Πολιτειακή και πολιτική ηγεσία εισέφερε στον έρανο του ΠΑΣΥΚΑΦ

Με τις εισφορές, μεταξύ άλλων, της πολιτειακής, πολιτικής και θρησκευτικής ηγεσίας του τόπου, άρχισε την Τετάρτη ο οδικός έρανος του Παγκύπριου Συνδέσμου Καρκινοπαθών και Φίλων (ΠΑΣΥΚΑΦ) στο πλαίσιο της εκστρατείας ενημέρωσης και οικονομικής ενίσχυσης «Μαζί στη ζωή». Ο έρανος θα διεξάγεται για όλο το μήνα Οκτώβριο.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΠΑΣΥΚΑΦ, η επίσημη έναρξη έγινε από την Πρόεδρο Δρ Άννα Αχιλλεούδη, τα Μέλη του ΔΣ, τη Διοίκηση και μέλη του ανθρωπίνου δυναμικού του Συνδέσμου, στο προαύλιο του ‘Διαχρονικού Χορηγού’ του ΠΑΣΥΚΑΦ, Universal Life. 

Η κ. Αχιλλεούδη, ανέφερε ότι ο ΠΑΣΥΚΑΦ διεκδικεί εδώ και περισσότερο από 36 χρόνια, καλύτερη ποιότητα για όλους τους συνανθρώπους μας με εμπειρία καρκίνου και τους οικείους τους και την προσφέρει με τις δωρεάν υπηρεσίες του παγκύπρια.  

Σημείωσε ότι, το 2021 ο σύνδεσμος ανταποκρίθηκε στις ανάγκες 6.168 ασθενών και των οικείων τους μέσα από 35.162 συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε όλη την Κύπρο. Δήλωσε ότι, όλη αυτή η προσφορά καλύπτεται από ένα προϋπολογισμό 3.5 εκατομμυρίων ευρώ. Η κ. Αχιλλεούδη πρόσθεσε ότι οι υπηρεσίες εξελίσσονται και διευρύνονται και σίγουρα οι ανάγκες είναι πολλές και κάθε εισφορά είναι σημαντική. Τόνισε, τέλος ότι η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση ενός καρκίνου αποτελεί την καλύτερη και απλούστερη θεραπεία. 

Σημειώνεται ότι την καθιερωμένη εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και προσέφεραν ποσά στον έρανο, μεταξύ άλλων, ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Επίσκοπος Μεσαορίας, Προέδροι Κομμάτων, υποψήφιοι Προέδροι, ο Δήμαρχος Λευκωσίας, Βουλευτές, εκπρόσωποι κομμάτων και της αστυνομίας, ΜΜΕ, συνεργάτες και αρωγοί του έργου του ΠΑΣΥΚΑΦ.

Εκ μέρους του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του, Ανδρέας Ιωσήφ δήλωσε ότι είναι με μεγάλη χαρά που παραδίδει την συμβολική εισφορά για την εκστρατεία του ΠΑΣΥΚΑΦ. Ο κ. Ιωσήφ συνεχάρη την Πρόεδρο του ΠΑΣΥΚΑΦ για το εξαιρετικό, όπως το χαρακτήρισε, έργο που επιτελεί.  Ο καρκίνος, πρόσθεσε, μας αφορά όλους και θα πρέπει όλοι να συμβάλουμε, ο καθένας με το δικό του τρόπο στην αντιμετώπιση του. Είμαι σίγουρος, είπε, ότι οι δικές σας προσπάθειες θα βρουν μιμητές και διαβεβαίωσε ότι η Κυβέρνηση και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συνεχίσουν να βρίσκονται στο πλευρό του ΠΑΣΥΚΑΦ.

Εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσόστομου, ο Επίσκοπος Μεσαορίας Γρηγόριος, ανέφερε ότι γνωρίζει μετά λόγου γνώσεως το έργο που επιτελείται τόσο προσωπικά από την κ. Αχιλλεούδη, όσο και από τους φίλους-εθελοντές του ΠΑΣΥΚΑΦ. Σημείωσε ότι πρόκειται για έργο προσφοράς και αγάπης στον συνάνθρωπο. Παράλληλα, τόνισε ότι είναι καλά γνωστό και το έργο της εκκλησίας, το οποίο είναι και πνευματικό και κοινωνικό και πολιτιστικό αλλά και φιλανθρωπικό. Ο κ. Γρηγόριος επανέλαβε ότι το φιλανθρωπικό έργο της εκκλησίας γίνεται, ως επί το πλείστον, καθημερινά και αθόρυβα.

«Είμαστε εδώ μαζί σας, για να σας συγχαρούμε και να σας  επαινέσουμε. Να δώσουμε δύναμη και αισιοδοξία στους εθελοντές, αλλά και στους αδελφούς μας που ζουν την δοκιμασία της ασθένειας του καρκίνου», συμπλήρωσε. Θάρρος, αλληλοϋποστήριξη και αισιοδοξία στον κάθε άνθρωπο, στην κάθε κατάσταση που βρίσκεται καθημερινά, κατέληξε. 

Εκ μέρους του Προέδρου του ΔΗΣΥ και υποψήφιου Προέδρου για την Κυπριακή Δημοκρατία, Αβέρωφ Νεοφύτου, ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ, Ευθύμιος Δίπλαρος, συνεχάρη την κ. Αχιλλεούδη και τους εθελοντές χαρακτηρίζοντας το έργο του ΠΑΣΥΚΑΦ, ως «μεγάλο, αξιέπαινο και θεάρεστο». Πρόσθεσε ότι ο ΔΗΣΥ και ο Πρόεδρος της παράταξης, διαχρονικά στηρίζουν της προσπάθειες του ΠΑΣΥΚΑΦ και τον οδικό έρανο με σκοπό τη στήριξη σε καρκινοπαθείς συνανθρώπους μας. Είναι γνωστή, ανέφερε ο κ. Δίπλαρος, η μεγάλη ψυχολογική υποστήριξη και ανακουφιστική φροντίδα, η οποία προσφέρεται.

Κάνεις καρκινοπαθής δεν μπορεί να περάσει αυτόν τον αγώνα, εάν είναι μόνος, είπε,  γιατί «ξέρω πολύ καλά ότι η ψυχολογία είναι το άλφα και το ωμέγα σε έναν ασθενή», συμπλήρωσε. Κάλεσε επίσης, τους πολίτες να συνεισφέρουν από το υστέρημα τους για να στηριχθεί αυτή η μεγάλη προσπάθεια του ΠΑΣΥΚΑΦ. Μαζί με τον κ. Δίπλαρο στον έρανο ήταν και η Βουλεύτρια του ΔΗΣΥ, Σάββια Ορφανίδου, καθώς η Αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Τώνια Μουσκή.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, ανέφερε ότι το ΑΚΕΛ και φέτος είναι παρόν στην οικονομική εξόρμηση που κάνει ο ΠΑΣΥΚΑΦ, συγχαίροντας τον ΠΑΣΥΚΑΦ για την προσφορά που κάνει και προς τους καρκινοπαθείς, και προς τους συγγενείς τους. Χαρακτήρισε επίσης το έργο του ΠΑΣΥΚΑΦ, ως μάθημα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης που πρέπει να το κρατήσουμε σε αυτές τις δύσκολες εποχές.

Ο κ. Στεφάνου εξέφρασε την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του προς τους καρκινοπαθείς, τονίζοντας ότι προς αυτούς τους ανθρώπους αξίζει κάθε βοήθεια και κουράγιο από όλη την κοινωνία για την αντιμετώπιση της ασθένειας. Συμπλήρωσε ότι, η πρώτιστη και καθοριστική ευθύνη για τις πολιτικές καρκίνου ανήκουν στο κράτος και θα πρέπει να συνεχιστεί η προσπάθεια για να υπάρξουν συνολικές πολιτικές.  

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για το έργο και την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει ο ΠΑΣΥΚΑΦ. Δήλωσε ότι, μια στις τρεις οικογένειες στην Κύπρο, δυστυχώς έχει κάποιο συγγενικό πρόσωπο που βιώνει το μαρτύριο του καρκίνου. Ο ΠΑΣΥΚΑΦ, πρόσθεσε, προσφέρει εδώ και δεκαετίες πολύτιμες υπηρεσίες, βοήθειας, αλληλεγγύης, στήριξης σε αυτές τις οικογένειες, στους καρκινοπαθείς και στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Εκ μέρους του ΕΛΑΜ, ο κ. Γιώργος Ττουλάς συνεχάρη την κ. Αχιλλεούδη για το έργο του ΠΑΣΥΚΑΦ, και δήλωσε ότι το ΕΛΑΜ στα πλαίσια της κοινωνικής του προσφοράς πάντα βρίσκεται κοντά στους καρκινοπαθείς για να τους στηρίξει. Κάλεσε επίσης, την πολιτεία να περάσει σε πράξεις και όλα αυτά που κάνουν οι εθελοντές μια μέρα να μπορέσει να τα κάνει το κράτος.   

Βουλευτής της ΕΔΕΚ, Ανδρέας Αποστόλου, ανέφερε ότι είναι υποχρέωση όλων και φέτος να σταθούν δίπλα στον ΠΑΣΥΚΑΦ και στο σπουδαίο έργο που επιτελεί για τους καρκινοπαθείς και τις οικογένειές τους. Δήλωσε ότι, ως Βουλευτές και πολιτικά κόμματα και ως ΕΔΕΚ, «δεν θεωρούμε ότι η υποχρέωση μας προς τον ΠΑΣΥΚΑΦ, τους συνδέσμους καρκινοπαθών, τους καρκινοπαθείς και τις οικογένειές τους τελειώνει μόνο με την στήριξη στον έρανο και στις εκδηλώσεις, αλλά κυρίως έχουμε πολιτικό ρόλο να διαδραματίσουμε για να βελτιώσουμε ή να αλλάξουμε πράγματα και σε συνεργασία με την εκτελεστική εξουσία». Έχουμε προχωρήσει τους προηγούμενους μήνες με την επανασύσταση της εθνικής αρχής για τον καρκίνο, είπε, αλλά οι προκλήσεις είναι πάρα πολλές.

Εκ μέρους του ανεξάρτητου υποψήφιου για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, η κ. Μαρίνα Χατζημανώλη δήλωσε ότι ο ΠΑΣΥΚΑΦ εδώ και 36 χρόνια είναι αρωγός και βρίσκεται στο πλευρό των συνανθρώπων μας που πάσχουν από καρκίνο, αφιλοκερδώς. Πρόσθεσε επίσης ότι, ο κ. Χριστοδουλίδης, όπως κάθε χρόνο είναι δίπλα στον ΠΑΣΥΚΑΦ και σύντομα θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση στα γραφεία του ΠΑΣΥΚΑΦ.

Ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Αχιλλέας Δημητριάδης, συνεχάρη τον ΠΑΣΥΚΑΦ, για την αξιέπαινη και συνεχή του προσπάθεια. Το έργο το οποίο επιτελείται είναι θεάρεστο, πρόσθεσε, και θα πρέπει να ευχαριστήσουμε τους χορηγούς του ΠΑΣΥΚΑΦ. Εξέφρασε την ελπίδα η προσπάθεια αυτή να συνεχίσει λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «όλοι χρειαζόμαστε αυτό: και να παίρνουμε και να δίνουμε».

Ο Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού της Αστυνομίας Κύπρου Ανδρέας Αγγελίδης, εκ μέρους του Αρχηγού Αστυνομίας Κύπρου, δήλωσε ότι η Αστυνομία στηρίζει το έργο του ΠΑΣΥΚΑΦ, ο οποίος δρα εδώ και 36 ολόκληρα χρόνια, τόσο για τους συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν τον καρκίνο, όσο και για τις οικογένειές τους. Πρόσθεσε, επίσης ότι η Αστυνομία Κύπρου και γενικότερα τα μέλη της αστυνομίας είναι πλήρως ευαισθητοποιημένα, τόσο κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας όσο και σε προσωπικό επίπεδο έτσι ώστε να προσφέρουν στους συνανθρώπους μας που χρειάζονται βοήθειά.

Ο ΠΑΣΥΚΑΦ ευχαριστεί θερμά το κοινό για την εισφορά του, τον ‘Υπερήφανο Υποστηρικτή’ της εκστρατείας ΟΠΑΠ ΚΥΠΡΟΥ, το ‘Διαχρονικό Χορηγό’ Universal Life, τον ‘Τηλεπικοινωνιακό Χορηγό’ Primetel, τον ‘Επίσημο Υποστηρικτή Προβολής’ Mesivria, το ‘Χορηγό Επικοινωνίας’ Alpha Κύπρου, όλους τους Υποστηρικτές, τους εθελοντές και τους συνεργάτες που συμμετέχουν στην εκστρατεία ‘Μαζί στη ζωή’.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Καταβολή επιδόματος μονογονεϊκής οικογένειας σε μητέρα ζητά η Λοττίδη-Τις απέρριπταν αιτήσεις για 2,5 χρόνια
Μείωση βροχόπτωσης δείχνει η τάση για Κύπρο-Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής
Η Αθήνα η πόλη που μυρίζει πιο ωραία στον κόσμο-Σε ποια θέση βρίσκεται η Λευκωσία
Υπ. Παιδείας: Επιβάλλεται η αξιοποίηση γνώσεων από Ευρωπαϊκό Ετος Δεξιοτήτων
«Ο δρόμος ενίσχυσης των δικαιωμάτων των ασθενών παραμένει μακρύς»
Αυξήθηκαν κατά 2,5% οι λογαριασμοί της ΑΗΚ-Δύο περιπτώσεις παρανομίας με φωτοβολταϊκά
Εκστρατεία ελέγχου και ενημέρωσης για ασφάλιση φορτίου οχημάτων από Αρχή Λιμένων
Πνίγεται στη σκόνη η Κύπρος-Οι συστάσεις των αρμοδίων στο κοινό
Συννεφιασμένος ο καιρός, στους 28 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Το ΕΕΕ στα θύματα βίας δεν είναι βάρος για το κράτος, είναι αφαίρεση δύναμης από τους θύτες