Υπέγραψε το νόμο για την υγεία και το κλίμα ο Μπάιντεν-«Νίκη του αμερικανικού λαού»

Το πρόγραμμα για την υγεία και το κλίμα (Inflation Reduction Act) έγινε και επίσημα νόμος μετά την επικύρωση του από τον Αμερικανό Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν. Μετά την υπογραφή του νέου νόμου, σε δηλώσεις του από το Λευκό Οίκο ο Μπάιντεν έκανε λόγο για νίκη του αμερικανικού λαού και για ήττα των συμφερόντων.

“Σήμερα, υπέγραψα νόμο για τη μείωση του πληθωρισμού, έναν από τους πιο σημαντικούς νόμους στην πρόσφατη ιστορία. Ανέλαβα καθήκοντα σε μια σκοτεινή εποχή στην Αμερική. Μια πανδημία που συμβαίνει μια φορά μέσα σε έναν αιώνα. Καταστροφική ανεργία. Σαφείς και παρούσες απειλές για τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου. Αμφιβολίες για το ίδιο το αμερικανικό μέλλον. Δεν αμφιταλαντευτήκαμε ούτε υποχωρήσαμε σε αυτές τις προκλήσεις. Αντίθετα, κάνουμε τη σκληρή δουλειά για να επιτύχουμε αποτελέσματα για τον αμερικανικό λαό”, είπε ο Μπάιντεν.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος επεσήμανε τρία σημεία αναφορικά με το νέο νόμο και τη μείωση του πληθωρισμού.

“Πρώτον, μειώνουμε το κόστος για τις εργαζόμενες οικογένειες. Δεύτερον, σε αυτή την ιστορική στιγμή, οι Δημοκρατικοί τάχθηκαν στο πλευρό του αμερικανικού λαού και οι Ρεπουμπλικάνοι στο πλευρό των ειδικών συμφερόντων. Τρίτον, δείξαμε ότι η κυβέρνηση μπορεί να εργαστεί για τις εργαζόμενες οικογένειες” ανέφερε ο Μπάιντεν.

Tόνισε ότι οι μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες ξόδεψαν σχεδόν 100 εκατομμύρια δολάρια για να νικήσουν αυτό το νόμο με χαμηλότερα ασφάλιστρα υγειονομικής περίθαλψης για εκατομμύρια οικογένειες που λαμβάνουν κάλυψη βάσει του νόμου για προσιτή περίθαλψη.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος είπε ότι πρόκειται για ένα νόμο με την πιο επιθετική δράση που έγινε ποτέ στην Αμερική για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και την ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας. “Θα προσφέρει στις εργαζόμενες οικογένειες χιλιάδες δολάρια σε εξοικονόμηση πόρων, παρέχοντάς τους εκπτώσεις για να αγοράσουν νέες και αποδοτικές συσκευές, καθώς και φορολογικές εκπτώσεις για αντλίες θερμότητας και ηλιακή ενέργεια. Θα παρέχει επίσης φορολογικές εκπτώσεις που θα δημιουργήσουν χιλιάδες καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας στην παραγωγή καθαρής ενέργειας σε έργα ηλιακής ενέργειας, αιολικά έργα, έργα καθαρού υδρογόνου και έργα δέσμευσης άνθρακα σε ολόκληρη τη χώρα”.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Δειτε Επισης

Ο στρατός του Ισραήλ απορρίπτει τους ισχυρισμούς για ομαδικούς τάφους σε νοσοκομεία της Γάζας
«Θα σε σκοτώσω»-Μαθητής γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση
Αυτό είναι το σχέδιο του ισραηλινού στρατού για την εισβολή στη Ράφα
Η Έκθεση Στέιτ Ντιπάρτμεντ παραγνωρίζει εθνικές στρατηγικές, υποστηρίζει το ΥΠΕΞ της Ελλάδας
Προειδοποιεί η Ρωσία-«Αν πάρετε τα περιουσιακά στοιχεία μας, έχουμε μια απάντηση που θα πονέσει»
Το TikTok βρίσκει απέναντί του και την Ευρωπαϊκή Ένωση-Ποια υπηρεσία του πρόκειται να απαγορευτεί
Οι πλημμύρες άλλαξαν τον χάρτη του Ντουμπάι-Συγκλονιστικές δορυφορικές εικόνες
Οι ένοπλες δυνάμεις της Ονδούρας προχώρησαν στην κατάσχεση άνω των 2,8 τόνων κοκαΐνης (pics)
Στο στόχαστρο των ΗΠΑ τράπεζες της Κίνας που υποστηρίζουν τον πόλεμο της Ρωσίας
Συνελήφθησαν σωφρονιστικοί υπάλληλοι στην Ιταλία για επιθέσεις σε βάρος ανηλίκων εγκλείστων