Δείχνει ασυμβίβαστο το πόρισμα για Αντωνίου-Κλήθηκε εκτάκτως στο Προεδρικό

Εξελίξεις σηματοδοτούνται γύρω από τον πρόεδρο του ΟΑΥ, Θωμά Αντωνίου, ο οποίος κλήθηκε εκτάκτως στο Προεδρικό, ώστε να πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Νίκο Αναστασιάδη, μετά και το πόρισμα της Επιτροπής Ασυμβίβαστου.  

Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, το πόρισμα της Επιτροπής παραδόθηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο και εντοπίζει ασυμβίβαστο για τον Θωμά Αντωνίου, σε σχέση με τη σύζυγο του, η οποία συμβεβλημένη με τον ΟΑΥ από τον Δεκέμβριο του 2020. 

Ως εκ τούτου, ο Νίκος Αναστασιάδης κάλεσε τον πρόεδρο του ΟΑΥ, όπου στο επίκεντρο βρίσκεται το ζήτημα της παραίτησης του, αφού ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέμενε το πόρισμα προτού λάβει την απόφαση του.  

Υπενθυμίζεται πως το θέμα προέκυψε μετά τον εμφύλιο που προκλήθηκε από την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου να διορίσει τον πρόεδρο του ΠΙΣ, Πέτρο Αγαθαγγέλου, στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΥ, με όλα τα μέλη να θέτουν θέμα ασυμβίβαστου, ενώ μετά τις αντιδράσεις ο διορισμός ανακλήθηκε. 

Ωστόσο, περνώντας στην αντεπίθεση, το ΚΕΒΕ κατήγγειλε τον Θωμά Αντωνίου για ασυμβίβαστο, με την Επιτροπή να αρχίζει διερεύνηση, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα και για τα υπόλοιπα μέλη.  

Το ασυμβίβαστο του Θωμά Αντωνίου εντόπισε και ο Γενικός Ελεγκτής, ο οποίος είχε αποστείλει επιστολή για το θέμα στον υπουργό Υγείας, στις 3 Αυγούστου. 

Στο μεταξύ, το Υπουργικό Συμβούλιο διόρισε τους πιο κάτω ως μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΥ: Παναγιώτη Καϊσερλίδη, Κυριάκο Δρουσιώτη και Νικόλα Θεοχαρίδη.  Η θητεία τους ισχύει μέχρι και τις 17 Σεπτεμβρίου 2027.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Βροχή και καταιγίδα στο μενού του καιρού-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ενισχυτικά μαθήματα εκμάθησης Ελληνικών χρειάζονται 1100 παιδιά στην εκπαίδευση
Αρχές του 2025 η ψηφιοποίηση των αιτήσεων φοιτητικής μέριμνας-Το χρονοδιάγραμμα του ΥΠΟΙΚ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας
Μισοάδειο βλέπουν το ποτήρι μονογονιοί, πολύτεκνοι και συνταξιούχοι-Θέτουν σειρά αιτημάτων στο τραπέζι
Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών