Επαναλαμβάνεται ο Ερντογάν-«Δεν μπορούμε να πούμε ναι στην ένταξη Φινλανδίας και Σουηδίας στο ΝΑΤΟ»

Δεν μπορούμε να πούμε «ναι» στην ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ενώ κατηγόρησε και τη Γερμανία και τη Γαλλία λέγοντας ότι «οι τρομοκράτες του ΡΚΚ/YPG κάνουν διαδηλώσεις» σε αυτές τις χώρες. Κατηγόρησε γενικότερα τη Δύση ότι τους κρύβει και δεν τους εκδίδει στην Τουρκία. «Θα κάνουμε αυτό που χρειάζεται», είπε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Σε δηλώσεις του έπειτα από την προσευχή της Παρασκευής, ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε πως «είπαν ότι θεωρούν το PKK τρομοκρατική οργάνωση, οπότε γιατί δεν θεωρείτε το YPG (Κούρδοι Συρίας) τρομοκρατική οργάνωση; Το YPG είναι μια τρομοκρατική οργάνωση που γεννήθηκε από το PKK. Ακόμη και οι ΗΠΑ τους δίνουν πολλές ευκαιρίες για διαπραγματεύσεις. Αυτές οι τρομοκρατικές οργανώσεις κάνουν κάθε είδους διαδήλωση ειδικά στην Γερμανία, τη Σουηδία και την Γαλλία.

Τους τα είπαμε και σε διμερείς συναντήσεις και παρουσιάσαμε έγγραφα. Κοιτάξτε, αυτές είναι τρομοκρατικές οργανώσεις, τα εγκλήματά τους είναι προφανή», είπε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Το γεγονός ότι έκαναν κέντρο τους το Καντίλ αναμφισβήτητα είναι ένδειξη ότι πρόκειται για τρομοκρατία, αλλά η Δύση δυστυχώς το κρύβει, είπε. Όταν λέμε ‘δώστε μας αυτούς τους τρομοκράτες’, δεν μας τους δίνουν, ανέφερε και είπε ότι θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που χρειάζεται.

O Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε ακόμη ότι «εφόσον διαθέτουμε έγγραφα και πληροφορίες για αυτές τις τρομοκρατικές οργανώσεις, από τη στιγμή που γνωρίζουμε τις ευαισθησίες του ΝΑΤΟ κατά της τρομοκρατίας και από τη στιγμή που αναγνωρίζουμε ότι το ΝΑΤΟ είναι οργανισμός ασφαλείας, δεν μπορούμε να πούμε ‘ναι’ στην ένταξη μιας τρομοκρατικής οργάνωσης στο ΝΑΤΟ. Το λέω για τη Σουηδία και για τη Φινλανδία. Αλλά και στα κοινοβούλια των περισσότερων κρατών-μελών της ΕΕ κάνουν ομιλίες και τους δίνουν βήμα ή τους προμηθεύουν με όπλα και πυρομαχικά».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Κύμα ακραίου καύσωνα στις Φιλιππίνες-Συστάσεις για αποφυγή μετακινήσεων
Πυρκαγιά σε ενεργειακές εγκαταστάσεις στο Σμολένσκ έπειτα από επίθεση με drones
Πώς αεροπλάνο στο αεροδρόμιο JFK παραλίγο να συγκρουστεί με άλλα 4 αεροσκάφη-Τους έσωσε ο πιλότος
Τιμωρία για τον ιερέα που τέλεσε το μνημόσυνο του Αλεξέι Ναβάλνι–Τον υποβίβασαν σε ψάλτη
Εφιαλτική νύχτα στη Γάζα-Σφοδροί βομβαρδισμοί στη Ράφα και στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας
BINTEO: Κάμερα σε κουδούνι σπιτιού στο Ορεγκόν κατέγραψε καρέ-καρέ την αρπαγή γυναίκας
Οπλισμένοι θα πηγαίνουν στο σχολείο οι καθηγητές στο Τενεσί-Απόφαση του κοινοβουλίου
Η Ουάσινγκτον επιβάλλει νέες κυρώσεις κατά της Τεχεράνης με στόχο Ιρανούς χάκερ
Πυραυλικά πλήγματα της Ρωσίας στο Χάρκοβο της Ουκρανίας
Η Χεζμπολάχ εξαπέλυσε επίθεση με δεκάδες ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ