Δευτέρα 5 Δεκ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Έπαυσε τον ιμάμη του Χαλά Σουλτάν στη Λάρνακα το κατοχικό καθεστώς

  03/10/2022 19:39
Έπαυσε τον ιμάμη του Χαλά Σουλτάν στη Λάρνακα το κατοχικό καθεστώς

Έπαυσε τον ιμάμη του Χαλά Σουλτάν στη Λάρνακα το κατοχικό καθεστώς

  03/10/2022 19:39

Ο Σιακίρ Αλεμντάρ, ιμάμης του Τεκκέ Χαλά Σουλτάν της Λάρνακας δήλωσε στην διαδικτυακή Κίπρις ποστασί ότι συνεχίζονται οι συκοφαντίες και οι απειλές εναντίον του και επιβεβαίωσε είδηση ότι η «προεδρία θρησκευτικών υποθέσεων» του κατοχικού καθεστώτος τον έπαυσε από τη θέση του ιμάμη του Τεκκέ Χαλά Σουλτάν και αντιπροσώπου στις ελεγχόμενες από τη Δημοκρατία περιοχές της Κύπρου.

Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι ο κ. Αλεμντάρ πρόσθεσε ότι απώτερος στόχος της απόφασης είναι να καταστεί ανενεργός ο Τεκκές και στη συνέχεια να φέρουν μέλη της κοινότητας Ισμαήλ Αγά με διαβατήρια της ΕΕ, όπως στη Γερμανία, τη Δυτική Θράκη και άλλα παραδείγματα, με φουσκωμένους μισθούς που θα πληρώνονται από την τουρκική Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων (Diyanet).

Αυτό, συνέχισε, γίνεται «για να εξασφαλίσουν κάποιοι την εύνοια του τουρκικού κράτους και να αποκομίσουν κύρος και θέσεις».

Η Κίπρις ποστασί γράφει επίσης ότι η «προεδρία θρησκευτικών υποθέσεων» έκλεισε και την «αντιπροσωπεία» της στις ελεγχόμενες από τη Δημοκρατία περιοχές, γεγονός το οποίο διαβίβασε στην κυβέρνηση της Δημοκρατίας μέσω των Ηνωμένων Εθνών, για να λάβει την απάντηση ότι «δεν είστε εσείς που δίνετε αυτή την άδεια». 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας