Παρασκευή 30 Σεπ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Άρνηση του Τραμπ να απαντήσει για τις επιχειρηματικές πρακτικές της οικογένειάς του

  10/08/2022 18:47
Άρνηση του Τραμπ να απαντήσει για τις επιχειρηματικές πρακτικές της οικογένειάς του

Άρνηση του Τραμπ να απαντήσει για τις επιχειρηματικές πρακτικές της οικογένειάς του

  10/08/2022 18:47

Ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Τετάρτη ότι αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις κατά τη διάρκεια εμφάνισής του ενώπιον της Γενικού Εισαγγελέα της πολιτείας της Νέας Υόρκης σε μια έρευνα για τις επιχειρηματικές πρακτικές της οικογένειάς του.

«Αρνήθηκα να απαντήσω στις ερωτήσεις σύμφωνα με τα δικαιώματα και τα προνόμια που παρέχονται σε κάθε πολίτη σύμφωνα με το Σύνταγμα των Ηνωμένων Πολιτειών», είπε ο Τραμπ σε δήλωση.

Η Γενική Εισαγγελέας της Πολιτείας της Νέας Υόρκης, Λετίθια Τζέιμς, εξετάζει αν ο Οργανισμός Τραμπ διόγκωσε τις αξίες των ακινήτων. Ο Τραμπ και δύο από τα ενήλικα παιδιά του, ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ και η Ιβάνκα Τραμπ, πάλεψαν για να αποφύγουν να καταθέσουν αλλά έχασαν.

Η Τζέιμς είχε πει ότι η έρευνά της αποκάλυψε σημαντικά στοιχεία ότι ο Οργανισμός Τραμπ, ο οποίος διαχειρίζεται ξενοδοχεία, γήπεδα γκολφ και άλλα ακίνητα, υπερεκτίμησε τις αξίες των περιουσιακών του στοιχείων για να λάβει ευνοϊκά δάνεια και υποτίμησε τις αξίες για να λάβει φορολογικές ελαφρύνσεις.

Ο Τραμπ αρνήθηκε ότι έπραξε οτιδήποτε μεμπτό και χαρακτήρισε την έρευνα ως υποκινούμενη από πολιτικά κίνητρα.

Σε άλλη υπόθεση, το FBI ερεύνησε την περιουσία του Τραμπ στη Φλόριντα τη Δευτέρα, στο πλαίσιο της ομοσπονδιακής έρευνας για το αν αφαίρεσε παράνομα αρχεία από τον Λευκό Οίκο καθώς έφευγε από την εξουσία τον Ιανουάριο του 2021.

Το Reuters, που επικαλείται άτομο που γνωρίζει το θέμα, αναφέρει ότι το ένταλμα έρευνας στην περιουσία του Τραμπ στη Φλόριντα σχετίζεται με την Διοίκηση Εθνικών Αρχείων, η οποία είναι επιφορτισμένη με τη διαφύλαξη των προεδρικών αρχείων που ανήκουν στο κοινό, και εάν υπήρχαν απόρρητα έγγραφα στο θέρετρο Μαρ-α-Λάγκο του Τραμπ στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα. 

Ο Τραμπ φλερτάρει δημόσια με το ζήτημα της εκ νέου υποψηφιότητας για Πρόεδρος το 2024, αλλά δεν έχει πει ξεκάθαρα αν θα το κάνει. Χρειάστηκε να αντιμετωπίσει μια σειρά από νομικά προβλήματα από τότε που άφησε την εξουσία, μετά την εισβολή των υποστηρικτών του στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ στις 6 Ιανουαρίου 2021, σε μια ανεπιτυχή προσπάθεια για ανατροπή της εκλογικής του ήττας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας