Κυριακή 25 Σεπ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Συνεχίστηκαν οι εχθροπραξίες Ισραήλ-Ισλαμικής Τζιχάντ, νεκρά τέσσερα παιδιά

  07/08/2022 21:05
Συνεχίστηκαν οι εχθροπραξίες Ισραήλ-Ισλαμικής Τζιχάντ, νεκρά τέσσερα παιδιά

Συνεχίστηκαν οι εχθροπραξίες Ισραήλ-Ισλαμικής Τζιχάντ, νεκρά τέσσερα παιδιά

  07/08/2022 21:05

Εύθραυστη παραμένει η κατάσταση στη στρατιωτική σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Ισλαμικής Τζιχάντ παρά τη συμφωνία για κατάπαυση του πυρός μεταξύ Ισραήλ και Ισλαμικής Τζιχάντ.  

Τα αντιμαχόμενα μέρη συνέχιζαν τις επιχειρήσεις τους, μετά τις 8 το βράδυ της Κυριακής, ώρα εφαρμογής της κατάπαυσης του πυρός, ωστόσο ούτε η Ισλαμική Τζιχάντ ούτε η ισραηλινή κυβέρνηση δεν ανακοίνωσαν υπαναχώρηση από την κατάπαυση του πυρός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κατάπαυση του πυρός μεταξύ Ισραήλ και Ισλαμικής Τζιχάντ-«Επετεύχθησανοι στόχοι»

Μία ώρα πριν την εφαρμογή της κατάπαυσης του πυρός εντάθηκαν οι εκτοξεύσεις ρουκετών και όλμων από τη Γάζα προς τις πόλεις της μεθορίου με επίκεντρο την κωμόπολη Σντερότ και τα περίχωρά της και κατά των λιμανιών Άσκελον και Ασντόντ, με αποτέλεσμα τον θάνατο τεσσάρων παιδιών. 

Την είδηση των θανάτων ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού κινήματος Χαμάς που ελέγχει τον παλαιστινιακό θύλακα.

Από την έναρξη της ισραηλινής στρατιωτικής επιχείρησης κατά της ένοπλης οργάνωσης Ισλαμικός Τζιχάντ την Παρασκευή, «41 Παλαιστίνιοι έπεσαν μάρτυρες, ανάμεσά τους 15 παιδιά και 4 γυναίκες, και 311 τραυματίσθηκαν» στην Λωρίδα της Γάζας, αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Παλαιστινιακές πηγές κάνουν λόγο για σειρά αεροπορικών επιδρομών του Ισραήλ –στο κέντρο της Λωρίδας της Γάζας, στο στρατόπεδο προσφύγων Αλ-Μπουρέιζ, με πέντε νεκρούς που επέβαιναν σε αυτοκίνητο, άλλη μία στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας με θύματα τέσσερα παιδιά και στον καταυλισμό Μπετ-Χανούν όπου και επίσης αναφέρονται τουλάχιστον τρία θύματα. Παράλληλα, ακολούθησε ακόμα ένας γύρος εκτοξεύσεων ρουκετών της Ισλαμικής Τζιχάντ προς το Τελ Αβίβ και στην πόλη Ρισιόν-ΛεΤσιόν, 11 χλμ. νοτιότερα, όπου ενεργοποιήθηκαν οι σειρήνες. Και στις δύο περιπτώσεις, οι ρουκέτες καταρρίφθηκαν από το σύστημα «Σιδερένιος Θόλος».

Όπως είχε παρατηρηθεί και σε αντίστοιχες στρατιωτικές αναμετρήσεις του παρελθόντος μεταξύ Ισραήλ και των παλαιστινιακών οργανώσεων στη Γάζα, οι εχθροπραξίες εντείνονται όσο πλησιάζει η ώρα εφαρμογής της κατάπαυσης του πυρός,

Πηγή: KYΠΕ/ΑΠΕ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας