Κυριακή 25 Σεπ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Εκτοξεύσεις πυραύλων από την Κίνα γύρω από την Ταϊβάν-Έπεσαν στην ΑΟΖ της Ιαπωνίας

  05/08/2022 07:02
Εκτοξεύσεις πυραύλων από την Κίνα γύρω από την Ταϊβάν-Έπεσαν στην ΑΟΖ της Ιαπωνίας

Εκτοξεύσεις πυραύλων από την Κίνα γύρω από την Ταϊβάν-Έπεσαν στην ΑΟΖ της Ιαπωνίας

  05/08/2022 07:02

Οι εκτοξεύσεις κινεζικών βαλλιστικών πυραύλων γύρω από την Ταϊβάν, ορισμένοι εκ των οποίων κατέπεσαν μέσα στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Ιαπωνίας, είναι «σοβαρό πρόβλημα που πλήττει την εθνική μας ασφάλεια και αυτή των πολιτών μας», δήλωσε ο Ιάπωνας Πρωθυπουργός Φουμίο Κισίντα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Το επικίνδυνο στοίχημα της επίσκεψης Πελόζι -Ένταση που μπορεί να πάει μακριά

«Καλούμε να σταματήσουν αμέσως τα στρατιωτικά γυμνάσια» της Κίνας, που άρχισαν την Πέμπτη και αναμένεται να συνεχιστούν ως την Κυριακή», πρόσθεσε ο κ. Κισίντα έπειτα από συνάντησή του με την Πρόεδρο της Βουλής της Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι, που έφτασε χθες στο Τόκιο.

Ο κ. Κισίντα επαναβεβαίωσε εξάλλου ότι η Ιαπωνία και οι ΗΠΑ «θα συνεχίσουν να συντονίζονται στενά για τη διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας στο στενό της Ταϊβάν».

Η Πελόζι, που πραγματοποιεί την πρώτη της επίσκεψη στην Ιαπωνία από το 2015, πυροδότησε την οργή του Πεκίνου μεταβαίνοντας την Τρίτη και την Τετάρτη στην Ταϊβάν. Το Πεκίνο θεωρεί την αυτόνομη νήσο 23 εκατομμυρίων κατοίκων αναπόσπαστο τμήμα της κινεζικής επικράτειας, αποσκιρτήσασα επαρχία προορισμένη να επανενωθεί στο μέλλον με την ηπειρωτική χώρα.

Η Κίνα άρχισε χθες στρατιωτικά γυμνάσια εύρους άνευ προηγουμένου γύρω από την Ταϊβάν, αναπτύσσοντας μαχητικά αεροσκάφη, ελικόπτερα και πλοία και εκτοξεύοντας βαλλιστικούς πυραύλους, κάποιοι από τους οποίους πέρασαν πάνω από το νησί και έπεσαν, για πρώτη φορά, εντός της ιαπωνικής ΑΟΖ, σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας στο Τόκιο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας