Τρίτη 6 Δεκ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Προκήρυξη διαγωνισμού για τμήμα του δρόμου Λευκωσίας-Παλαιχωρίου από το Υπ. Μεταφορών

  30/09/2022 17:11
Προκήρυξη διαγωνισμού για τμήμα του δρόμου Λευκωσίας-Παλαιχωρίου από το Υπ. Μεταφορών

Προκήρυξη διαγωνισμού για τμήμα του δρόμου Λευκωσίας-Παλαιχωρίου από το Υπ. Μεταφορών

  30/09/2022 17:11

Την προκήρυξη του διαγωνισμού για την κατασκευή του τμήματος Ανάγυια – Αγροκηπιά του αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας – Παλαιχωρίου, ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων.

Ακόμη ένα πολυαναμενόμενο έργο, το οποίο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε εξαγγείλει, έχει πλέον τροχοδρομηθεί, ανέφερε σχετική ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Γιάννης Καρούσος. Σήμερα, είπε, όλα τα σημαντικά οδικά έργα, όπως τα έργα Πόλης-Πάφου, Λεμεσού-Σαϊττά, Αστρομερίτη-Ευρύχου, Περιμετρικός, Λάρνακα-Δεκέλεια, Σωτήρα-Δερύνεια είναι είτε υπό κατασκευή είτε υπό προσφορά.

Σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι το έργο περιλαμβάνει αυτοκινητόδρομο 4 λωρίδων, 2 ισόπεδους κυκλικούς κόμβους (Εργατών & Αγροκηπιάς), 2 ανισόπεδους κόμβους (Αγίου Ιωάννη & Μαλούντας), 3 γέφυρες, 2 υπόγειες οχηματικές προσβάσεις και 1 υπέργεια οχηματική πρόσβαση. Ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στα €71.4 εκ. συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.

Το έργο, προστίθεται, έχει ως στόχο τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας, τη μείωση δυστυχημάτων, τη συντόμευση των διαδρομών, την εξοικονόμηση χρόνου και καυσίμων, καθώς και τη μείωση καυσαερίων.

Το συγκεκριμένο έργο εμπίπτει στον στρατηγικό σχεδιασμό για σύνδεση του εθνικού οδικού δικτύου αυτοκινητοδρόμων, που έχει ως στόχο την αύξηση της επισκεψιμότητας, τον  περιορισμό της αστυφιλίας, την αναζωογόνηση των περιοχών της ευρύτερης περιοχής Πιτσιλιάς και Ορεινής, αλλά και της ευρύτερης περιοχής Τροόδους, σημειώνεται. Παράλληλα, προστίθεται, το έργο θα συμβάλει στη βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη, την ανταγωνιστικότητα και την κοινωνική συνοχή.

«Το τμήμα Ανάγυια-Αγροκηπιά αποτελεί συνέχεια του τμήματος Ανθούπολη-Ανάγυια, το οποίο έχει περιληφθεί στον Περιμετρικό Αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας, που αποτελεί μέρος του εθνικού δικτύου αυτοκινητοδρόμων και αναπόσπαστο μέρος του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών (ΔΕΔ-Μ). Για το τμήμα αυτό αναμένεται η έγκριση συγχρηματοδότησης για υλοποίησή του εντός της προγραμματικής περιόδου 2021-2027», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας