Εντός της ημέρας οι ανακοινώσεις για διάδοχο Αντωνίου-Κλείδωσε το όνομα

Θέλει να κλείσει την τρύπα με την κεφαλή του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας η Κυβέρνηση, με τις έρευνες για τον αντικαταστάτη του Θωμά Αντωνίου να έχουν πάρει φωτιά τις τελευταίες ώρες. Με την Κυβέρνηση να έχει βάλει στόχο να διοριστεί ο νέος πρόεδρος του ΔΣ του ΟΑΥ, εντός της ημέρας, εκτός απροόπτου, ανακοινώνονται οι αποφάσεις. Την ίδια ώρα, μέχρι το τέλος της εβδομάδας ολοκληρώνεται και το πόρισμα της Επιτροπής Διερεύνησης Ασυμβίβαστου, για τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ του ΟΑΥ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ράβε ξήλωνε για διάδοχο Αντωνίου-Φωτιές Κουλία με την πρόταση που γκρεμίζει ΓεΣΥ

Μιχάλης Χατζηπαντέλα και Νίκος Αναστασιάδης δίνουν τέλος στο σήριαλ, που ξεκίνησε, ουσιαστικά, με την απόφαση για διορισμό του Πέτρου Αγαθαγγέλου στο ΔΣ του ΟΑΥ, ώστε να πληρωθεί μία κενή θέση εκπροσώπου του ΚΕΒΕ, η οποία έφερε σφοδρές αντιδράσεις. Το επιμελητήριο άφησε ξεκάθαρες αιχμές για τον κ. Αντωνίου, στην επιστολή απόσυρσης της πρότασης για τον κ. Αγαθαγγέλου, με την κατάληξη η Κυβέρνηση να ψάχνει τον αντικαταστάτη του Θωμά Αντωνίου.

Ο υπουργός Υγείας είχε θέσει σε προτεραιότητα το συγκεκριμένο θέμα, καθώς θα έπρεπε άμεσα να διοριστεί ο νέος πρόεδρος του ΔΣ του ΟΑΥ, ώστε να μην επηρεαστούν οι διαδικασίες λήψης σημαντικών αποφάσεων. Προς αυτό το σκοπό, ο κ. Χατζηπαντέλα, ακόμα και το βράδυ της Δευτέρας, είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπου συζήτησαν τα επόμενά τους βήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δείχνει ασυμβίβαστο το πόρισμα για Αντωνίου-Κλήθηκε εκτάκτως στο Προεδρικό

Πρόθεσή τους είναι εντός της ημέρας, να ανακοινώσουν τον αντικαταστάτη του Θωμά Αντωνίου και δεν θα φέρει αντιδράσεις, αφού έγιναν όλες οι απαραίτητες διαβουλεύσεις. Ο κλήρος έπεσε στον Σταύρο Μιχαήλ, τέως γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Μεταφορών, ο οποίος αναμένεται να ανακοινωθεί εντός της ημέρας, αφού πρώτα περάσει από το Υπουργικό Συμβούλιο. 

Πάντως, η άρνηση του τέως Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, Αδάμου Αδάμου, στην πρόταση που είχε λάβει από πλευράς Κυβέρνησης, άφησε το Υπουργείο Υγείας ξεκρέμαστο, την τελευταία στιγμή, καθώς ο πολιτικός προϊστάμενός του είχε επαφές με όλα τα κόμματα, ώστε να λάβει έγκριση για την πρόταση που ήθελε να προωθήσει. Ο ίδιος ο κ. Αδάμου απάντησε αρνητικά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όταν ο δεύτερος επικοινώνησε μαζί του την περασμένη Παρασκευή, για να λάβει απάντηση, αφού ο ίδιος θεώρησε ότι υπάρχει πιθανότητα να προκύψει ασυμβίβαστο λόγω της συζύγου του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Διαβάστε στον REPORTER το πόρισμα για το ασυμβίβαστο του Αντωνίου-Όσα καταγράφει

Ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για το πόρισμα της Επιτροπής για Ασυμβίβαστο

Στο μεταξύ, στην τελική ευθεία έχουν μπει και οι διαδικασίες της Επιτροπής Διερεύνησης Ασυμβίβαστου, ώστε να ολοκληρώσει το πόρισμα για τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΥ. Συγκεκριμένα, την τρέχουσα εβδομάδα η Επιτροπή αναμένεται να «ανακρίνει» τους εκπροσώπους των συνδικαλιστικών οργανώσεων, αφού λόγω προβλήματος δεν κατέστη δυνατό να γίνει τις προηγούμενες μέρες.

Η Επιτροπή Διερεύνησης του Ασυμβίβαστου, εξάλλου, αν και δεν είχε εντολή να διερευνήσει τα τρία πρόσωπα που διορίστηκαν πρόσφατα στο ΔΣ του ΟΑΥ, τους κάλεσε όπως συμπληρώσουν την υπεύθυνη δήλωση και σε περίπτωση που χρειαστεί, θα τους θέσει υπό το μικροσκόπιό της. Την ίδια υπεύθυνη δήλωση αναμένεται να συμπληρώσει και ο νέος πρόεδρος του ΔΣ, ώστε να είναι σε θέση η Επιτροπή να γνωρίζει και για τον συγκεκριμένο αν υπάρχει ενδεχόμενο να προκύψει ασυμβίβαστο και να μην τρέχει η Επιτροπή κατόπιν εορτής.

Το πόρισμα της Επιτροπής κρίνεται υψίστης σημασίας, καθώς σε περίπτωση που εντοπιστεί ασυμβίβαστο και για άλλα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τότε το Υπουργείο Υγείας θα πρέπει να προωθήσει άμεσα κανονισμούς για τροποποίηση της νομοθεσίας, που θα κάνει ξεκάθαρη αναφορά τι θεωρείται ασυμβίβαστο και στη συνέχεια να προωθηθούν στη Βουλή, για συζήτηση και έγκριση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ψάχνουν τον διάδοχο του Αντωνίου-Το παρασκήνιο και οι έλεγχοι για ασυμβίβαστο

Συνεδριάζει πρώτη φορά την Πέμπτη

Πάντως, παρά το γεγονός ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού παραμένει ακέφαλο, τα υπόλοιπα μέλη αποφάσισαν όπως συγκαλέσουν συνεδρία την ερχόμενη Πέμπτη, καθώς είχαν τεθεί στον πάγο σημαντικές αποφάσεις. Αυτή αναμένεται να είναι η πρώτη συνεδρία, μετά την αποχώρηση του Θωμά Αντωνίου.

Με βάση τη νομοθεσία για το ΔΣ του ΟΑΥ, τα μέλη μπορούν να συνεδριάσουν ακόμη και στην απουσία προέδρου, αφού τα μέλη που παραμένουν θα επιλέξουν από τους παρευρισκόμενους ένα άτομο που θα προεδρεύσει, με στόχο να λάβουν αποφάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σεβαστό μεν, αντιδράσεις δε για το ασυμβίβαστο στο Θωμά Αντωνίου

Δειτε Επισης

Τις πανευρωπαϊκές κάρτες αναπηρίας και στάθμευσης ενέκρινε το ΕΚ
Άρον-άρον στην Ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-«Παράνομα οι πληρωμές Μαρτίου»
Ανάθεση βελτίωσης οδού Τσερίου ύψους €9,8 εκ. από Δήμο Στροβόλου
Την Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης 2023 διεκδικεί ο νέος Δήμος Κουρίου
Αποφυγή κυκλοφορίας σε ανοικτούς χώρους λόγω σκόνης συνιστoύν οι αρμόδιοι
Αίτηση από τέταρτη εταιρεία στα κατεχόμενα για χαλλούμι ΠΟΠ
Σύσκεψη για την «επιτροπή ακίνητης περιουσίας» υπό τον Τατάρ στα κατεχόμενα
Άναψε το πράσινο φως το Υπουργικό για παράταση στη χρηματοδότηση ελλειμμάτων του ΟΚΥπΥ
Καταβάλλονται αρχές Μαϊου αποζημιώσεις σε αγρότες που υπέστησαν ζημιές
Έρευνα του Υπουργείου Παιδείας για διασύνδεση ανώτερης εκπαίδευσης με αγορά εργασίας