Κυριακή 25 Σεπ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Στα τέλη του έτους θα εκτοξεύσει η Τουρκία τον πύραυλο cruise νέας γενιάς

  05/08/2022 18:35
Στα τέλη του έτους θα εκτοξεύσει η Τουρκία τον πύραυλο cruise νέας γενιάς

Στα τέλη του έτους θα εκτοξεύσει η Τουρκία τον πύραυλο cruise νέας γενιάς

  05/08/2022 18:35

Στο τέλος του έτους αναμένεται να πραγματοποιηθεί η εκτόξευση του τουρκικού πυραύλου cruise νέας γενιάς με την ονομασία «Τσακίρ» (Çakır) που κατασκευάζεται από την εταιρεία Roketsan.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, αυτά δήλωσε στον ανταποκριτή του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων Αναντολού ο Μουράτ Ικιντζί, γενικός διευθυντής της εταιρείας Roketsan στο Φεστιβάλ Αεροπορίας, Διαστήματος και Τεχνολογίας (TEKNOFEST) που πραγματοποιείται στο Άκσαραϊ.  

Ο κ. Ικιντζί δήλωσε ότι η πρώτη εκτόξευση του πυραύλου αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο τέλος του τρέχοντος έτους και πρόσθεσε ότι ο πύραυλος θα διατεθεί προς χρήση στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις καθώς και σε «φιλικές και αδερφικές» προς την Τουρκία χώρες.

Ο γενικός διευθυντής της εταιρείας δήλωσε ακόμη ότι η Roketsan κατασκευάζει πυραύλους που θα εκτοξεύσουν στο διάστημα τους δορυφόρους που παράγει η ίδια η Τουρκία και πρόσθεσε ότι στα πλαίσια των καθηκόντων που τους ανατέθηκαν από τον Πρόεδρο Ταγίπ Έρντογαν «εξασφαλίζουν ανεξάρτητη πρόσβαση της Τουρκίας στο διάστημα».

Πρόσθεσε ότι η εταιρεία εργάζεται για να κατασκευάσει πλατφόρμες οι οποίες θα είναι ικανές να μεταφέρουν δορυφόρους στο διάστημα και σημείωσε ότι η εταιρεία κατασκευάζει ακόμα κατευθυνόμενες με λέιζερ βόμβες με κωδική ονομασία MAM-L και MAM-C για χρήση από τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Μπαϊρακτάρ.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας