Παίρνει ξανά την ανιούσα η τιμή των καυσίμων-Ποια είναι τα φθηνότερα πρατήρια

Πονοκέφαλος επικρατεί ανάμεσα στους πρατηριούχους, καθώς το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, αναμένονται νέες αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων, τόσο της βενζίνης, όσο και του πετρελαίου, με τους ιδιοκτήτες πρατηρίων να προειδοποιούν για το άλμα που θα παρατηρηθεί στην τιμή, ενώ την ίδια ώρα, επικρατεί δυσφορία ανάμεσα στους καταναλωτές, αφού οι τιμές προτού καλά-καλά μειωθούν, θα τις δουν ξανά να παίρνουν την ανιούσα. 

Ήδη, στα καύσιμα κίνησης, παρατηρήθηκε πως είναι πιο ακριβά σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα ανά τρία σεντ, κάτι που δείχνει ότι θα συνεχίσει να παρατηρείται η αυξανόμενη τάση. Σε δηλώσεις που παραχώρησε στον REPORTER, o εκπρόσωπος Τύπου του Συνδέσμου Πρατηριούχων, Χριστόδουλος Χριστοδούλου, επιβεβαίωσε την αύξηση που θα υπάρξει, για να σημειώσει πως είναι κάτι που συμβαίνει σε ολόκληρη την Ευρώπη στην παρούσα φάση. Ωστόσο, όπως πρόσθεσε, «δεν γνωρίζουμε πότε θα παραλάβουν οι εταιρείες τα νέα καύσιμα, αλλά σίγουρα μόλις λάβουν νέα φορτία, τότε θα δούμε και τις τιμές να ανεβαίνουν προς το πάνω». 

Πάντως, η αύξηση στα καύσιμα, πρόκειται να είναι συνολική και θα είναι η ίδια τόσο στη βενζίνη, όσο και στο πετρέλαιο, με τη διαφορά στην τιμή των δυο καυσίμων, όπως ανέφερε ο κ. Χριστοδούλου, να παραμένει. «Αυτό συμβαίνει, καθώς είναι αυξημένη η ζήτηση του πετρελαίου, όχι μόνο στην Κύπρο, αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη, με αποτέλεσμα η τιμή του να παραμένει στα ύψη και να είναι χαοτική η διαφορά σε σχέση με το καύσιμο της βενζίνης». 

Δυστυχώς, για ακόμη μια φορά ο απλός καταναλωτής, είναι αυτός που θα πληρώσει... τα σπασμένα και γι' αυτό τον λόγο επικρατεί μια δυσφορία ανάμεσα στους πολίτες. «Ο κόσμος δυστυχώς, αντιδρά με αυτή την κατάσταση που επικρατεί και τις τιμές που υπάρχουν, αλλά δεν μπορεί να κάμει κάτι άλλο. Στην Ελλάδα πάντως, βλέπουμε ότι θα υπάρξει μείωση στον φόρο κατανάλωσης και επίσης οι εταιρείες στα διυλιστήρια μειώνουν τις τιμές κάτι πολύ σημαντικό για τη συνέχεια, για την αγορά της Ελλάδας. Είναι ένα θετικό γεγονός αυτό, κάτι που μπορεί να εφαρμοστεί και στην Κύπρο». 

Την ίδια ώρα, το πλήγμα δεν είναι μόνο για τους καταναλωτές, αλλά και για τους ίδιους τους πρατηριούχους, αφού όταν υπάρχουν αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων, πέραν του γεγονότος ότι μειώνονται και οι πωλήσεις καυσίμων, ταυτόχρονα, μειώνεται και το κέρδος τους, με αποτέλεσμα αρκετά πρατήρια να βρίσκονται σε δυσχερή κατάσταση και να μην μπορούν να τα βγάλουν πέρα και γι' αυτό τον λόγο μερίδα πρατηριούχων οδηγείται προς λουκέτο. 

Εάν υπάρχει τουλάχιστον ίχνος ελπίδας για μειώσεις το επόμενο διάστημα, ο κ. Χριστοδούλου ήταν κάθετος σε αυτό, για να τονίσει ότι «δεν πρόκειται να δούμε μειώσεις, αφού κινούνται αντίθετα τα πράγματα. Η τιμή φαίνεται να ανεβαίνει προς τα πάνω. Δυστυχώς, μόνο αυξήσεις θα βλέπουμε, καθώς όπως αντιλαμβάνεστε το βαρέλι ήταν 80 δολάρια και σήμερα βρίσκεται ήδη στα 95 δολάρια». 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην παρούσα φάση, για Αμόλυβδη 95, η φθηνότερη τιμή βρίσκεται στα 1.383 ενώ η ακριβότερη αγγίζει τα 1.519. Όσον αφορά για την Αμόλυβδη 98, η φθηνότερη τιμή βρίσκεται στα 1.454, ενώ η ακριβότερη τιμή είναι στα 1.690. Την ίδια ώρα το πετρέλαιο κίνησης κυμαίνεται στα 1.802, με τη φθηνότερη τιμή να βρίσκεται στα 1.722 και την ακριβότερη στα 1.859. Σχετικά με το πετρέλαιο θέρμανσης, η μέση τιμή είναι στα 1.392, με τη φθηνότερη να βρίσκεται στα 1.361 και την ακριβότερη να αγγίζει τα 1.567. 

Δείτε παρακάτω τα φθηνότερα πρατήρια Παγκύπρια:

Αμόλυβδη 95

  • Μέση Τιμή σε € (Παγκύπρια)1,470
  • Φθηνότερη Τιμή σε € (Παγκύπρια)1,383
  • Ακριβότερη Τιμή σε € (Παγκύπρια)1,519

Αμόλυβδη 98

  • Μέση Τιμή σε € (Παγκύπρια)1,545
  • Φθηνότερη Τιμή σε € (Παγκύπρια)1,454
  • Ακριβότερη Τιμή σε € (Παγκύπρια)1,690

Κηροζίνη

  • Μέση Τιμή σε € (Παγκύπρια)1,416
  • Φθηνότερη Τιμή σε € (Παγκύπρια)1,264
  • Ακριβότερη Τιμή σε € (Παγκύπρια)1,535

Πετρέλαιο θέρμανσης

  • Μέση Τιμή σε € (Παγκύπρια)1,392
  • Φθηνότερη Τιμή σε € (Παγκύπρια)1,361
  • Ακριβότερη Τιμή σε € (Παγκύπρια)1,567

Πετρέλαιο Κίνησης

  • Μέση Τιμή σε € (Παγκύπρια)1,802
  • Φθηνότερη Τιμή σε € (Παγκύπρια)1,722
  • Ακριβότερη Τιμή σε € (Παγκύπρια)1,859

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Ολομέλεια
Ανησυχία Βουλευτών για μείωση του αποθεματικού του Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞΕ
Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα
Ξεδίπλωσε το πλάνο του για τα πρόστιμα ο Βαφεάδης-Στο τραπέζι η μείωση κατά 50% του εξώδικου υπό προϋποθέσεις
Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της ΓΔ Ανάπτυξης διαπιστώνει η Ελεγκτική
BINTEO: Μαθητής συγκινεί... Ξυρίζει το κεφάλι του για να συμπαρασταθεί σε καρκινοπαθή καθηγήτρια
Αναμένει ανακοινώσεις από Υπουργεία για τα ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες η Επ. Εσωτερικών
Aύξηση κατά 5,5% των υπό κυπριακή σημαία πλοίων ανακοίνωσε η Υφ. Ναυτιλίας
Ζήτησαν άμεσες λύσεις στη νοσηλεία και φροντίδα ασθενών με μεταμόσχευση ήπατος στην Επ. Υγείας
Παρεμβαίνει το Υπουργείο Οικονομικών για να πληρωθούν οι υπάλληλοι του ΡΙΚ