Νεκροί 13 άμαχοι από ρωσικούς βομβαρδισμούς στην περιφέρεια Ντνιπροπετρόφσκ

Δεκατρείς άμαχοι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της νύκτας από ρωσικούς βομβαρδισμούς στην περιφέρεια του Ντνιπροπετρόφσκ, στην κεντροανατολική Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνήτης Βαλεντίν Ρεζνιτσένκο.  

Δύο τραυματίες υπέκυψαν στα τραύματά τους και προστέθηκαν στον απολογισμό των 11 νεκρών που είχε ανακοινωθεί από τον κυβερνήτη μερικά λεπτά νωρίτερα μέσω της πλατφόρμας Telegram.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, η νυκτερινή επίθεση προκάλεσε τον τραυματισμό 11 ανθρώπων, πέντε από τους οποίους βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση. Η περιφέρεια του Ντνιπροπετρόφσκσε θεωρείται σχετικά ασφαλή περιοχή, στην οποία έχουν μεταφερθεί άμαχοι από το Ντονμπάς, που βρίσκεται ανατολικότερα και αποτελεί το επίκεντρο της ρωσικής επίθεσης.

«Περάσαμε μια φρικτή νύκτα είναι πολύ σκληρό να βγάζεις τα πτώματα από τα συντρίμμια», ανέφερε στο μήνυμά του ο Βαλεντίν Ρεζνιτσένκο. «Σας ικετεύω, πηγαίνετε σε ασφαλή μέρη στη διάρκεια των αεροπορικών συναγερμών μην αφήνετε τους Ρώσους να σας σκοτώνουν», πρόσθεσε.

Η πόλη Μάργανετς, η οποία βρίσκεται στην άλλη όχθη του ποταμού Δνείπερου, απέναντι από τον ουκρανικό πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, και το χωριό Βιστσεταρασίβκα βρέθηκαν στον στόχο της επίθεσης με ρουκέτες Grad.

«Ογδόντα ρουκέτες εκτοξεύθηκαν εσκεμμένα και ύπουλα εναντίον κατοικημένων συνοικιών, ενώ οι άνθρωποι κοιμούνταν στα σπίτια τους», κατήγγειλε ο κυβερνήτης, σύμφωνα με τον οποίο περισσότερα από 20 κτίρια υπέστησαν ζημιές στο Μάργανετς, ενώ υπέστη ζημιές και μια γραμμή ηλεκτροδότησης με αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα χιλιάδες άνθρωποι.

Ο κυβερνήτης δήλωσε ακόμη πως από την επίθεση προκλήθηκαν ζημιές σε ένα ξενώνα, δύο σχολεία, μια αίθουσα συναυλιών, το κτίριο του δημοτικού συμβουλίου και άλλα διοικητικά κτίρια.

Πηγή: AΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

Δειτε Επισης

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα
Η Πολωνία κατηγορεί τη Ρωσία για κατασκοπεία και προσπάθειες αποσταθεροποίησης
Aσφαλιστικές αποζημιώσεις ρεκόρ από την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη-Στα $3 δισ. οι πρώτοι υπολογισμοί
Έκθεση-κόλαφος του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων-«H Τουρκία προχωρά σε παράνομες απελάσεις Σύρων»
Η Βουλή της Σκωτίας εξετάζει σχέδιο νόμου για την ευθανασία σε άτομα που πάσχουν από καταληκτική νόσο
Τέσσερις νεκροί από επίθεση με μαχαίρι στις ΗΠΑ-Συνελήφθη 22χρονος
Είχε πάει για σέρβις το Dali πριν την πρόσκρουση στη γέφυρα-Στο φως ηχητικό ντοκουμέντο
Κτηνίατρος σχεδίαζε να κακοποιήσει σεξουαλικά το μωρό που θα αποκτούσε σε λίγες μέρες μέσω παρένθετης
Στραγγάλισε την κόρη του και πλήρωσε άστεγο $2 να κάψει τη σορό της-Ανατριχιαστικό βίντεο μετά τον φόνο
Ο Πούτιν δεν σκοπεύει να επιτεθεί στο ΝΑΤΟ-«Αν δοθούν F-16 στην Ουκρανία, θα καταρρίπτονται»