Η ερωμένη του Πούτιν στη νέα λίστα κυρώσεων των ΗΠΑ

Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών συμπεριέλαβε σήμερα την Αλίνα Καμπάεβα στη λίστα των κυρώσεων που έχει επιβάλει σε βάρος της Ρωσίας. Η 39χρονη υπήρξε σπουδαία αθλήτρια της Ρυθμικής Γυμναστικής (δύο Ολυμπιακά μετάλλια), ασχολήθηκε με την πολιτική και έγινε μέλος του κυβερνώντος κόμματος «Ενωμένη Ρωσία».

Κατά καιρούς έχουν δει το φως της δημοσιότητας πληροφορίες για την ερωτική σχέση που φέρεται να είχε με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, την οποία ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου αρνείται.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών, η Καμπάεβα είναι επικεφαλής του National Media Group (NMG), ενός ομίλου ΜΜΕ που προωθεί τις θέσεις του Κρεμλίνου.

Σε αυτόν τον νέο γύρο κυρώσεων περιλαμβάνεται επίσης μια από τις μεγαλύτερες χαλυβουργίες στον κόσμο, η Publichnoe Aktsionernoe Obschestvo Magnitogorskiy Metallurgicheskiy Kombinat (MMK), ο μεγαλομέτοχος και πρόεδρος του Δ.Σ. Βίκτορ Φιλίποβιτς Ρασνίκοφ και δύο θυγατρικές εταιρείες (μια εκ των οποίων έχει έδρα στην Τουρκία).

Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν δήλωσε ότι θα χρησιμοποιήσει κάθε διαθέσιμο εργαλείο για να διασφαλίσει ότι θα λογοδοτήσουν οι ρώσοι ολιγάρχες που ενίσχυσαν το Κρεμλίνο στον πόλεμο της Ουκρανίας. Μεταξύ των ολιγαρχών που βρέθηκαν σήμερα στο στόχαστρο των αμερικανικών κυρώσεων, είναι ο Αντρέι Γκούριεφ, που φέρεται ως στενός συνεργάτης του Πούτιν.

Σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών, εντοπίστηκαν προσπάθειες αποφυγής των κυρώσεων. Κατονομάζεται μάλιστα η Joint Stock Company Promising Industrial and Infrastructure Technologies, ένα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα που ανήκει στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Κρατικής Περιουσίας της Ρωσίας, ότι αποπειράθηκε να παρακάμψει κυρώσεις που είχαν επιβληθεί στο Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF).

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Κακοκαιρία στην Ισπανία-Νεκροί δύο άνθρωποι που παρασύρθηκαν από τα κύματα
«Οι ΗΠΑ δεν διαβίβασαν στη Ρωσία όλα τα στοιχεία για την προετοιμασία της τρομοκρατικής στη Μόσχα»
Δύο ύποπτοι για την επίθεση στο Crocus κατέθεσαν έφεση κατά της προφυλάκισής τους
Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα
Η Πολωνία κατηγορεί τη Ρωσία για κατασκοπεία και προσπάθειες αποσταθεροποίησης
Aσφαλιστικές αποζημιώσεις ρεκόρ από την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη-Στα $3 δισ. οι πρώτοι υπολογισμοί
Έκθεση-κόλαφος του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων-«H Τουρκία προχωρά σε παράνομες απελάσεις Σύρων»
Η Βουλή της Σκωτίας εξετάζει σχέδιο νόμου για την ευθανασία σε άτομα που πάσχουν από καταληκτική νόσο
Τέσσερις νεκροί από επίθεση με μαχαίρι στις ΗΠΑ-Συνελήφθη 22χρονος
Είχε πάει για σέρβις το Dali πριν την πρόσκρουση στη γέφυρα-Στο φως ηχητικό ντοκουμέντο