Ο πιο άτυχος άνδρας-Βρέθηκε θετικός σε κορωνοϊό, ευλογιά των πιθήκων και HIV την ίδια μέρα

Ως ο πιο άτυχος άνθρωπος στον κόσμο μπορεί να χαρακτηριστεί ένας άνδρας, ηλικίας 36 ετών, από την Ιταλία, αφού εντοπίστηκε θετικός στον κορωνοϊό, στην ευλογιά των πιθήκων και στον HIV την ίδια ημέρα.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Mirror, ο 36χρονος Ιταλός πραγματοποίησε σύντομο ταξίδι στην Ισπανία, από όπου πιστεύεται ότι έχει κολλήσει όλες αυτές τις ασθένειες. Ο άνδρας παρουσίασε πυρετό, πονόλαιμο, κόπωση και πονοκέφαλο, σύμφωνα με τους επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο της Catania.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως η ταυτότητα του άνδρα παραμένει άγνωστη. Προστίθεται πως ο 36χρονος πέρασε πέντε μέρες στην Ισπανία και εννέα μέρες μετά την επιστροφή του στην Ιταλία, άρχισε να παρουσιάζει συμπτώματα.

Στις 2 Ιουλίου, ο 36χρονος εντοπίστηκε θετικός στον κορωνοϊό, ενώ νόσησε και τον Ιανουάριο, ενώ είναι διπλά εμβολιασμένος. Την ίδια ημέρα, διαπίστωσε ότι άρχισε να αναπτύσσει ένα εξάνθημα στο χέρι του, το οποίο είχε εξαπλωθεί και σε άλλα σημεία του σώματός του, ενώ παρατήρησε ότι άρχισε να βγάζει φουσκάλες.

Καθώς οι φουσκάλες χειροτέρευαν και γέμιζαν πύον, πήγε στα επείγοντα του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Catania, όπου τον παρέπεμψαν στη Μονάδα Μεταδοτικών Ιώσεων. Ο 36χρονος ανέφερε στο προσωπικό του νοσοκομείου ότι είχε απροστάτευτες σεξουαλικές επαφές με άνδρες, κατά τη διαμονή του στην Ισπανία.

Οι εξετάσεις του κατέγραψαν ότι ήταν επίσης θετικός στον ιό HIV, με τους επιστήμονες να πιστεύουν ότι η μόλυνσή του ήταν «σχετικά πρόσφατη». Η Mirror επικαλείται δημοσίευμα από επιστημονικό περιοδικό, στο οποίο οι ερευνητές ανέφεραν «αυτή η υπόθεση υπογραμμίζει πως τα συμπτώματα της ευλογιάς των πιθήκων και του κορωνοϊού μπορεί να επικαλύπτονται και επιβεβαιώνει τον τρόπο με τον οποίο σε περίπτωση συνλοίμωξης, η λήψη αναμνηστικών δόσεων και οι σεξουαλικές συνήθειες είναι ζωτικής σημασίας για τη σωστή διάγνωση».

Προστίθεται ότι οι επιστήμονες πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για την πιθανότητα ασθενείς να  έχουν μολυνθεί και από κορωνοϊό και ευλογιά των πιθήκων το ίδιο διάστημα, ειδικά αν έχουν ταξιδέψει σε περιοχές όπου παρατηρείται έξαρση της ευλογιάς των πιθήκων».

Δειτε Επισης

Τραγωδία στη Νότια Αφρική-Λεωφορείο με 46 άτομα έπεσε από γέφυρα, επέζησε μόνο ένα παιδί
Πράσινο φως για μαλλί άφρο και ράστα στους χώρους εργασίας ανάβει η Γαλλία
Απειλητικό μήνυμα Ισλαμικού Κράτους προς Δύση-«Να πλήξουμε τους σταυροφόρους στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ»
Κάθειρξη 19 ετών ζήτησε ο εισαγγελέας στη Γαλλία για τον «βιαστή του Tinder»-«Είναι επικίνδυνος, κατέστρεψε 17 ζωές»
Οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν επαναφέρουν τον δημόσιο λιθοβολισμό των γυναικών
Τα συγκλονιστικά ηχητικά μηνύματα Ρωσίδας στα social την ώρα της επίθεσης στη Μόσχα-«Σας αγαπώ, αντίο»
Αποκλείστηκε από τις βουλευτικές ο πρώην πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Ζούμα
Το Χάρβαρντ ζητά συγγνώμη και αφαιρεί το δέσιμο βιβλίου-Ήταν φτιαγμένο από... ανθρώπινο δέρμα
Ο πρώην μεγιστάνας των κρυπτονομισμάτων Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης
Κακοκαιρία στην Ισπανία-Νεκροί δύο άνθρωποι που παρασύρθηκαν από τα κύματα