Στην Κύπρο το επικαιροποιημένο εμβόλιο Pfizer-Πριν το τέλος του μήνα το Moderna

Σε προετοιμασίες για τη χορήγηση της 4ης δόσης με επικαιροποιημένα εμβόλια κατά της COVID-19, προχωρούν οι νοσηλευτικές υπηρεσίες ενώ το επικαιροποιημένο εμβόλιο Pfizer έχει ήδη έρθει στην Κύπρο και αναμένεται και το Moderna πριν το τέλος του μήνα, δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ο Αναπληρωτής Διευθυντής Νοσηλευτικών Υπηρεσιών Ευαγόρας Ταμπούρης.

Μετά τη σύσταση της Εθνικής Συμβουλευτικής Επιτροπής Εμβολιασμών του Υπουργείου Υγείας για τον εμβολιασμό με 4η δόση όλων των ατόμων άνω των 30 ετών, αλλά και ατόμων ανεξαρτήτως ηλικίας που ανήκουν σε ειδικές κατηγορίες πληθυσμού με επικαιροποιημένα εμβόλια κατά της COVID-19, αναμένεται ότι θα τεθεί σχετική πρόταση στο Υπουργικό Συμβούλιο την Τετάρτη προς έγκριση.

«Όταν εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο θα προχωρήσουμε κανονικά. Θα δούμε πώς θα ξεκινήσουμε τους εμβολιασμούς. Ήδη υπάρχει εισήγηση που είναι η επικρατέστερη, να ξεκινήσουμε ηλικιακά από μεγάλες ηλικίες προς τα κάτω καθώς και οι ευπαθείς ομάδες», είπε ο κ. Ταμπούρης.

Ανέφερε ότι οι νοσηλευτικές υπηρεσίες από το Καλοκαίρι ετοίμασαν σενάρια για τη χορήγηση της 4ης δόσης εμβολίων στον πληθυσμό σε ό,τι αφορά τα θέματα στελέχωσης και οργάνωσης των κέντρων εμβολιασμού.

«Θα δούμε ανάλογα, ξεκινώντας τι ζήτηση υπάρχει και από ποιες ομάδες», σημείωσε.

Ερωτηθείς σχετικά, ανέφερε ότι μέχρι τώρα με την 4η δόση εμβολιάστηκαν γύρω στις 37,000, που είναι μικρός αριθμός. «Οι αριθμοί είναι μικροί λόγω του Καλοκαιριού. Μετά τις άδειες θα ξεκινήσει η ζήτηση για όλους όσους το είχαν αναβάλει μέχρι τώρα», είπε.

Για την 4η δόση, επεσήμανε ότι αναμένεται ότι θα υπάρχει μεγάλη ζήτηση. «Ο κόσμος που έκανε την 3η δόση και είναι γύρω στις 37,000 θα κάνει τώρα και την 4η δόση», πρόσθεσε.

Δειτε Επισης

Ζητούν έρευνα και απόδοση ευθυνών οι συντεχνίες ΡΙΚ για την μη έγκαιρη καταβολή μισθών
Καταγγελία για κακοποίηση ηλικιωμένου από τη σύζυγό του-Ενήμερες και οι ΥΚΕ
Παρουσίασε το σχέδιο με τις 50 δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Ομόφωνα ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας-Της επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη
Διεξάγεται για 49η συνεχή χρονιά η πορεία Χριστοδούλας
Πρόστιμα 80,000 ευρώ σε παροχείς για καταχρήσεις στο ΓεΣΥ-Πέραν των 350 διερευνήσεων
Ένοχος ο Ηλίας Μίχος για το βιασμό της 12χρονης-Αθώα η μητέρα
ΒΙΝΤΕΟ: Επεισόδια κατά τη μεταγωγή του Μίχου και των άλλων κατηγορουμένων στην υπόθεση Κολώνου
Για πρόσκληση Γκουτέρες σε Τατάρ για συνάντηση κάνουν λόγο τα κατεχόμενα
Την Κυριακή η αλλαγή της ώρας-Πάνε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά