Σ. Κυριακίδου: Η υγεία χρειάζεται παγκόσμια συνεργασία και συντονισμό

Οι σημερινές παγκόσμιες προκλήσεις στον τομέα της υγείας απαιτούν συνεργασία και συντονισμό πέραν των συνόρων δήλωσε η Επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδου, καλώντας για ενίσχυση της παγκόσμιας αρχιτεκτονικής υγείας, κατά την αναχώρησή της το Βερολίνο, όπου συμμετέχει στη συνάντηση των Υπουργών Υγείας και Ανάπτυξης των G7.  

Η κ. Κυριακίδου θα συμμετάσχει στη σύνοδο των Υπουργών Υγείας στις 19 και 20 Μαΐου, κατά την οποία θα συζητηθούν η ετοιμότητα για μελλοντικές πανδημίες, το πρόβλημα της μικροβιακής αντοχής και οι κίνδυνοι στην υγεία λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Στο Βερολίνο θα βρίσκεται και η Επίτροπος Διεθνών Εταιρικών Σχέσεων, Γιούτα Ουρπιλάινεν, η οποία θα εκπροσωπήσει την ΕΕ στη συνάντηση των Υπουργών Ανάπτυξης που θα έχει ως αντικείμενο τις επιπτώσεις της Ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία στην επισιτιστική ασφάλεια παγκοσμίως. Και οι δύο Επίτροποι θα συμμετάσχουν σε κοινή συνάντηση των Υπουργών Υγείας και Ανάπτυξης με αντικείμενο την υγεία παγκοσμίως.

Στις δηλώσεις της η κ. Κυριακίδου υπενθύμισε πως η πανδημία δεν έχει τελειώσει και πως για αυτό «πρέπει να συνεχίσουμε να χτίζουμε την ανθεκτικότητά μας και να ενισχύουμε την παγκόσμια αρχιτεκτονική υγείας».

«Πρέπει να εμβαθύνουμε τις στρατηγικές μας συνεργασίες με τις χώρες-εταίρους μας και να εξασφαλίσουμε βιώσιμη χρηματοδότηση για την καλύτερη αντιμετώπιση των παγκόσμιων απειλών για την υγεία», πρόσθεσε.

Η Επίτροπος επανέλαβε πως ο εμβολιασμός παραμένει η καλύτερη απάντηση παγκοσμίως στην πανδημία, και υπογράμμισε ότι «οι σημερινές παγκόσμιες προκλήσεις στον τομέα της υγείας απαιτούν συνεργασία και συντονισμό πέρα από τα σύνορα και οι G7 μπορούν να διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο».

«Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο πρέπει να δρομολογήσουμε μια ισχυρή νέα παγκόσμια στρατηγική για την υγεία, για να συνδέσουμε τις τελείες σε όλο τον κόσμο για τη βελτίωση των συστημάτων υγείας, ώστε να είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στις παγκόσμιες απειλές για την υγεία», κατέληξε η κ. Κυριακίδου.

Δειτε Επισης

Παραμένει κρίσιμη η κατάσταση της επτάχρονης, που χτυπήθηκε στο κεφάλι από θραύσματα πυραύλου
Η Πορτογαλία κάλεσε τον πρέσβη του Ιράν για την κατάσχεση πλοίου στον Κόλπο
Διοικητή της Χεζμπολάχ εξουδετέρωσε σε αεροπορική επιδρομή ο IDF
Ο δράστης της σφαγής στο εμπορικό κέντρο ήταν οργισμένος επειδή «δεν μπορούσε να βρει κοπέλα»
Η ανάγκη του Νετανιάχου για πολιτική επιβίωση στο επίκεντρο της κρίσης Ισραήλ-Ιράν
ΒΙΝΤΕΟ: Αγνώριστο το Ντουμπάι-Πλημμύρισαν δρόμοι από την κακοκαιρία
Σοκ στην Κοπεγχάγη με τη φωτιά στο Παλιό Χρηματιστήριο-«Είναι η δική μας Παναγία των Παρισίων»
Η ρίζα της αντιπαλότητας με το Ισραήλ-Οι σύμμαχοι της Τεχεράνης, τα πυρηνικά και η Χαμάς
Αραβικές ΜΚΟ στο Ισραήλ διερευνώνται για οικονομικές συναλλαγές με Χαμάς
Συνεδριάζει εκ νέου το Πολεμικό Υπουργικό του Ισραήλ και λαμβάνει αποφάσεις για τα αντίποινα στο Ιράν