Πέμπτη 6 Οκτ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

«Απαράδεκτο η Διοίκηση του ΟΚΥπΥ να μην αναλαμβάνει καμία ευθύνη»

  22/09/2022 22:20
«Απαράδεκτο η Διοίκηση του ΟΚΥπΥ να μην αναλαμβάνει καμία ευθύνη»

«Απαράδεκτο η Διοίκηση του ΟΚΥπΥ να μην αναλαμβάνει καμία ευθύνη»

  22/09/2022 22:20

Απαράδεκτο η Διοίκηση του ΟΚΥπΥ να μην αναλαμβάνει καμία ευθύνη, αναφέρει  το Διοικητικό Συμβούλιο του Κλάδου Γενικού Νοσηλευτικού Προσωπικού-ΠΑΣΥΔΥ, σε σχέση με το πρόβλημα στελέχωσης και λειτουργίας του τμήματος Νεογνών στο ΝΑΜ ΙΙΙ, θέμα που συζητήθηκε στη Επιτροπή Υγείας της Βουλής σήμερα.

"Εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκεια και απογοήτευση μας για τον τρόπο, που για ακόμα μια φορά ο ΟΚΥπΥ , διαστρέβλωσε την πραγματικότητα και προσπάθησε να παραπλανήσει τη Βουλή" αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Είναι, προσθέτει, "το λιγότερο απαράδεκτο και απογοητευτικό, η Διοίκηση του ΟΚΥπΥ να μην αναλαμβάνει καμία ευθύνη , να θεωρεί ότι είναι ο πλέον αλάνθαστος οργανισμός και να επιρρίπτει ευθύνες στις Νοσηλευτικές Διευθύνσεις των νοσοκομείων για τα προβλήματα που ταλανίζουν τα Δημόσια Νοσοκομεία".

"Ως Κλάδος δεν αποδεχόμαστε αυτή τη προσέγγιση εκ μέρους του ΟΚΥπΥ και θεωρούμε υποχρέωση μας να αντιδράσουμε και να υπερασπιστούμε το ρόλο και τη υπόσταση των Νοσηλευτικών Διευθύνσεων , οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν έχουν ευθύνη γιατί ο ΟΚΥπΥ αδυνατεί να πράξει τα δεδομένα και βασικά όπως να αναπληρώνει τις αφυπηρετήσεις, τις άδειες μητρότητας, τις γονικές άδειες και τις μακροχρόνιες άδειες ασθενείας".

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμη ότι "πέραν της δημόσιας καταγγελίας μας, για τη αντιμετώπιση της Διοίκησης του ΟΚΥπΥ προς το Νοσηλευτικό Προσωπικό, θα αποστείλουμε γραπτό διάβημα στην Πρόεδρο της Βουλής, στο Πρόεδρο και τα μέλη της Επιτροπής Υγείας της Βουλής και στον Υπουργό Υγείας".

Καταλήγοντας, αναφέρεται ότι θα επανεξεταστεί η όλη στάση τους έναντι της Διοίκησης του ΟΚΥπΥ  και σε συνεννόηση με τα μέλη τους θα μελετήσουν τρόπους αντίδρασης.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας