Κατάσταση χάους σε ευρωπαϊκά αεροδρόμια με δεκάδες ακυρώσεις πτήσεων εν μέσω θέρους

Σε κατάσταση αλαλούμ βρίσκονται ευρωπαϊκά αεροδρόμια ενώ οι μετακινήσεις έχουν αυξηθεί λόγω της τουριστικής περιόδου του καλοκαιριού.

Ειδικότερα, σε Γαλλία και Ισπανία πολλές είναι οι πτήσεις που ακυρώθηκαν μέσα στο Σαββατοκύριακο δημιουργώντας προβλήματα σε πλήθος κόσμου.

Την ίδια στιγμή, τα συνδικάτα προαναγγέλλουν συνέχιση των κινητοποίησεων και μέσα στον Ιούλιο, γεγονός που δημιουργεί ανησυχία για την τουριστική περίοδο. 

Η κατάσταση στην Ισπανία

Τα πληρώματα καμπίνας της Ryanair που έχουν ως βάση τους την Ισπανία προγραμματίζουν απεργιακές κινητοποιήσεις για 12 ημέρες μέσα στον Ιούλιο, απαιτώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας όπως ανακοίνωσαν σήμερα τα συνδικάτα εργαζομένων USO και SICTPLA.

Η ανακοίνωση αυτή, καθιστά πιο πιθανό το ενδεχόμενο πρόκλησης συνθηκών χάους στα αεροδρόμια, καθώς η φετινή τουριστική περίοδος βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Επίσης, η ανακοίνωση έγινε κατά την τελευταία ημέρα της απεργιακής κινητοποίησης των πληρωμάτων, που άρχισε την Πέμπτη, οδηγώντας την Ryanair στην ακύρωση δέκα πτήσεων σήμερα στην Ισπανία.

Η κατάσταση στη Γαλλία

Οι αεροπορικές εταιρείες προχώρησαν στην ακύρωση πτήσης στις 05:00, το πρωί του Σαββάτου, στο αεροδρόμιο Ρουασί-Σαρλ-ντε-Γκωλ του Παρισιού λόγω της συνέχισης απεργίας, ενώ νέα ειδοποίηση κατατέθηκε για το Σαββατοκύριακο της 9ης και 10ης Ιουλίου, σύμφωνα με τη Γενική Εργατική Συνομοσπονδία (CGT).

«Λόγω απουσίας λύσης στη σύγκρουση, ζητείται από τις αεροπορικές εταιρίες να μειώσουν το πρόγραμμα των πτήσεών τους» μεταξύ 7.00 και 14.00 τοπική ώρα σε ποσοστό 20% στις αναχωρήσεις και τις αφίξεις στο πρώτο αεροδρόμιο της Γαλλίας, το CDG, βορειοανατολικά του Παρισιού, διευκρίνισε η Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Αεροπορίας (DGAC).

Οι προληπτικές ακυρώσεις, που αποφασίστηκαν από τη διοίκηση λόγω μιας απεργίας των πυροσβεστών του αεροδρομίου με μισθολογικά αιτήματα, η οποία υποχρεώνει να κλείσει ένα μέρος των διαδρόμων προσγείωσης-απογείωσης και επομένως μειώνει τις δυνατότητες, αντικατοπτρίζουν μια επιδείνωση σε σύγκριση με τις δύο πρώτες ημέρες της σύγκρουσης, την Πέμπτη και την Παρασκευή, όταν μια πτήση στις έξι είχε ματαιωθεί το πρωί στο Σαρλ-ντε-Γκολ.

«Η κινητοποίηση συνεχίζεται στους πυροσβέστες», οι οποίοι «δεν είναι ικανοποιημένοι με τις προτάσεις της διεύθυνσης», δήλωσε ο Ντανιέλ Μπερτόν, ο γενικός γραμματέας της CGT του Ομίλου ADP, διαχειριστή των αεροδρομίων του Παρισιού.

Όπως δήλωσε, η απεργία θα διαρκέσει όλο το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με την τρέχουσα ειδοποίηση, ενώ νέες ειδοποιήσεις κατατέθηκαν για το προσεχές Σαββατοκύριακο, που θα σηματοδοτήσει την έναρξη των σχολικών διακοπών και κατά παράδοση καταγράφει κορύφωση της κίνησης στα αεροδρόμια, εκτός από τους σιδηροδρομικούς σταθμούς και τις εθνικές οδούς.

Πηγή: protothema.gr

Δειτε Επισης

Το σκανδαλοθηρικό National Enquirer είχε συμφωνία με τον Τραμπ για να «θάβει» ρεπορτάζ εναντίον του
Αποζημίωση 139 εκατ. για την ανεπαρκή έρευνα του FBI κατά του Λάρι Νάσαρ θα λάβουν τα θύματά του
Στρατηγικές προστασίας των παιδιών στην ΕΕ προτείνει στα κράτη μέλη η Κομισιόν
Μπορέλ: Το Ισραήλ να διασφαλίσει προστασία εργαζομένων σε ανθρωπιστικές οργανώσεις
Ερντογάν: Ο Νετανιάχου είναι ο Χίτλερ της εποχής μας
Δήμαρχος στη Γαλλία απαγορεύει την κυκλοφορία ασυνόδευτων ανήλικων κάτω των 13 ετών
BINTEO: Άλλο ένα περιστατικό για τη Boeing-Αεροσκάφος έχασε τον τροχό του κατά την απογείωση
Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν ξανά τη βόρεια Γάζα-Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι Παλαιστίνιοι
Ο στρατός του Ισραήλ απορρίπτει τους ισχυρισμούς για ομαδικούς τάφους σε νοσοκομεία της Γάζας
«Θα σε σκοτώσω»-Μαθητής γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση