Crash test για τον Σταύρο Μιχαήλ, στα βαθιά με την πρώτη συνεδρία στον ΟΑΥ

Νέος αέρας για τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας, αφού με το διορισμό του Σταύρου Μιχαήλ, στη μέχρι πρότινος κενωθείσα θέση του Θωμά Αντωνίου, αλλάζουν τα δεδομένα. Η επιλογή της Κυβέρνησης για διορισμό του κ. Μιχαήλ για την προεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΥ φαίνεται να βρήκε πρόσφορο έδαφος, με τους εμπλεκόμενους φορείς να κάνουν λόγο για ένα εξαίρετο τεχνοκράτη, που θα μπορούσε να σταθεί στα παπούτσια του Θωμά Αντωνίου και να προστατεύσει τα δικαιώματα του ΓεΣΥ.

Ο Οργανισμός γύρισε και επίσημα σελίδα το μεσημέρι της Τετάρτης, όταν έλαβε από το Υπουργείο Υγείας την επιστολή, βάσει της οποίας επισημοποιείται ο διορισμός του Σταύρου Μιχαήλ στη θέση του προέδρου του ΔΣ του ΟΑΥ, με αυτό να σηματοδοτεί τη νέα εποχή, αφού μπαίνουν σε ένα ρυθμό οι διαδικασίες, που είχαν παγοποιηθεί, λόγω της απουσίας του προέδρου.

Οι εξελίξεις έφεραν νέα δεδομένα για το ΔΣ του ΟΑΥ, το οποίο είχε αποφασίσει να επιστρέψει δυναμικά στα καθήκοντά του, καθώς μετά την παραίτηση του κ. Αντωνίου από τη θέση του προέδρου, είχε βάλει στον πάγο τις συνεδρίες για λήψη αποφάσεων. Έτσι, η συνεδρία που είχε διοριστεί για σήμερα, θα πραγματοποιηθεί κανονικά, ωστόσο το Διοικητικό Συμβούλιο δεν θα είναι ακέφαλο. Αντιθέτως, θα συμμετάσχει κανονικά ο νέος πρόεδρος, καθώς και ο Μίλτος Μιλτιάδους, ο διορισμός του οποίου είχε ανανεωθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο την περασμένη Τρίτη.

Κατά την συνεδρία, ο Σταύρος Μιχαήλ αναμένεται να έχει την πρώτη επαφή με τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, για να τα γνωρίσει, αλλά και να παρουσιάσει το προγραμματισμό του, θέτοντας έτσι και τις προτεραιότητές του στο τραπέζι. Την ίδια ώρα, το Διοικητικό Συμβούλιο θα έχει και την πρώτη επίσημη επαφή με τα τρία νέα μέλη, Παναγιώτη Καϊσερλίδη, Κυριάκο Δρουσιώτη και Νικόλα Θεοχαρίδη, που διορίστηκαν στη θέση της Μελίνας Πύργου και των εκπροσώπων των εργοδοτικών οργανώσεων αντίστοιχα, τον Σεπτέμβριο.

Μετά την πρώτη συνάντηση, το Διοικητικό Συμβούλιο θα πέσει αμέσως στα βαθιά, αφού αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα τις συνεδριάσεις και δεν είναι καθόλου απίθανο, ο κ. Μιχαήλ, στην πρώτη του συνεδρία ως πρόεδρος του ΔΣ του ΟΑΥ, να λάβει και αποφάσεις. Πάντως, το ΔΣ είχε ορίσει την συνεδρία, πριν ανακοινωθεί ότι επρόκειτο να διοριστεί ο νέος πρόεδρος και τα μέλη που θα παρευρίσκονταν θα διόριζαν ένα προεδρεύων, για να λάβουν αποφάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έτοιμος να αναλάβει καθήκοντα ο Σταύρος Μιχαήλ-«Θα δώσω όλο μου το είναι»

Ικανοποιημένοι με την επιλογή Μιχαήλ οι ασθενείς

Στο μεταξύ, η επιλογή του Σταύρου Μιχαήλ στη θέση του προέδρου του φαίνεται εκ πρώτης να ικανοποιεί τους ασθενείς, οι οποίοι ανέμεναν με αγωνία το όνομα του διαδόχου του Θωμά Αντωνίου, καθώς θεωρούσαν ότι πρέπει να είναι άτομο που να γνωρίζει καλά τα θέματα του ΓεΣΥ, αλλά και γενικότερα της υγείας.

Το όνομα του πρώην γενικού διευθυντή δύο Υπουργείων, με σαράντα και πλέον χρόνια καριέρας στο δημόσιο, κάτι που τον καθιστά ως ένα εξαίρετο τεχνοκράτη, που θα δώσει την απαραίτητη έμφαση στα σημαντικά θέματα για το ΓεΣΥ, αλλά και τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας, γενικότερα, χαρακτηρίστηκε θετικό από την ΟΣΑΚ, καθώς θεωρείται δεδομένο ότι θα υπερασπιστεί το συμφέρον των ασθενών.

«Πρόκειται για ένα άνθρωπο, που γνωρίζει τα θέματα υγείας του τόπου μέσα από τη διαδρομή του στο κίνημα των ασθενών, ενώ έχει σημαντικές ικανότητες και ένα υπόβαθρο, σε σχέση με την ικανότητα διακυβέρνησης. Είναι ένα άτομο που θα βοηθήσει τον οργανισμό από τη θέση του, ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε στον κύπριο πολίτη, μέσα από το ΓεΣΥ, σε μία μεταβαλλόμενη εποχή που έχουμε μπροστά μας», υπέδειξε στον REPORTER ο εκπρόσωπος της ΟΣΑΚ στο ΔΣ του ΟΑΥ, Μίλτος Μιλτιάδους.

Τα ανοιχτά κεφάλαια που υπάρχουν ενώπιον του ΔΣ του ΟΑΥ και θα πρέπει να μελετήσει ο κ. Μιχαήλ αφορούν στα συμβόλαια των νοσηλευτηρίων, των προσωπικών ιατρών, αλλά και άλλα σημαντικά θέματα, για την εξέλιξη του ΓεΣΥ. Πάντως, μέχρι στιγμής δε μπορεί κανείς να κρίνει κατά πόσο ο κ. Μιχαήλ θα είναι όντως το ίδιο αποτελεσματικός, όσο ο κ. Αντωνίου, καθώς δεν έχει ακόμη δείξει στίγματα της δουλειάς του.

«Ο καθένας θα κριθεί επί το έργο, όμως το σημαντικό είναι ότι πρέπει να είναι ένα άτομο που να πιστεύει στην φιλοσοφία του συστήματος όπως έχει δημιουργηθεί, να είναι προς όφελος του πολίτη. Από τον κ. Αντωνίου είδαμε ότι είχε επιμονή για την διαφύλαξη της αξιοπρέπειας του κύπριου πολίτη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πρώτη συνάντηση υπουργού Υγείας και νέου προέδρου ΔΣ του ΟΑΥ μετά το διορισμό του

Θέλει συνάντηση η Επιτροπή Υγείας

Εξάλλου, από την πρώτη στιγμή που κλείδωσε το όνομα του Σταύρου Μιχαήλ για την προεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΥ, η αρμόδια Επιτροπή της Βουλής είχε εκφράσει επιθυμία να τον συναντήσει. Συγκεκριμένα, όταν ενημερώθηκε από τον υπουργό Υγείας, ότι επρόκειτο να προωθήσει το όνομά του για την προεδρία του ΔΣ ΟΑΥ στο Υπουργικό, αλλά και όταν φάνηκε ότι ο διορισμός ήταν μονόδρομος, η Επιτροπή Υγείας θέλησε να ξεκαθαρίσει ότι είναι υψίστης σημασίας να καθοριστεί μία συνάντηση με τον κ. Μιχαήλ, με τον οποίο επιδιώκει να έχει μία αγαστή συνεργασία, όπως και με τον προκάτοχό του.

Έτσι, δεν είναι καθόλου απίθανο στις επόμενες ημέρες ο Σταύρος Μιχαήλ να καλεστεί στο Κοινοβούλιο ή να έχει τετ-α-τετ με τους βουλευτές της Επιτροπής, για να τους ενημερώσει για τον τρόπο που θα διοικήσει και να θέσει ενώπιόν τους τις προτεραιότητες, αλλά και τους προβληματισμούς του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Διορίστηκε επίσημα στη θέση του προέδρου του ΔΣ του ΟΑΥ ο Σταύρος Μιχαήλ

Δειτε Επισης

Κυπριακό, ελληνοτουρκικά, ευρωεκλογές, συζήτησαν Καρογιάν-Κουτσούμπας
Δύο ύποπτοι για την επίθεση στο Crocus κατέθεσαν έφεση κατά της προφυλάκισής τους
Αναμένει ανακοινώσεις από Υπουργεία για τα ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες η Επ. Εσωτερικών
Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα
Η Πολωνία κατηγορεί τη Ρωσία για κατασκοπεία και προσπάθειες αποσταθεροποίησης
Κέντρο Καταναλωτή: Οι πολίτες μπορούν να επηρεάσουν τις αποφάσεις της ΕΕ
Aσφαλιστικές αποζημιώσεις ρεκόρ από την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη-Στα $3 δισ. οι πρώτοι υπολογισμοί
Aύξηση κατά 5,5% των υπό κυπριακή σημαία πλοίων ανακοίνωσε η Υφ. Ναυτιλίας
Έκθεση-κόλαφος του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων-«H Τουρκία προχωρά σε παράνομες απελάσεις Σύρων»
Η Βουλή της Σκωτίας εξετάζει σχέδιο νόμου για την ευθανασία σε άτομα που πάσχουν από καταληκτική νόσο