Συνελήφθη ο δράστης της επίθεσης στο Χάιλαντ Παρκ του Σικάγο-Συγκλονισμένος ο Μπάιντεν

Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου άλλοι 24 τραυματίστηκαν σοβαρά  το πρωί της 4ης Ιουλίου στο προάστιο Χάιλαντ Παρκ του Ιλινόις όταν άγνωστος άνδρας άρχισε να πυροβολεί στην παρέλαση για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ασύλληπτος παραμένει ο δράστης στις ΗΠΑ-Έξι οι νεκροί από την επίθεση

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η Αστυνομία, ο ένοπλος πυροβόλησε από μια στέγη με ένα τουφέκι υψηλής ισχύος.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της περιοχής και έως τώρα ξεπερνούν τους 30.   Οι περισσότεροι υπέστησαν τραύματα από πυροβολισμούς ενώ κάποιοι από αυτούς  τραυματίστηκαν καθώς έτρεχαν να σωθούν.

Η αστυνομία κατέφθασε έγκαιρα στο σημείο, όμως ο ένοπλος είχε ήδη τραπεί σε φυγή, όπως δήλωσε σε συνέντευξη τύπου ο αναπληρωτής αρχηγός του σερίφη της κομητείας Λέικ Κρίστοφερ Κοβέλι.

Το απόγευμα της Δευτέρας η Αστυνομία συνέλαβε τον 22χρονο Ρόμπερτ Κρίμο, πέντε μίλια βόρεια από το σημείο της επίθεσης, ως ύποπτο για το περιστατικό χωρίς όμως να τον αποκαλεί “δράστη”.

Ο Ρεπουμπλικάνος βουλευτής Brad Schneider, ο οποίος βρισκόταν στην αρχή της παρέλασης όταν, ακούστηκαν οι πυροβολισμοί δήλωσε λίγη ώρα μετά το περιστατικό: "Δεσμεύομαι να κάνω ό,τι μπορώ για να κάνω τα παιδιά μας, τις πόλεις μας, το έθνος μας ασφαλέστερα. Φτάνει!"

Η αστυνομία ζητά από όσους ήταν στην παρέλαση να ελέγξουν τα βίντεό τους και να τα μοιραστούν με τις Αστυνομικές Αρχές..

Ο κυβερνήτης JB Pritzker δήλωσε: "Δεν υπάρχουν λόγια για αυτό το τέρας που περιμένει και πυροβολεί οικογένειες με παιδιά που γιορτάζουν αυτή την ημέρα στην κοινότητά τους. Δεν υπάρχουν λόγια για αυτόν τον κακό άνθρωπο που κλέβει από τους γείτονες μας τις ελπίδες, τα όνειρά τους, το μέλλον τους. Οι προσευχές από μόνες τους δεν θα σταματήσουν τον τρόμο της αχαλίνωτης ένοπλης βίας στη χώρα μας. Πρέπει -- και θα -- να τερματίσουμε αυτή τη μάστιγα της ένοπλης βίας." είπε χαρακτηριστικά ο Pritzker.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έκανε δηλώσεις για το θέμα ενώ επικοινώνησε με τον Κυβερνήτη και τον δήμαρχο της πόλης όπου έγινε το περιστατικό.

“Η Τζιλ κι εγώ είμαστε συγκλονισμένοι από την παράλογη βία με τα όπλα που έφερε και πάλι θλίψη σε μια αμερικανική κοινότητα αυτή την Ημέρα της Ανεξαρτησίας. Μίλησα με τον Κυβερνήτη Pritzker και τον Δήμαρχο Rotering και θα έχουν την πλήρη υποστήριξη της ομοσπονδιακής κυβέρνησης στις κοινότητές τους”.

Ο Αμερικανός πρόεδρος πρόσθεσε πως οι ομοσπονδιακές αρχές κάνουν ότι μπορούν για να εντοπίσουν τον δράστη και ζήτησε από τα μέλη της κοινότητας Χάιλαντ Παρκ να ακολουθούν τις οδηγίες της Αστυνομίας.

Τέλος, τόνισε την πρόσφατη υπογραφή της νομοθεσίας για τα όπλα “η οποία περιλαμβάνει ενέργειες που θα σώσουν ζωές. Αλλά υπάρχει πολύ περισσότερη δουλειά να γίνει και δεν πρόκειται να εγκαταλείψω την καταπολέμηση της επιδημίας της ένοπλης βίας” είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: ΚYΠΕ

Δειτε Επισης

Αεροπλάνο της British Airways από Αθήνα για Λονδίνο με 180 επιβάτες πέρασε ξυστά από drone
Τραγωδία στη Νότια Αφρική-Λεωφορείο με 46 άτομα έπεσε από γέφυρα, επέζησε μόνο ένα παιδί
Πράσινο φως για μαλλί άφρο και ράστα στους χώρους εργασίας ανάβει η Γαλλία
Απειλητικό μήνυμα Ισλαμικού Κράτους προς Δύση-«Να πλήξουμε τους σταυροφόρους στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ»
Κάθειρξη 19 ετών ζήτησε ο εισαγγελέας στη Γαλλία για τον «βιαστή του Tinder»-«Είναι επικίνδυνος, κατέστρεψε 17 ζωές»
Οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν επαναφέρουν τον δημόσιο λιθοβολισμό των γυναικών
Τα συγκλονιστικά ηχητικά μηνύματα Ρωσίδας στα social την ώρα της επίθεσης στη Μόσχα-«Σας αγαπώ, αντίο»
Αποκλείστηκε από τις βουλευτικές ο πρώην πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Ζούμα
Το Χάρβαρντ ζητά συγγνώμη και αφαιρεί το δέσιμο βιβλίου-Ήταν φτιαγμένο από... ανθρώπινο δέρμα
Ο πρώην μεγιστάνας των κρυπτονομισμάτων Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης