Νέα διαμαρτυρία έξω από την πρεσβεία του Ιράν-«Ελευθερία στις γυναίκες» (pics&vid)

Νέα εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποιείται έξω από την πρεσβεία του Ιράν στη Λευκωσία, ως μία ένδειξη συμπαράστασης του κυπριακού λαού προς τους Ιρανούς, που τις τελευταίες ημέρες έχουν ξεχυθεί στους δρόμους, μετά τη δολοφονία της 22χρονης Μαχσά Αμινί, από την Αστυνομία των Ηθών. 

Την ώρα που στο Ιράν, οι συλλήψεις των ακτιβιστών και των δημοσιογράφων, που διαδηλώνουν κατά του καθεστώτος αυξάνονται μέρα με τη μέρα, όπως επίσης και οι συγκρούσεις μεταξύ των διαδηλωτών και των Αρχών, στην Κύπρο, για ακόμη μία φορά, οι πολίτες θέλησαν να στείλουν το μήνυμα ότι στέκονται αλληλέγγυοι στον αγώνα τους, για τα ανθρώπινα δικαιώματα των γυναικών στη χώρα. 

Πλήθος κόσμου, για δεύτερη φορά μέσα σε μόλις δύο ημέρες, βρέθηκε έξω από την πρεσβεία του Ιράν, με πανό και πλακάτ που γράφουν «ελευθερία στις γυναίκες του Ιράν», «στεκόμαστε δίπλα στο Ιράν» και «ούτε στο Ιράν, ούτε πουθενά» και κυματίζοντας σημαίες της χώρας, φωνάζουν συνθήματα στα περσικά. 

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι διαδηλωτές τραγούδησαν και ένα τραγούδι που γράφτηκε μετά την άνοδο του Ισλάμ στο Ιράν. Δύο παλιοί συμμαθητές, ο ένας κατά του πολιτεύματος, ο άλλος υπέρ συναντιούνται. Λένε ο ένας τον άλλο ότι μόνο αυτοί μπορούν να αλλάξουν την κατάσταση.

 

«Σε όλους τους φιλελεύθερους και όλους τους προοδευτικούς ανθρώπους, σήμερα ο λαός του Ιράν πολεμά ενάντια σε ένα καθεστώς που είναι μία από τις πιο βίαιες και σκληρές κυβερνήσεις στον κόσμο. Αυτό το καθεστώς έχε σκοτώσει χιλιάδες ανθρώπους στις φυλακές ή στους δρόμους. Το Ισλαμικό Κράτος έχει μαυρίσει τις ζωές των γυναικών και των κοριτσιών στο Ιράν και τους έχει αφαιρέσει την φυσική ελευθερία», αναφέρεται σε ένα από τα υπομνήματα που διαβάστηκαν. 

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Κυριακή πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκδήλωση διαμαρτυρίας, έξω από την πρεσβεία του Ιράν, κατά τη διάρκεια της οποίας διαδηλωτές έκοψαν τα μαλλιά τους για να συμπαρασταθούν στις γυναίκες του Ιράν. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Από την φρίκη στην ελευθερία-Μια Ιρανή στην Κύπρο εξηγεί τον μεγάλο ξεσηκωμό

Δειτε Επισης

«Όταν δεν υπάρχει ένα σύστημα που θα φοβάται ο πολίτης να διαπράξει ένα έγκλημα, γιατί να μην το κάνει;»
Δημοσκόπηση IMR: Προβάδισμα Γιάννη Αρμεύτη στον Δήμο Λεμεσού
Δίνει μάχη με το χρόνο το ΥΠΑΝ για αντιμετώπιση της παραβατικότητας στα σχολεία-Οι δύο δράσεις στα σκαριά
Κάνει αρχή στο Βερολίνο, ανιχνεύει θέσεις και προθέσεις πριν επιστρέψει στην Κύπρο η Ολγκίν
Δίωξη για κακούργημα στον Κωνσταντίνο Φλώρο για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή
Σε φωτοβολίδα αποδίδει τα αίτια φωτιάς στη Λεμεσό η Παναγιώτου-«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη της Υπ. Μεταλλείων»
Κ. Ιωάννου: Το μεταναστευτικό είναι εδώ για να μείνει και έχει πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές προεκτάσεις
Ο Μητροπολίτης Πάφου δώρισε λάδι και πουργούρι για πολύτεκνες οικογένειες για το Πάσχα
Η ΕΚΥΣΥ ζητεί τα κριτήρια που ίσχυαν πριν την τραπεζική κρίση για πασχαλινό επίδομα
Σε επιφυλακή οι δυνάμεις πυρόσβεσης στη Λεμεσό-Ψάχνουν το τι πήγε λάθος με την καταστροφή φωτοβολίδων