Εντοπίστηκαν ακατάλληλες ηλεκτρικές συσκευές στην κυπριακή αγορά

Προϊόντα, τα οποία δεν συμμορφώνονται με τις βασικές απαιτήσεις ασφάλειας της οδηγίας για τον Ηλεκτρολογικό Εξοπλισμό Χαμηλής Τάσης (LVD), αφού εμπερικλείουν ουσιαστικούς κινδύνους ασφάλειας για τον χρήστη εντοπίστηκαν στην κυπριακή αγορά, σύμφωνα με το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών.

Διευκρινίζεται ότι ο κατασκευαστής έχει προβεί σε εθελοντική απόσυρσή τους από την αγορά, όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριώνκαι παρακαλείται οποιοσδήποτε γνωρίζει σημείο πώλησης τέτοιων προϊόντων ή χρειάζεται επιπρόσθετες πληροφορίες ή διευκρινίσεις να επικοινωνεί με το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών στο τηλέφωνο 22800514 είτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση msa@ems.mcw.gov.cy είτε στο φαξ 22348202.

Συγκεκριμένα πρόκειται για (όπως φαίνονται εδώ)  

Βραστήρα με την εμπορική επωνυμία: utilissimi, κατασκευαστής: POP LIFE ELECTRIC SHOPS LTD · Μοντέλο: LJ-15-15B · Χαρακτηριστικά: 220-240 V, 1500 W, 50/60Hz · Χώρα κατασκευής: Κίνα,

Ψηστιέρα για σάντουιτς (Sandwichmaker) ·  Εμπορική επωνυμία:SOKANY  Μοντέλο: KJ-108 Χαρακτηριστικά: 220-240 V, 750 W, 50/60 Hz   Χώρα κατασκευής: Κίνα   Εισαγωγέας: TASSOS TROULLIDES LTD.

Προτρέπονται οι καταναλωτές που έχουν στην κατοχή τους τα εν λόγω προϊόντα να μην τα χρησιμοποιούν και να τα επιστρέψουν άμεσα στον πωλητή, δηλαδή στο κατάστημα από το οποίο τα έχουν προμηθευτεί, αναφέρεται.

Σημειώνεται ακόμα ότι σύμφωνα με τον περί Προστασίας του Καταναλωτή Νόμο του 2021, σε περίπτωση αγοράς μη ασφαλούς προϊόντος, ο καταναλωτής δικαιούται αντικατάσταση του προϊόντος, ώστε το προϊόν να είναι σύμφωνο προς τους όρους της σύμβασης πώλησης. Αν αυτό δεν είναι εφικτό, τότε ο καταναλωτής δικαιούται να υπαναχωρήσει, δηλαδή να επιστρέψει το προϊόν στον πωλητή και να λάβει πίσω το πλήρες ποσό που πλήρωσε. Υπενθυμίζεται ότι τα πιο πάνω δικαιώματα ισχύουν για περίοδο δύο ετών από την αρχική παράδοση του προϊόντος στον καταναλωτή και ότι την αποκλειστική ευθύνη έναντι του καταναλωτή έχει πάντα ο τελικός πωλητής.

Στην περίπτωση που ο πωλητής αρνείται να ανταποκριθεί στα πιο πάνω δικαιώματα του καταναλωτή, καλείται ο καταναλωτής να υποβάλει γραπτώς το παράπονο του μέσω της ιστοσελίδας της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή www.consumer.gov.cy, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Δειτε Επισης

Δίωρη στάση εργασίας από τους χαμηλόμισθους της ΙΣΟΤΗΤΑΣ-Φωνές για στασιμότητα στην ανέλιξη
Δεν υποχωρεί η σκόνη, παραμένει η θερμή αέρια μάζα-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα
Υπουργός Υγείας: Προσδοκία στήριξης από διεθνή κοινότητα για λύση στο Κυπριακό
Kατάργηση φορολόγησης εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
Ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Ολομέλεια
Ανησυχία Βουλευτών για μείωση του αποθεματικού του Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞΕ
Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα
Ξεδίπλωσε το πλάνο του για τα πρόστιμα ο Βαφεάδης-Στο τραπέζι η μείωση κατά 50% του εξώδικου υπό προϋποθέσεις