Σάββατο 13 Αυγ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Ο Μακρόν προχώρησε σε σαρωτικό ανασχηματισμό-Στη θέση της η Ζαχαροπούλου

  04/07/2022 14:32
Ο Μακρόν προχώρησε σε σαρωτικό ανασχηματισμό-Στη θέση της η Ζαχαροπούλου

Ο Μακρόν προχώρησε σε σαρωτικό ανασχηματισμό-Στη θέση της η Ζαχαροπούλου

  04/07/2022 14:32

Η δεύτερη κυβέρνηση του Εμανουέλ Μακρόν που ανακοινώθηκε σήμερα διαθέτει συνολικά 41 υπουργούς και υφυπουργούς (21 άνδρες και 20 γυναίκες), χωρίς την πρωθυπουργό Ελιζαμπέτ Μπορν.

Στα πόστα τους παρέμειναν οι υπουργοί Εσωτερικών, Εξωτερικών, Οικονομικών, Παιδείας και Δικαιοσύνης.

Νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος είναι ο πρώην υπουργός Υγείας του Μακρόν, Ολιβέ Βεράν. Ο Βεράν πρόκειται για έναν τεχνοκράτη που υπηρέτησε στο πόστο του υπουργού Υγείας κατά το μεγαλύτερο μέρος της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο Νταμιέν Αμπάντ που είχε αναλάβει πρόσφατα το υπουργείο Αλληλεγγύης, υπεύθυνος για τα άτομα με αναπηρία, παραμένει εκτός κυβέρνησης μετά της κατηγορίες σε βάρος του σε βιασμό. Την θέση του αναλαμβάνει πλέον ο Ζαν Κριστόφ Κομπ.

Αντιθέτως, η ελληνικής καταγωγής Χρυσούλα Ζαχαροπούλου κρατά την θέση της ως υφυπουργός Ανάπτυξης, Γαλλοφωνίας και Διεθνών Συνεργασιών, παρά τις κατηγορίες που απαγγέλθηκαν πρόσφατα εις βάρος της για βιασμό, όσο ακόμα ασκούσε το επάγγελμα της γυναικολόγου.

Οι υπουργοί που παραμένουν στις θέσεις τους είναι ο Μπρουνό Λεμέρ (υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών), ο Ζεράρ Νταρμανάν (Εσωτερικών), η Κατρίν Κολονά (Ευρώπης και Εξωτερικών υποθέσεων), ο Παπ Εντγαγιέ (Παιδείας και Νεολαίας) και ο Ερίκ Ντιπόν Μορετί (Δικαιοσύνης).

Το υπουργείο Άμυνας αναλαμβάνει ο Σεμπαστιάν Λεκορνί και το Εργασίας ο Ολιβιέ Ντισόρ. Υπουργός Υγείας αναλαμβάνει ο γιατρός επείγουσας Ιατρικής, Φρανσουά Μπρον.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας