Δευτέρα 8 Αυγ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Πολιτικό τσουνάμι στη Βρετανία-Αποδομείται η Κυβέρνηση με τρεις παραιτήσεις

  05/07/2022 22:09
Πολιτικό τσουνάμι στη Βρετανία-Αποδομείται η Κυβέρνηση με τρεις παραιτήσεις

Πολιτικό τσουνάμι στη Βρετανία-Αποδομείται η Κυβέρνηση με τρεις παραιτήσεις

  05/07/2022 22:09

Μετά από τους υπουργών Οικονομικών και Υγείας στη Βρετανία, ήρθε και η σειρά του Αντιπροέδρου των Συντηρητικών, Μπιν Αφολάμι να εγκαταλείψει τον Μπόρις Τζόνσον. Πριν από λίγο σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο TV Talk ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τη θέση του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πολιτικοί τριγμοί στην Κυβέρνηση Τζόνσον-Παραιτήθηκαν δύο υπουργοί

Ο υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ  και ο υπουργός Υγείας Σάτζιντ Τζάβιντ υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους από το υπουργικό συμβούλιο της βρετανικής κυβέρνησης απόψε το βράδυ. Και οι δυο τους ως βασικό λόγο προτάσσουν την έλλειψη εμπιστοσύνης προς τον Μπόρις Τζόνσον. Η κυβέρνηση των Συντηρητικών στη Βρετανία βρίσκεται σε κρίση μετά από μήνες σκανδάλων.

Ο Μπιν Αφολάμι είπε στη συνέντευξή του: «Δεν νομίζω ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει πλέον μόνο τη δική μου υποστήριξη, αλλά του κόμματος και της χώρας. Και για το λόγο αυτό νομίζω ότι πρέπει να παραιτηθεί. Πρέπει κανείς να παραιτηθεί, δεν μπορώ να υπηρετήσω υπό τον πρωθυπουργό».

Όπως παρατηρούν οι αναλυτές στο Λονδίνο μετά την παραίτηση των δύο αυτών κορυφαίων στελεχών της βρετανικής κυβέρνησης o πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον βρίσκεται στο «χείλος της κατάρρευσης». Ενώ μεγάλο ερωτηματικό παραμένει ποιοι θα είναι οι αντικαταστάτες τους σε μια εποχή όπου τα δύο αυτά υπουργεία θεωρούνται «καυτές πατάτες». Το Οικονομικών γιατί ο νέος υπουργός θα πρέπει να διαχειριστεί το ολοένα και αυξανόμενο κόστος ζωής που πλήττει κυρίως τα φτωχά κοινωνικά στρώματα της χώρας ενώ ο πληθωρισμός εξακολουθεί να καλπάζει και το Υγείας γιατί είναι σχεδόν βέβαιο ότι η πανδημία του κοροναϊού κάθε άλλο παρά έχει τελειώσει.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας