ΒΙΝΤΕΟ: Αεροπλάνο με 137 επιβαίνοντες έπιασε φωτιά μετά από πρόσκρουση κατά την προσγείωση

Τρόμος για περισσότερους από 126 επιβάτες και 11 μέλη   πληρώματος αεροσκάφους της Δομινικανής αεροπορικής το οποίο προσγειώθηκε με επεισοδιακό τρόπο στο αεροδρόμιο του Μαϊάμι τη Δευτέρα με αποτέλεσμα τρεις επιβαίνοντες να τραυματιστούν. Όπως αναφέρει η Daily Mail ο μηχανισμός προσγείωσης του αεροσκάφους δεν λειτούργησε με αποτέλεσμα να σημειωθεί ένα ολιγόλεπτο θρίλερ κατά την προσγείωση

Το αεροσκάφος προσέκρουσε αρχικά σε ένα μικρό κτίριο και έπειτα στον πύργο επικοινωνιών και στη συνέχεια γλίστρησε «με την κοιλιά του» στον διάδρομο προσγείωσης με αποτέλεσμα να τυλιχθεί στις φλόγες.

Τρεις τραυματίες μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο μετά το ατύχημα, ενώ οι υπόλοιποι φαίνεται ότι είναι καλά στην υγεία τους.  Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ανακοίνωσε ότι το σύστημα προσγείωσης του αεροσκάφους κατέρρευσε και δεν λειτούργησε ποτέ.

Το αεροπλάνο ήταν μέρος του στόλου της Red Air, μιας αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους η οποία ιδρύθηκε μόλις πέρυσι στη Δομινικανή Δημοκρατία.

Σοκάρουν οι μαρτυρίες επιβατών 

«Νόμιζα ότι θα πέθαινα, στην πραγματικότητα», δήλωσε η Πάολα Γκαρσία στο CBS Miami. «Υπήρχε ένας ηλικιωμένος άνδρας δίπλα μου και τον αγκάλιαζα. Ήταν φρικτό».

«Χτυπούσαμε από τη μια πλευρά στην άλλη και όλα τα παράθυρα έμοιζαν να έσπαγαν και μετά όλα ήταν μια χαρά. Τότε οι επιβάτες άρχισαν να τρέχουν και εγώ πήδηξα έξω και άρχισα να τρέχω γιατί προκλήθηκε και φωτιά».

Πλάνα που τραβήχτηκαν από τον διάδρομο προσγείωσης έδειχναν τη μύτη του ασημένιου τζετ να έχει γίνει κομμάτια, ενώ μαύρος καπνός έβγαινε από το αριστερό φτερό του.

Βίντεο δείχνει τους επιβάτες να βγαίνουν τρέχοντας από την άτρακτο, ουρλιάζοντας.

Άλλα πλάνα έδειχναν το αεροπλάνο να γλιστράει με την κοιλιά του στον διάδρομο προσγείωσης και στη συνέχεια να συγκρούεται με τον πύργο επικοινωνιών, ο οποίος τυλίχθηκε στις φλόγες.

Ο επιβάτης Balo Delgado δήλωσε ότι ο πανικός αντικαταστάθηκε γρήγορα από τη σιγουριά ότι θα σωθούν καθώς είδε τα πυροσβεστικά συνεργεία να ρίχνουν νερό.

«Πανικός, απόλυτος πανικός. Ηταν μια τρομερή εμπειρία, στην πραγματικότητα, αλλά όπως είπα αισθάνομαι ασφαλής», δήλωσε στο CBS Miami. «Ηταν σαν όλο αυτό να έγινε σε ένα λεπτό και μετά μπορούσες να δεις όλους τους αξιωματικούς μέσα από το παράθυρο να κάνουν τη δουλειά τους».

Τα πυροσβεστικά συνεργεία έφτασαν γρήγορα στο σημείο, σβήνοντας το φλεγόμενο φτερό με αφρό που επιβραδύνει τις φλόγες. Το αεροσκάφος ανήκε στον στόλο της RED Air και είχε φτάσει στο Μαϊάμι από τη Δομινικανή Δημοκρατία.

Το αεροπλάνο προσγειώθηκε στις 17:38. Τα πυροσβεστικά συνεργεία απεστάλησαν στις 5:39μμ, ανέφερε το WPLG. Εκπρόσωπος του αεροδρομίου του Μαϊάμι δήλωσε ότι οι πτήσεις καθυστέρησαν λόγω της συντριβής.

Πηγή: Έθνος

Δειτε Επισης

Γυναίκα φυλακίστηκε επειδή τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση περισσότερες από 2.000 φορές
Τέσσερις οι νεκροί από την πλημμύρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Επιμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι
BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
ABC: Το Ισραήλ εκτόξευσε τρεις πυραύλους κατά της αεράμυνας πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν-Μήνυμα προς Τεχεράνη