Τετάρτη 5 Οκτ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Τρεις νεκροί μέσα σε 24 ώρες από τις ταυροδρομίες στη Βαλένθια

  22/07/2022 22:36
Τρεις νεκροί μέσα σε 24 ώρες από τις ταυροδρομίες στη Βαλένθια

Τρεις νεκροί μέσα σε 24 ώρες από τις ταυροδρομίες στη Βαλένθια

  22/07/2022 22:36

Τρεις άνδρες πέθαναν μέσα σε 24 ώρες από τραύματα που υπέστησαν κατά τη διάρκεια φεστιβάλ ταυροδρομιών στην ανατολική Ισπανία.

Όλοι τους είχαν λάβει μέρος στο παραδοσιακό bous al carrer (ταυρομαχία) της Βαλένθια, όταν οι ταύροι τρέχουν μέσα στις πόλεις, συχνά με τους ανθρώπους να τρέχουν μπροστά τους.

Ομάδες για τα δικαιώματα των ζώων διαμαρτύρονται εδώ και καιρό για τους κινδύνους που εγκυμονούνται τόσο για το κοινό όσο και για τα ζώα.

Λένε ότι 20 άνθρωποι έχουν πεθάνει στην περιοχή τα τελευταία οκτώ χρόνια.

Οι τρεις άνδρες που έχασαν τη ζωή τους είχαν όλοι τραυματιστεί σοβαρά κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Σε ένα από τα περιστατικά, στο Picassent, νότια της πόλης της Βαλένθια, ένας 56χρονος άνδρας που στεκόταν πίσω από ένα μπλοκ στη μέση του δρόμου πετάχτηκε στον αέρα από τον ταύρο και υπέστη κρανιοεγκεφαλική κάκωση. Πέθανε την Τρίτη στο νοσοκομείο της Βαλένθια, εννέα ημέρες μετά το συμβάν.

Ένας άνδρας, ηλικίας 50 ετών, πέθανε επίσης στο νοσοκομείο αφού ο ταύρος τρύπησε τον πνεύμονά του στη Μελιάνα, βόρεια της Βαλένθια.

Ένας 64χρονος Γάλλος επισκέπτης πέθανε τη Δευτέρα από τα τραύματα που υπέστη στο Pedreguer, πιο κάτω στην ακτή.

Ο δήμαρχος της Μελιάνα δήλωσε ότι ο ταύρος ήταν ένα ζώο και ότι τα τυχαία ατυχήματα αυτού του είδους ήταν ένα ρίσκο που έπαιρναν οι άνθρωποι.

Στο πιο διάσημο φεστιβάλ της Ισπανίας, τις ταυροδρομίες του Σαν Φερμίν στην Παμπλόνα, σημειώθηκαν φέτος 35 τραυματισμοί. Ήταν η πρώτη φορά που διοργανώθηκε μετά από τρία χρόνια, λόγω της πανδημίας του Κόβιντ.

Το Κόμμα για τα ζώα της Ισπανίας (Pacma) επανέλαβε την έκκλησή του για την κατάργηση των φεστιβάλ ταύρων, επικρίνοντας τους διοργανωτές των τριών φεστιβάλ της Βαλένθια ότι έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή των κατοίκων και κακοποίησαν τα ζώα.

Η περίοδος bous al carrer προσφέρει μια πολυπόθητη ώθηση στην οικονομία της Βαλένθια. Μια μελέτη του 2019 διαπίστωσε ότι δημιούργησε περισσότερες από 3.000 θέσεις εργασίας και απέφερε 300 εκατ. ευρώ με σχεδόν 10.000 εκδηλώσεις ετησίως.

Πηγή: ΕΡΤ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας