Σάββατο 13 Αυγ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Χρήστες του TikTok παραχωρούν τα σπίτια τους στις γυναίκες που θέλουν να κάνουν άμβλωση

  28/06/2022 20:18
Χρήστες του TikTok παραχωρούν τα σπίτια τους στις γυναίκες που θέλουν να κάνουν άμβλωση

Χρήστες του TikTok παραχωρούν τα σπίτια τους στις γυναίκες που θέλουν να κάνουν άμβλωση

  28/06/2022 20:18

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η ακύρωση του νόμου «Roe vs. Wade» στις ΗΠΑ, που στερεί στις γυναίκες το δικαίωμα για άμβλωση.

Κάθε πολιτεία θα αποφασίσει μόνη της πώς θα χειριστεί το θέμα των αμβλώσεων. Ωστόσο, είναι πολύ πιθανό 26 πολιτείες να απαγορεύσουν στις γυναίκες να προχωρήσουν σε αυτή την κίνηση, αναγκάζοντάς τις έτσι να ταξιδέψουν, σε περίπτωση που θέλουν να υποβληθούν σε επέμβαση.

Για τον λόγο αυτό, οι χρήστες του TikTok αποφάσισαν να βοηθήσουν τις γυναίκες με έναν πρωτότυπο τρόπο.

Πιο συγκεκριμένα, σε βίντεο που αναρτούν στη δημοφιλή πλατφόρμα, οι χρήστες αναφέρουν πως προσφέρουν εντελώς δωρεάν χώρο στο σπίτι τους για όσες γυναίκες θέλουν να ταξιδέψουν σε άλλες χώρες, προκειμένου να μην έχουν επιπλέον έξοδα.

Μάλιστα, στα βίντεό τους δεν κατονομάζουν τις αμβλώσεις, αλλά χρησιμοποιούν «κωδικούς». Ειδικότερα, αναφέρουν τις περιοχές που μένουν και λένε ότι «αν δεν επιτρέπεται το κάμπινγκ στην περιοχή σας, σας περιμένω εδώ».

Δικαστής της Λουιζιάνας ανέστειλε χθες, Δευτέρα, προσωρινά την ισχύ των νόμων που απαγορεύουν στις γυναίκες σε αυτήν την πολιτεία τις αμβλώσεις, μετά την πρόσφατη ανατροπή από το Ανώτατο Δικαστήριο ιστορικής απόφασης που νομιμοποιούσε το δικαίωμα στην άμβλωση στις ΗΠΑ.

Το πολύ συντηρητικό Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ ακύρωσε την Παρασκευή την εμβληματική απόφαση στην υπόθεση "Ρόου εναντίον Γουέιντ" του 1973, η οποία εγγυάτο για σχεδόν 50 χρόνια το δικαίωμα των Αμερικανίδων στην εθελούσια διακοπή της εγκυμοσύνης τους, επιστρέφοντας στην κάθε πολιτεία τη δυνατότητα να επιτρέπει ή όχι τις αμβλώσεις.

Πηγή: Πρώτο Θέμα 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας