Έρχονται εξελίξεις με το πόρισμα για Αντωνίου-Τις επόμενες ημέρες η απόφαση

Εξελίξεις θα φέρει το πόρισμα της έρευνας που διεξήχθη για τα περί ασυμβίβαστου του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας, Θωμά Αντωνίου, το οποίο αναμένεται να γνωστοποιηθεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, εντός της βδομάδας που διανύουμε, την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη διερεύνηση για πιθανό ασυμβίβαστο και στα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ του οργανισμού.

Εδώ και περίπου ένα μήνα, αφού η Επιτροπή Ασυμβίβαστου συνέλεξε όλα τα στοιχεία και αφού έλαβε υπόψιν τα όσα κατατέθηκαν από τον Θωμά Αντωνίου, ο οποίος παρουσιάστηκε το προηγούμενο διάστημα ενώπιον της Επιτροπής, συνοδευόμενος από τον νομικό του σύμβουλο, Γιώργο Παμπορίδη, προχώρησε στη σύνταξη του πορίσματος της, το οποίο θα παραδοθεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ώστε να λάβει την απόφαση του, σχετικά με το εάν θα αποδεχτεί ή όχι, την παραίτηση του κ. Αντωνίου. Ωστόσο, σε περίπτωση που ο Νίκος Αναστασιάδης απορρίψει την παραίτηση του προέδρου του ΔΣ του ΟΑΥ, ο ίδιος εξετάζει το ενδεχόμενο να αποχωρήσει, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος της έρευνας σε βάρος του. 

Στον ΟΑΥ, από την έναρξη της έρευνας για το ασυμβίβαστο επικρατεί αναβρασμός, όχι μόνο για το γεγονός πως το Διοικητικό Συμβούλιο δεν έχει συνεδριάσει, με σοβαρές υποθέσεις που απασχολούν τον οργανισμό να βρίσκονται στον πάγο, αλλά για το γεγονός πως πέραν του προέδρου του ΔΣ, η Επιτροπή Ασυμβίβαστου άρχισε διερεύνηση για όλα τα μέλη που το απαρτίζουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αναβρασμός στον ΟΑΥ-Διερευνάται πιθανόν ασυμβίβαστο και για όλα τα μέλη του ΔΣ

Μόλις την περασμένη βδομάδα, τα μέλη του ΔΣ του ΟΑΥ κλήθηκαν μέσω επιστολής που έλαβαν να παρευρεθούν ενώπιον της Επιτροπής Ασυμβίβαστου, κάποιοι εντός της βδομάδας και άλλοι τέλος Σεπτεμβρίου, ώστε να παραθέσουν τις θέσεις τους αναφορικά με πιθανό ασυμβίβαστο για τους ίδιους, μετά και από σχετικό παράπονο που υποβλήθηκε στην Επιτροπή.

Ήδη, η Επιτροπή ζήτησε από τα μέλη του ΔΣ να απαντήσουν τα ερωτήματα της καθορισμένης από τις πρόνοιες του νόμου περί ασυμβίβαστου, υπεύθυνης δήλωσης. Πρόκειται για υπεύθυνη δήλωση, την οποία συμπληρώνουν κρατικοί αξιωματούχοι για να ελεγχθεί η πιθανότητα ασυμβίβαστου. Πάντως από πλευράς του, ο κος Αντωνίου, στα συγκεκριμένα πέντε ερωτήματα που αναγράφονται στην υπεύθυνη δήλωση, απάντησε αρνητικά.

Υπενθυμίζεται πως, εν αναμονή του πορίσματος για τον πρόεδρο του ΔΣ του ΟΑΥ, βρίσκεται και ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλα, ο οποίος φαίνεται πως έχει κάνει προσωπικές τους σκέψεις για το όνομα που θα καλύψει την κενή θέση του εκπροσώπου της κυβέρνησης στο συμβούλιο λόγω της αποχώρησης της Μελίνας Πύργου, η οποία έφυγε διαμαρτυρόμενη μετά την απόφαση του Υπουργικού να κάνει αποδεκτό τον διορισμό του προέδρου του ΠΙΣ, Πέτρου Αγαθαγγέλου στον ΟΑΥ.

Βέβαια, από όλη αυτή τη διαδικασία που έχει αναστατώσει την ομαλή λειτουργία του οργανισμού, δεν αποκλείεται να υπάρξουν εξελίξεις εάν και εφόσον προκύψει ασυμβίβαστο για άλλα μέλη του ΔΣ. Σε ένα τέτοιο σενάριο, η σύσταση του ΔΣ θα αλλάξει άρδην, με αρκετούς εμπλεκόμενους, να βλέπουν πως πίσω από αυτές τις διαδικασίες κρύβεται πολεμική κατά του ΟΑΥ και απόπειρα αποπροσανατολισμού των θεσμών που εκπροσωπεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Ο Γιώργος Σκαλιάς ο εκλεκτός του ΠτΔ ως ειδικός σύμβουλος για θέματα εκπαίδευσης
Άνοδος 5,4% στις αφίξεις τουριστών την πρώτη τριμηνία 2024-Αισιοδοξία Υφ. Τουρισμού
«Η Άσσια βίωσε το μίσος των κατακτητών»-Σύντομα παραδίδεται το μνημείο Πεσόντων
Βροχή και καταιγίδα στο μενού του καιρού-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ενισχυτικά μαθήματα εκμάθησης Ελληνικών χρειάζονται 1100 παιδιά στην εκπαίδευση
Αρχές του 2025 η ψηφιοποίηση των αιτήσεων φοιτητικής μέριμνας-Το χρονοδιάγραμμα του ΥΠΟΙΚ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ