Κυριακή 27 Νοε, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

ΒΙΝΤΕΟ: Επεισοδιακή η συνέντευξη Τύπου Λαβρόφ-Τσαβούσογλου στην Τουρκία

  09/06/2022 11:58
ΒΙΝΤΕΟ: Επεισοδιακή η συνέντευξη Τύπου Λαβρόφ-Τσαβούσογλου στην Τουρκία

ΒΙΝΤΕΟ: Επεισοδιακή η συνέντευξη Τύπου Λαβρόφ-Τσαβούσογλου στην Τουρκία

  09/06/2022 11:58

Για 106 ημέρα συνεχίζεται το ρωσικό σφυροκόπημα στην Ουκρανία, ενώ στις απειλές για παγκόσμια επισιτιστική κρίση προστίθεται «αποκάλυψη» φιλορώσου αξιωματούχου από την κατεχόμενη Ζαπορίζια, σύμφωνα με την οποία «τα πρώτα φορτία με ουκρανικά σιτηρά έφυγαν μέσω της προσαρτημένης από την Ρωσία Κριμαία, με προορισμό τη Μέση Ανατολή».  Είπε μάλιστα ότι τα συμβόλαια έχουν υπογραφεί με την Τουρκία.  

Στον απόηχο της συνάντησης Λαβρόφ – Τσαβούσογλου η Ουκρανία, η οποία δεν εκπροσωπήθηκε στη συνάντηση της Άγκυρας, λέει ότι η ρωσική υπόσχεση να μην εκμεταλλευθεί ναυτιλιακούς διαδρόμους για να επιτεθεί στην Οδησσό «δεν είναι αξιόπιστη».

Παράλληλα, αίτημα αποναρκοθέτησης της Μαύρης Θάλασσας και δημιουργίας ζώνης ασφαλούς διέλευσης από την ουκρανική πλευρά εγείρει το Κρεμλίνο για την απελευθέρωση των σιτηρών.

Η Τουρκία υποστηρίζει την ρωσική θέση παζαρεύοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στην «απελευθέρωση των σιτηρών».

«Εκτός από δημητριακά, τι άλλα αγαθά έκλεψες από την Ουκρανία;»

Το παραπάνω ερώτημα τέθηκε στη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Λαφρόφ – Τσαβούσογλου από τον Ουκρανό δημοσιογράφο Muslim Umerow που εκπροσωπούσε τη δημόσια τηλεόραση της Ουκρανίας.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών χαμογελώντας, απάντησε: «Εσείς οι Ουκρανοί ανησυχείτε πάντα για το τι μπορείτε να κλέψετε και νομίζετε ότι όλοι έτσι σκέφτονται.

«Οι στόχοι μας εκεί είναι ξεκάθαροι, θέλουμε να σώσουμε τους ανθρώπους από την πίεση του νεοναζιστικού καθεστώτος. Δεν εμποδίζουμε το σιτάρι. Για να φύγει από τα λιμάνια, πρέπει να δώσει την εντολή ο κ. Ζελένσκι, αυτό είναι όλο», πρόσθεσε ο Λαβρόφ.

Ο δημοσιογράφος Umerov, ο οποίος εδρεύει στην Κωνσταντινούπολη για την ουκρανική δημόσια τηλεόραση, εξήγησε ότι είχε σηκώσει το χέρι του αλλά «δεν τον άφηναν να μιλήσει» κι έτσι πήρε το ρίσκο να διακόψει τη συνέντευξη Τύπου «επειδή όλη η Ουκρανία περιμένει την απάντηση σε αυτό το ερώτημα».

Πηγή: in 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας