Παρασκευή 7 Οκτ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Εκατοντάδες κρούσματα μέσα σε μια βδομάδα στα σχολεία-Δημιουργήθηκαν αλυσίδες μετάδοσης

  23/09/2022 12:11
Εκατοντάδες κρούσματα μέσα σε μια βδομάδα στα σχολεία-Δημιουργήθηκαν αλυσίδες μετάδοσης

Εκατοντάδες κρούσματα μέσα σε μια βδομάδα στα σχολεία-Δημιουργήθηκαν αλυσίδες μετάδοσης

  23/09/2022 12:11

Πέραν των πεντακοσίων νέων περιστατικών κορωνοϊού καταγράφηκαν σε μια εβδομάδα σε διάφορες σχολικές μονάδες στην Κύπρο, δημιουργώντας μικρές αλυσίδες μετάδοσης, πληροφορείται το ΚΥΠΕ. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ανακοινώθηκαν άλλοι δύο θάνατοι και 2.932 κρούσματα στην Κύπρο

Συγκεκριμένα, από την περασμένη Δευτέρα έχουν εντοπιστεί περίπου 500 κρούσματα σε 288 σχολεία, γεγονός, ωστόσο, που σύμφωνα με τις  πληροφορίες, δεν φαίνεται να προκαλεί ανησυχία στους ειδικούς, αφού μια αύξηση κρουσμάτων με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ήταν αναμενομένη, λόγω και της άρσης της χρήσης της προστατευτικής μάσκας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ήδη από σήμερα κινητές μονάδες του Υπουργείου Υγείας έσπευσαν σε δύο σχολεία, με σκοπό τη διενέργεια εξετάσεων ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (Rapid Test), με στόχο τον αποτελεσματικότερο έλεγχο και τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ έγκυρη πηγή, την επόμενη εβδομάδα οι κινητές μονάδες θα βρεθούν και σε άλλα σχολεία για τη διενέργεια εξετάσεων, αφού στόχος του Υπουργείου Υγείας είναι η διενέργεια 5 χιλιάδων εξετάσεων Rapid Test μηνιαίως, για περιορισμό της διασποράς του ιού.

Το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων επικοινώνησε με τον Σύμβουλο Επικοινωνίας του Υπουργείου Υγείας, Κωνσταντίνο Αθανασίου, ο οποίος, κληθείς να σχολιάσει τις πληροφορίες για την αύξηση κρουσμάτων στα σχολεία, είπε πως «η κατάσταση παρακολουθείται».

Όπως ανέφερε ο κ. Αθανασίου το Υπουργείο Υγείας παρακολουθεί την επιδημιολογική εικόνα, ενώ σημείωσε ότι όπου καταγράφονται μικρές αλυσίδες θα γίνονται στοχευμένες επιτηρήσεις.

Ερωτηθείς αν το Υπουργείο Υγείας προτίθεται να συγκαλέσει σύσκεψη με τη Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή, ο κ. Αθανασίου είπε ότι προς το παρόν δεν προτίθεται να το πράξει, για να σημειώσει πως η κατάσταση παρακολουθείται και αν χρειαστεί θα γίνουν οι ανάλογες ενέργειες. 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας