Έντονες αντιδράσεις για τον χάρτη Μεντβέντεφ που δείχνει τα νέα ευρωπαϊκά σύνορα

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει ένα χάρτης που ανέβασε πρόσφατα σε ανάρτησή του στο Telegram ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ισχυριζόμενος ότι αντανακλά την εκτίμηση «δυτικών αναλυτών» για την τύχη των εδαφών της Ουκρανίας μετά τη λήξη του πολέμου.

Ειδικότερα, στις 27 Ιουλίου, ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας πόσταρε στο Telegram δύο χάρτες. Ο πρώτος από αυτούς έδειχνε το ουκρανικό έδαφος να περιλαμβάνει την Κριμαία και τις δύο ανατολικές περιοχές του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ. «Στο επηρεασμένο από ψυχοτρόπες ουσίες μυαλό του προέδρου της Ουκρανίας, αυτή είναι η εικόνα για το λαμπρό μέλλον της χώρας του», έγραψε ο Μεντβέντεφ στη λεζάντα του πρώτου αυτού χάρτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ανάρτηση βόμβα από Μεντβέντεφ-Αυτά θα είναι τα νέα σύνορα της Ευρώπης

Ο δεύτερος χάρτης έδειχνε μια κατακερματισμένη Ουκρανία, με τα περισσότερα εδάφη της να έχουν προσαρτηθεί από την Πολωνία, την Ουγγαρία, τη Ρουμανία και κυρίως τη Ρωσία. «Δυτικοί αναλυτές πιστεύουν ότι στην πραγματικότητα θα μοιάζει κάπως έτσι», γράφει στην ανάρτησή του για τον δεύτερο χάρτη ο Μεντβέντεφ, χωρίς να διευκρινίζει πάντως σε ποιους αναλυτές αναφέρεται.

Οι χάρτες του Μεντβέντεφ προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις στα social media, με πολλούς να τους χαρακτηρίζουν «επιβεβαίωση» των σκοτεινών σχεδίων που έχει η Ρωσία για την Ουκρανία. Υπήρξαν όμως και πιο επίσημες αντιδράσεις, όπως π.χ. από τη Ρουμανία, που στον χάρτη του Μεντβέντεφ φαίνεται να έχει απορροφήσει τις περιφέρειες Βίνιτσα και Τσερνιβτσί.

Η επίσημη ανακοίνωση του ΥΠΕΞ της Ρουμανίας αναφέρει χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το romaniajournal: «Τέτοιες συμπεριφορές αποτελούν μέρος των εργαλείων προπαγάνδας και παραπληροφόρησης που χρησιμοποιεί η Ρωσική Ομοσπονδία εδώ και πολύ καιρό και που ενισχύθηκαν μετά την έναρξη του παράνομου και επιθετικού πολέμου εναντίον της Ουκρανίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Φρίκη με βίντεο που φέρεται να δείχνει Ρώσο στρατιώτη να ευνουχίζει Ουκρανό αιχμάλωτο

Σημειώνει επίσης ότι το υπουργείο Εξωτερικών της Ρουμανίας εξακολουθεί να υποστηρίζει πλήρως την ανεξαρτησία της Ουκρανίας με τα διεθνώς αναγνωρισμένα σύνορά της, καταδικάζοντας παράλληλα την απρόκλητη και αδικαιολόγητη ρωσική εισβολή στη χώρα.

Πηγή: Πρώτο Θέμα 

Δειτε Επισης

Πρόσθετοι περιορισμοί των ΗΠΑ στον Ιρανό ΥΠΕΞ κατά την επίσκεψή του στη Νέα Υόρκη
Προφυλακίστηκε στην Πολωνία ύποπτος για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι σε συνεργασία με ρωσικές μυστικές υπηρεσίες
ΠΟΥ: H μετάδοση γρίπης των πτηνών σε ανθρώπους αποτελεί πηγή "μεγάλης ανησυχίας"
Πρόοδο στην προσπάθεια εμβάθυνσης της αγοράς κεφαλαιαγορών βλέπει ο Μισέλ
Γκουτέρες: Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, καταγγελίες εναντίον Ιράν και Ισραήλ
Ισραήλ vs Ιράν-Σύγκριση αεροπορικών δυνάμεων και συστημάτων αεροπορικής άμυνας (pics)
Εικόνες από τον σεισμό 5,6 Ρίχτερ στην Τουρκία-Πληροφορίες ότι κατέρρευσαν μιναρέδες, ζημιές σε σπίτια
Δύσκολη συζήτηση των 27 στις Βρυξέλλες για ανταγωνιστικότητα λόγω κεφαλαιαγορών
ΒΙΝΤΕΟ: Σεισμός 5,6 Ρίχτερ στην Τουρκία-Ιδιαίτερα αισθητός κοντά στην Άγκυρα
Σε Διάλογο Υψηλού Επιπέδου για Υγεία ΕΕ-Τουρκίας στην Άγκυρα η Επίτροπος Κυριακίδου