«Μας εκπλήσσει η ηλιθιότητα του Πούτιν, συνεχίζει γιατί απλά δεν μπορεί να νικήσει»

Το χάος και η αβεβαιότητα που προκαλεί η σύρραξη παραμένουν, θολώνοντας όχι μόνο την καθημερινότητα της Ουκρανίας αλλά και ολόκληρης της παγκόσμιας κοινότητας. Το ρωσικό σφυροκόπημα συνεχίζεται και μάλιστα παρατηρείται κλιμάκωση των επιθέσεων του Κρεμλίνου στη λεγόμενη δεύτερη φάση του πολέμου που επικεντρώνεται στα ανατολικά.

Παρά το γεγονός ότι το Κρεμλίνο προβαίνει διαρκώς σε επιδείξεις ισχύος, χτυπώντας δίχως έλεος τα ανατολικά και ανακοινώνοντας την κατάληψη της χαλυβουργίας του Αζοφστάλ, δεν μπορεί να αγνοηθεί το γεγονός ότι η Μόσχα έχει χάσει μεγάλο μέρος των δυνάμεών της, ο Βλαντιμίρ Πούτιν φαίνεται να έχει κυριευτεί από οργή, λόγω μη επίτευξης των στόχων, γεγονός που έχει οδηγήσει σε εκκαθαρίσεις στις υψηλόβαθμες τάξεις του στρατού του και την ίδια στιγμή έμπειροι αναλυτές κάνουν λόγο για ήττα της Ρωσίας. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Οι Ρώσοι πανηγυρίζουν για τον πλήρη έλεγχο του Αζοφστάλ

Μέσα σε αυτόν τον πολυσύνθετο γρίφο,  ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Πληροφοριών της Ουκρανίας τονίζει, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Wall Street Journal, πως ο Πούτιν βρίσκεται ξεκάθαρα σε αδιέξοδο, αλλά πως δεν μπορεί να σταματήσει τον πόλεμο, «γιατί απλά δεν μπορεί να νικήσει». 

«Με εκπλήσσει η ρωσική ηλιθιότητα» υπογραμμίζει ο Κιρίλο Μπουντάνοφ, ο οποίος προσθέτει ότι ο Πούτιν διάλεξε τη χειρότερη επιλογή που θα μπορούσε να κάνει. 

Φρικιαστικές καταγγελίες ότι Ρώσοι στρατιώτες βίασαν μέχρι θανάτου αγοράκι ενός έτους στο Χάρκοβο

Όσο οι επιθέσεις από το Κρεμλίνο συνεχίζονται, συγκλονίζουν οι φρικιαστικές καταγγελίες του Κιέβου για τα εγκλήματα των Ρώσων στρατιωτών. 

Το Κίεβο, ύστερα από τις καταγγελίες σε βάρος του Κρεμλίνου για εγκλήματα πολέμου και βιασμούς γυναικών, κατηγορεί τη Μόσχα για κακοποίηση παιδιών σε πόλεις και χωριά γύρω από το Χάρκοβο.

Όπως καταγγέλλεται από την ουκρανική πλευρά, Ρώσοι στρατιώτες έφτασαν στο σημείο να βιάσουν μέχρι θανάτου αγοράκι ενός έτους.

Στη λίστα των κατηγοριών, που παρουσιάζεται από την Ουκρανή δημοσιογράφο Ιρίνα Ματβιγισίν, περιλαμβάνεται ο βιασμός τριδύμων εννιάχρονων κοριτσιών μπροστά στη μητέρα τους.

Ανάμεσα στα φρικτά περιστατικά κακοποίησης και εκείνο του βιασμού δίχρονου κοριτσιού, που επέζησε, όπως και η ασέλγεια σε βάρος δύο αγοριών 10 ετών.

Αίσθηση προκαλούν οι αναφορές του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας ότι μέσα σε μόλις μία ώρα έγιναν γνωστές 10 καταγγελίες για βιασμό 8 παιδιών από τους Ρώσους στο Χάρκοβο.

Οι ίδιες πηγές κάνουν, ακόμη, λόγο για βιασμό δύο αντρών ηλικίας 67 και 78 ετών.

Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι νωρίτερα αυτόν τον μήνα η γενική εισαγγελία της Ουκρανίας αποκάλεσε τον Βλαντιμίρ Πούτιν «εγκληματία πολέμου του 21ου αιώνα», ενώ κατηγόρησε τη Μόσχα για τακτικούς βιασμούς στη διάρκεια της βίαιης εισβολής.

Δειτε Επισης

Στραγγάλισε την κόρη του και πλήρωσε άστεγο $2 να κάψει τη σορό της-Ανατριχιαστικό βίντεο μετά τον φόνο
Αυτά είναι τα πέντε μέτρα της Κυβέρνησης για την ακρίβεια-Οριζόντια επιδότηση για ρεύμα, εφάπαξ για καύσιμα
Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)
Εντός της εβδομάδας η αναχώρηση του δεύτερου πλοίου για τη Γάζα
LIVE: Αμφισβητεί τη μαρτυρία Καραγιάννη που έδειξε στραγγαλισμό του Θανάση η πλευρά της Εισαγγελίας
Στροφή Εισαγγελίας στο Εφετείο για 82χρονο παππού-Δεν φέρει ένσταση στο αίτημα για ποινή με αναστολή
Ο Πούτιν δεν σκοπεύει να επιτεθεί στο ΝΑΤΟ-«Αν δοθούν F-16 στην Ουκρανία, θα καταρρίπτονται»
Ποινή δύο ετών στον 25χρονο για τον χαμό της 19χρονης Μαριλένα-Ξέσπασε η μητέρα της αδικοχαμένης
Ούτε αυτή την εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής οι μοναχοί
Κομματική υποστήριξη για τον «Ζανέττο»-Πήρε «ψήφο» από τους Οικολόγους για τον Δήμο Λευκωσίας