Τετάρτη 5 Οκτ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Έντονες αντιδράσεις για τον χάρτη Μεντβέντεφ που δείχνει τα νέα ευρωπαϊκά σύνορα

  30/07/2022 13:00
Έντονες αντιδράσεις για τον χάρτη Μεντβέντεφ που δείχνει τα νέα ευρωπαϊκά σύνορα

Έντονες αντιδράσεις για τον χάρτη Μεντβέντεφ που δείχνει τα νέα ευρωπαϊκά σύνορα

  30/07/2022 13:00

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει ένα χάρτης που ανέβασε πρόσφατα σε ανάρτησή του στο Telegram ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ισχυριζόμενος ότι αντανακλά την εκτίμηση «δυτικών αναλυτών» για την τύχη των εδαφών της Ουκρανίας μετά τη λήξη του πολέμου.

Ειδικότερα, στις 27 Ιουλίου, ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας πόσταρε στο Telegram δύο χάρτες. Ο πρώτος από αυτούς έδειχνε το ουκρανικό έδαφος να περιλαμβάνει την Κριμαία και τις δύο ανατολικές περιοχές του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ. «Στο επηρεασμένο από ψυχοτρόπες ουσίες μυαλό του προέδρου της Ουκρανίας, αυτή είναι η εικόνα για το λαμπρό μέλλον της χώρας του», έγραψε ο Μεντβέντεφ στη λεζάντα του πρώτου αυτού χάρτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ανάρτηση βόμβα από Μεντβέντεφ-Αυτά θα είναι τα νέα σύνορα της Ευρώπης

Ο δεύτερος χάρτης έδειχνε μια κατακερματισμένη Ουκρανία, με τα περισσότερα εδάφη της να έχουν προσαρτηθεί από την Πολωνία, την Ουγγαρία, τη Ρουμανία και κυρίως τη Ρωσία. «Δυτικοί αναλυτές πιστεύουν ότι στην πραγματικότητα θα μοιάζει κάπως έτσι», γράφει στην ανάρτησή του για τον δεύτερο χάρτη ο Μεντβέντεφ, χωρίς να διευκρινίζει πάντως σε ποιους αναλυτές αναφέρεται.

Οι χάρτες του Μεντβέντεφ προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις στα social media, με πολλούς να τους χαρακτηρίζουν «επιβεβαίωση» των σκοτεινών σχεδίων που έχει η Ρωσία για την Ουκρανία. Υπήρξαν όμως και πιο επίσημες αντιδράσεις, όπως π.χ. από τη Ρουμανία, που στον χάρτη του Μεντβέντεφ φαίνεται να έχει απορροφήσει τις περιφέρειες Βίνιτσα και Τσερνιβτσί.

Η επίσημη ανακοίνωση του ΥΠΕΞ της Ρουμανίας αναφέρει χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το romaniajournal: «Τέτοιες συμπεριφορές αποτελούν μέρος των εργαλείων προπαγάνδας και παραπληροφόρησης που χρησιμοποιεί η Ρωσική Ομοσπονδία εδώ και πολύ καιρό και που ενισχύθηκαν μετά την έναρξη του παράνομου και επιθετικού πολέμου εναντίον της Ουκρανίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Φρίκη με βίντεο που φέρεται να δείχνει Ρώσο στρατιώτη να ευνουχίζει Ουκρανό αιχμάλωτο

Σημειώνει επίσης ότι το υπουργείο Εξωτερικών της Ρουμανίας εξακολουθεί να υποστηρίζει πλήρως την ανεξαρτησία της Ουκρανίας με τα διεθνώς αναγνωρισμένα σύνορά της, καταδικάζοντας παράλληλα την απρόκλητη και αδικαιολόγητη ρωσική εισβολή στη χώρα.

Πηγή: Πρώτο Θέμα 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας