Κυριακή 25 Σεπ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Ραγδαίες εξελίξεις στη Βρετανία-Αναμένεται εντός της ημέρας η παραίτηση Τζόνσον

  07/07/2022 11:28
Ραγδαίες εξελίξεις στη Βρετανία-Αναμένεται εντός της ημέρας η παραίτηση Τζόνσον

Ραγδαίες εξελίξεις στη Βρετανία-Αναμένεται εντός της ημέρας η παραίτηση Τζόνσον

  07/07/2022 11:28

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στη Βρετανία: Οι παραιτήσεις των υπουργών συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό και σύμφωνα με το BBC θα παραιτηθεί σήμερα ο Μπόρις Τζόνσον. 

Όπως μεταδίδει το ΒΒC, o Mπόρις Τζόνσον θα παραιτηθεί σήμερα από την ηγεσία των Συντηρητικών και θα παραμείνει πρωθυπουργός της Βρετανίας μέχρι το Φθινόπωρο. Η κούρσα για την ηγεσία των Συντηρητικών θα διεξαχθεί το καλοκαίρι και ο νέος πρωθυπουργός θα έχει αναλάβει καθήκοντα εγκαίρως για το Συνέδριο των Τόρηδων τον Οκτώβριο.

Ετοιμάζεται η δήλωση παραίτησης στην Ντάουνινγκ Στριτ

Όπως ανέφερε νωρίτερα ο πολιτικός συντάκτης του Sky News, Σαμ Κόουτς, επικαλούμενος πηγή των Τόρηδων, ένα στρατόπεδο εντός της Ντάουνινγκ Στριτ ετοιμάζει δήλωση παραίτησης για τον Μπόρις Τζόνσον – αν και δεν είναι σίγουρο εάν θα την διαβάσει ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Την είδηση επιβεβαίωσε και δεύτερη πηγή του δημοσιογράφου – αυτή τη φορά κυβερνητική και όχι κομματική – η οποία λέει ότι υπάρχουν πράγματι ενδείξεις πως ετοιμάζεται δήλωση παραίτησης. Ωστόσο, σημειώνει πως η παράταξη που στηρίζει τον Μπόρις Τζόνσον και τον ενθαρρύνει να συνεχίσει τη μάχη, δεν δείχνει σημάδια υποχώρησης. Μάλιστα, πηγή των Συντηρητικών λέει πως ο σύμβουλος πολιτικής του πρωθυπουργού, ο Άντριου Γκρίφιθς είναι αυτός που τον «κουρδίζει και του λέει να κρατηθεί».

Έντονες πιέσεις για παραίτηση του Τζόνσον

Από την άλλη, υπήρχαν πιέσεις χθες από υπουργούς του προκειμένου να προχωρήσει σε παραίτηση. Όπως αναφέρει η πολιτική συντάκτρια του Sky News Μπεθ Ρίγκμπι, μιλώντας με ανώτερο υπουργό, του τόνισαν πως δεν μπορεί πλέον να «γεμίσει» την κυβέρνησή του καθώς δεν μπορεί να βρει άτομα να αντικαταστήσουν όσους παραιτήθηκαν από το υπουργικό συμβούλιο και πως δεν είναι βιώσιμο να συνεχίσει. Ο ίδιος βέβαια , από την πλευρά του, προσπαθούσε να τους ενθαρρύνει να μείνουν μαζί του και να παλέψουν μαζί.

Τα πράγματα φαίνεται πως έχουν δυσκολέψει για τον Μπόρις Τζόνσον ακόμη περισσότερο, καθώς, σύμφωνα πάντα με το Sky News και την πηγή στο υπουργικό συμβούλιο, φαίνεται πως κάποιοι από την κορυφαία ομάδα του πρωθυπουργού λένε τώρα ότι συνειδητοποιούν πως το παιχνίδι τελείωσε και πως τελείωσε και για τον πρωθυπουργό.

Πηγή: iefimerida

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Άλλες δύο υπουργικές παραιτήσεις από την Κυβέρνηση Τζόνσον-Τα σενάρια για την επόμενη μέρα

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας