyprus».

Επιπλέον, ο Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας «συνεχίζει τη συνεργασία του με το GivenGain Foundation, μια παγκόσμια διαδικτυακή πλατφόρμα συγκέντρωσης χρημάτων, για να προσφέρει στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να κάνουν τη διαφορά για τον αγαπημένο τους σκοπό».

Η Γεωργία Μιχαήλ, Organizational Leader του Ronald McDonald's House of Charities Cyprus, είπε πως «χρειαζόμαστε στήριξη για να μπορούμε να παρέχουμε αυτή την υποστηρικτική φροντίδα και να συνεχίσουμε το έργο μας».

Σημειώνεται ότι με σημείο εκκίνησης την παραλία των Φοινικούδων την Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2022, αθλητές από όλο τον κόσμο τρέξουν και θα δοκιμάσουν τις αντοχές τους σε μία από τις 7 διαδρομές του και θα γίνουν μέρος της μεγαλύτερης γιορτής του αθλητισμού.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα της Κυριακής ξεκινά με τη βασική διαδρομή του Μαραθωνίου Δρόμου (42.195 χλμ.), του Ημιμαραθώνιου δρόμου (21.095 χλμ) και των 10 χλμ. αγώνα δρόμου. Ακολουθούν οι διαδρομές των 5 χλμ. αγώνα δρόμου και των 5 χλμ εταιρικού αγώνα, όπου ομάδες και εταιρείες από όλη την Κύπρο θα δοκιμάσουν τα όριά τους.

Η ημέρα ολοκληρώνεται με το Fun Race 1 χλμ για τους ενήλικες και με το McDonald’s™ Kids Race 1 χλμ, ενώ όλες οι διαδρομές έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν σταθμούς ανεφοδιασμού, ώστε όλοι να απολαύσουν στο έπακρο τη συμμετοχή τους στον αγώνα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «ο Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας έχει πιστοποιηθεί από την AIMS, τη Διεθνή Ένωση Μαραθωνίων Δρόμων και Μεγάλων Αποστάσεων, από τον πρώτο κιόλας χρόνο διοργάνωσής του. H διοργάνωση του Radisson Blu Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 50 βραβεία σε Κύπρο και εξωτερικό».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Βροχή και καταιγίδα στο μενού του καιρού-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ενισχυτικά μαθήματα εκμάθησης Ελληνικών χρειάζονται 1100 παιδιά στην εκπαίδευση
Αρχές του 2025 η ψηφιοποίηση των αιτήσεων φοιτητικής μέριμνας-Το χρονοδιάγραμμα του ΥΠΟΙΚ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας
Μισοάδειο βλέπουν το ποτήρι μονογονιοί, πολύτεκνοι και συνταξιούχοι-Θέτουν σειρά αιτημάτων στο τραπέζι
Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών