Άρνηση του Τραμπ να απαντήσει για τις επιχειρηματικές πρακτικές της οικογένειάς του

Ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Τετάρτη ότι αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις κατά τη διάρκεια εμφάνισής του ενώπιον της Γενικού Εισαγγελέα της πολιτείας της Νέας Υόρκης σε μια έρευνα για τις επιχειρηματικές πρακτικές της οικογένειάς του.

«Αρνήθηκα να απαντήσω στις ερωτήσεις σύμφωνα με τα δικαιώματα και τα προνόμια που παρέχονται σε κάθε πολίτη σύμφωνα με το Σύνταγμα των Ηνωμένων Πολιτειών», είπε ο Τραμπ σε δήλωση.

Η Γενική Εισαγγελέας της Πολιτείας της Νέας Υόρκης, Λετίθια Τζέιμς, εξετάζει αν ο Οργανισμός Τραμπ διόγκωσε τις αξίες των ακινήτων. Ο Τραμπ και δύο από τα ενήλικα παιδιά του, ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ και η Ιβάνκα Τραμπ, πάλεψαν για να αποφύγουν να καταθέσουν αλλά έχασαν.

Η Τζέιμς είχε πει ότι η έρευνά της αποκάλυψε σημαντικά στοιχεία ότι ο Οργανισμός Τραμπ, ο οποίος διαχειρίζεται ξενοδοχεία, γήπεδα γκολφ και άλλα ακίνητα, υπερεκτίμησε τις αξίες των περιουσιακών του στοιχείων για να λάβει ευνοϊκά δάνεια και υποτίμησε τις αξίες για να λάβει φορολογικές ελαφρύνσεις.

Ο Τραμπ αρνήθηκε ότι έπραξε οτιδήποτε μεμπτό και χαρακτήρισε την έρευνα ως υποκινούμενη από πολιτικά κίνητρα.

Σε άλλη υπόθεση, το FBI ερεύνησε την περιουσία του Τραμπ στη Φλόριντα τη Δευτέρα, στο πλαίσιο της ομοσπονδιακής έρευνας για το αν αφαίρεσε παράνομα αρχεία από τον Λευκό Οίκο καθώς έφευγε από την εξουσία τον Ιανουάριο του 2021.

Το Reuters, που επικαλείται άτομο που γνωρίζει το θέμα, αναφέρει ότι το ένταλμα έρευνας στην περιουσία του Τραμπ στη Φλόριντα σχετίζεται με την Διοίκηση Εθνικών Αρχείων, η οποία είναι επιφορτισμένη με τη διαφύλαξη των προεδρικών αρχείων που ανήκουν στο κοινό, και εάν υπήρχαν απόρρητα έγγραφα στο θέρετρο Μαρ-α-Λάγκο του Τραμπ στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα. 

Ο Τραμπ φλερτάρει δημόσια με το ζήτημα της εκ νέου υποψηφιότητας για Πρόεδρος το 2024, αλλά δεν έχει πει ξεκάθαρα αν θα το κάνει. Χρειάστηκε να αντιμετωπίσει μια σειρά από νομικά προβλήματα από τότε που άφησε την εξουσία, μετά την εισβολή των υποστηρικτών του στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ στις 6 Ιανουαρίου 2021, σε μια ανεπιτυχή προσπάθεια για ανατροπή της εκλογικής του ήττας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Δειτε Επισης

Στόλτενμπεργκ: Δεν είναι πολύ αργά για να κερδίσει η Ουκρανία τον πόλεμο
Παρασκηνιακές συνεννοήσεις Ισραήλ-Τουρκίας για τουρκικό ανθρωπιστικό στολίσκο στη Γάζα
Αναβρασμός στα αμερικανικά πανεπιστήμια με εκατοντάδες συλλήψεις-Τεταμένες κινητοποιήσεις κατά του πολέμου στη Γάζα
Πρόστιμο σε παρουσιάστρια της ρωσικής τηλεόρασης που επέκρινε την επίθεση στην Ουκρανία-Είχε οργανώσει γυμνό πάρτι
Πεδίο μάχης η Βενετία για το εισιτήριο των 5 ευρώ-Αντιδρούν οι κάτοικοι, συγκρούστηκαν με την αστυνομία
Ένταλμα σύλληψης για τον Γκάρι Κασπάροφ από τη Ρωσία-Τον κατηγορούν για τρομοκρατία
Η Σουηδία στέλνει τάγμα στη Λετονία στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ
Οι ΗΠΑ κατηγορούν την Κίνα για υποστήριξη της Ρωσίας στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας-«Παρέχετε όπλα, δεν είστε ουδέτεροι»
Ανατροπή στο Ανώτατο της Ν. Υόρκης-Ακύρωσε την καταδίκη του Χάρβεϊ Γουάινστιν γιατί «δεν είχε δίκαιη δίκη»
Χάος στα αεροδρόμια της Βρετανίας, εξαιτίας τεχνικού προβλήματος-Ατελείωτες ουρές