Έκλεισαν τον δρόμο με τρακτέρ-«Μακριά τα συρματοπλέγματα από τα παιδιά μας»

Νέα διαμαρτυρία πραγματοποίησαν το πρωί της Κυριακής οι κάτοικοι της περιοχής Ακακίου, σχετικά με την τοποθέτηση συρματοπλέγματος στη Νεκρή Ζώνη, ως μέτρο αντιμετώπισης του μεταναστευτικού προβλήματος, με τον δρόμο  Λευκωσίας-Τροόδους μένει κλειστός για μια ώρα.

Οι κάτοικοι των κοινοτήτων Ακακίου, Περιστερώνας, Αστρομερίτη, Αυλώνας, Δένειας και Μάμμαρι με πανό σε τρακτέρ και συνθήματα όπως, «Διχοτόμηση των κοινοτήτων. Όχι στα συρματοπλέγματα» και «Συρματοπλέγματα στο μέλλον των παιδιών μας», έκλεισαν τον κεντρικό δρόμο και φώναξαν κατά της απόφασης για τοποθέτηση συρματοπλέγματος.

Πολίτες κρατώντας πλακάτ με το σύνθημα «μακριά τα συρματοπλέγματα από τα παιδιά μας» με τους κατοίκους να ζητούν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να εισακουστούν οι θέσεις τους.

Την ίδια ώρα, στο δρόμο Λευκωσίας προς Τροόδος έχε δημιουργηθεί τεράστια ουρά οχημάτων λόγω της διαμαρτυρίας.  

Σε δηλώσεις του, ο κοινοτικός σύμβουλος Περιστερώνας, Χαρίτος Πιττής, είπε πως τα συρματοπλέγματα λειτουργούν κατά των αγροτών και πως, «αρκετά από τα κτήματα της συζύγου μου, είναι μέσα στη Νεκρή Ζώνη, τα οποία φροντίζω. Με την τοποθέτηση των συρματοπλεγμάτων αναγκάζομαι να ανοίξω κάγκελα σε τρία διαφορετικά σημεία. Είναι απαράδεκτο και ταλαιπωρούν τους αγρότες. Δέχομαι ότι υπάρχεις πρόβλημα με τους μετανάστες, να βρουν τρόπους όπως με την αστυνόμευση».

Από πλευρά του ο εκπρόσωπος της Μητρόπολης Μόρφου, πατήρ Μιχάλης Νικολάου, είπε πως, «κανένας δεν θέλει βρεθεί στη θέση αυτών των ανθρώπων. Να ζει πίσω από τα συρματοπλέγματα. Να βλέπει τις περιουσίες, τα σπίτια αλλά κυρίως τις ζωές να είναι πίσω από τα συρματοπλέγματά. Μεταφέρουμε την έντονη διαμαρτυρία και τη δυσαρέσκεια του Μητροπολίτη Μόρνου. Θα πρέπει να έρθουν σε επαφή και επικοινωνία με τους αρμόδιους».

Ένας άλλος πολίτης είπε πως,«τα συρματοπλέγματα είναι ακατάλληλα και υπάρχουν σύγχρονοι μέθοδοι για να ελέγχουν τους μετανάστες».

Δειτε Επισης

Ζητά μόνιμες λύσεις στα προβλήματά των συνταξιούχων η ΕΚΥΣΥ
Στελέχωση των σχολείων με επιμελητές συζήτησαν ΑΣΔΥΚ και Υπουργείο Παιδείας
Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου η Πνευμονολογική Εταιρεία-«Κίνδυνος για ευάλωτες ομάδες η σκόνη»
Οι Υπηρεσίες Εφημερίας Προσωπικού Ιατρού κατά τα Σαββατοκύριακα
Ζητούν έρευνα και απόδοση ευθυνών οι συντεχνίες ΡΙΚ για την μη έγκαιρη καταβολή μισθών
Παρουσίασε το σχέδιο με τις 50 δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Διεξάγεται για 49η συνεχή χρονιά η πορεία Χριστοδούλας
Πρόστιμα 80,000 ευρώ σε παροχείς για καταχρήσεις στο ΓεΣΥ-Πέραν των 350 διερευνήσεων
Την Κυριακή η αλλαγή της ώρας-Πάνε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά
Δίωρη στάση εργασίας από τους χαμηλόμισθους της ΙΣΟΤΗΤΑΣ-Φωνές για στασιμότητα στην ανέλιξη