Προς τριπλασιασμό ο όγκος των σιτηρών που δεν μπορεί να εξάγει η Ουκρανία

Ο Ουκρανός Πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένκσι προειδοποίησε τη Δευτέρα ότι ο όγκος των σιτηρών που η Ουκρανία δεν είναι σε θέση να εξάγει, λόγω του ρωσικού αποκλεισμού, θα μπορούσε τουλάχιστον να τριπλασιαστεί μέχρι το φθινόπωρο.

"Αυτή τη στιγμή έχουμε περίπου 20-25 εκατομμύρια τόνους αποκλεισμένους. Το φθινόπωρο μπορεί να είναι 70-75 εκατομμύρια τόνοι", δήλωσε ο Ζελένσκι, η χώρα του οποίου ήταν ο τέταρτος μεγαλύτερος εξαγωγέας σιτηρών στον κόσμο πριν από τον πόλεμο.

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, στο πεδίο των μαχών ο Ζελένκσι είπε πως οι ουκρανικές δυνάμεις «αντέχουν» εναντίον των στρατευμάτων της Μόσχας στην ανατολική πόλη Σεβεροντόνετσκ.

Ο ουκρανικός στρατός δήλωσε νωρίτερα ότι απώθησε τον ρωσικό στόλο περισσότερο από εκατό χιλιόμετρα από την ακτή της Μαύρης Θάλασσας, όπου τα πλοία της Μόσχας πραγματοποιούν ναυτικό αποκλεισμό εδώ και εβδομάδες.

 «Ως αποτέλεσμα των ενεργών μας ενεργειών με στόχο την ήττα των εχθρικών ναυτικών δυνάμεων, η ομάδα πλοίων του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας απωθήθηκε από τις ουκρανικές ακτές σε απόσταση μεγαλύτερη των εκατό χιλιομέτρων», ανακοίνωσε στην πλατφόρμα Telegram το Υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με το Υπουργείο, οι ρωσικές δυνάμεις έπρεπε να αναπτύξουν παράκτια αμυντικά πυραυλικά συστήματα στην Κριμαία και στη νότια περιοχή Χερσώνα της Ουκρανίας, η οποία τώρα βρίσκεται υπό κατοχή.

Έστειλαν επίσης πρόσθετες δυνάμεις στο Snake Island, μια μικρή περιοχή στη Μαύρη Θάλασσα που κατελήφθη από τις ρωσικές δυνάμεις την πρώτη ημέρα της εισβολής.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Δειτε Επισης

Ένα βήμα πριν την ήττα η Ουκρανία-Η δυσοίωνη πρόβλεψη και το κρίσιμο πακέτο βοήθειας των ΗΠΑ
BINTEO: Συνελήφθη ο άντρας που απειλούσε να ανατιναχθεί στο ιρανικό προξενείο στο Παρίσι
Άντρας απειλεί να ανατιναχθεί στο ιρανικό προξενείο στο Παρίσι
Ανάλυση BBC: Δώρο για τα γενέθλια του Χαμενεΐ η επίθεση, τώρα ο Νετανιάχου περιμένει
Καμία αναφορά στις επιθέσεις του Ισραήλ από τον πρόεδρο του Ιράν
Ισραήλ στο Ιράν: Επιλέξαμε να μη χτυπήσουμε πυρηνικές εγκαταστάσεις, θα μπορούσε να είναι χειρότερα
Το βέτο ΗΠΑ έγειρε την πλάστιγγα κατά ψηφίσματος για ένταξη Παλαιστίνης στον ΟΗΕ
Οκτώ νεκροί από ρωσικά πλήγματα στη νότια Ουκρανία
Το Ισραήλ είχε προειδοποιήσει τις ΗΠΑ για την επίθεση στο Ιράν
Telegraph για επίθεση Ισραήλ-«Ο Νετανιάχου έκανε αυτό που τον προειδοποίησε ο πλανήτης να μην κάνει»