Παρασκευή 12 Αυγ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Πράσινο από τους «27» για την ένταξη Ουκρανίας και Μοδλαβίας στην ΕΕ

  23/06/2022 21:32
Πράσινο από τους «27» για την ένταξη Ουκρανίας και Μοδλαβίας στην ΕΕ

Πράσινο από τους «27» για την ένταξη Ουκρανίας και Μοδλαβίας στην ΕΕ

  23/06/2022 21:32

Τη χορήγηση του καθεστώτος υποψήφιας προς ένταξη στην ΕΕ χώρας σε Ουκρανία και Μολδαβία αποφάσισαν οι "27" ηγέτες της ΕΕ.  

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο μόλις αποφάσισε να χορηγήσει το καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη χώρας στην ΕΕ για την Ουκρανία και τη Μολδαβία. Ι

στορική στιγμή. Σήμερα είναι ένα κρίσιμο βήμα στην πορεία σας προς την ΕΕ. Συγχαρητήρια στον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, την Μάγια Σαντού και τον λαό της Ουκρανίας και της Μολδαβίας. Το μέλλον μας είναι μαζί" ανέφερε με ανάρτησή του στο τουίτερ, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

Προσέθεσε ότι "το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αποφάσισε να αναγνωρίσει την ευρωπαϊκή προοπτική της Γεωργίας και είναι έτοιμο να χορηγήσει το καθεστώς υποψήφιας χώρας μόλις ληφθούν υπόψη οι εκκρεμείς προτεραιότητες.

Συγχαρητήρια στον γεωργιανό λαό. Μια ιστορική στιγμή στις σχέσεις ΕΕ-Γεωργίας: Το μέλλον της Γεωργίας βρίσκεται εντός της ΕΕ".

Ζελένσκι: Iστορική στιγμή

Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι χαιρέτισε την απόφαση των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να χορηγήσουν στη χώρα του καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη στην ΕΕ.

Στην πρώτη του αντίδραση, ο Ζελένσκι έκανε λόγο για μοναδική και ιστορική στιγμή, προσθέτοντας ότι "το μέλλον της Ουκρανίας βρίσκεται στους κόλπους της ΕΕ".

Σε ανάρτηση του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης χαιρετίζει την πιο πάνω απόφαση.

«Οι δυο πρώτες είναι υποψήφιες προς ένταξη. Υπάρχει ανοικτό το ενδεχόμενο να δοθεί το καθεστώς της υπό ένταξη χώρας στη Γεωργία, ενώ ανοίγει η πόρτα για τη Βοσνία Ερζεγοβίνη», αναφέρει στο Twitter.

Πηγή: AΠΕ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας