Παραδέχθηκε την ενοχή του για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ πρώην αστυνομικός

Ο πρώην αστυνομικός της Μινεάπολης Τόμας Λέιν ομολόγησε την ενοχή του για ανθρωποκτονία δεύτερου βαθμού που σχετίζεται με τον ρόλο του στη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ τον Μάιο του 2020, δήλωσε ο Γενικός Εισαγγελέας της Μινεσότα, Κιθ Έλισον.

«Είμαι ικανοποιημένος που ο Τόμας Λέιν ανέλαβε την ευθύνη για τον ρόλο του στο θάνατο του Φλόιντ», δήλωσε ο Έλισον. «Η παραδοχή του ότι έκανε κάτι λάθος είναι ένα σημαντικό βήμα προς την επούλωση των πληγών της οικογένειας Φλόιντ, της κοινότητάς μας και του έθνους. Αυτή είναι μια σημαντική στιγμή σε αυτήν την υπόθεση και μια απαραίτητη λύση στην πορεία μας προς δικαιοσύνη».

Συνέργεια και ηθική αυτουργία στη δολοφονία Φλόιντ

Οι Λέιν, Tou Thao και J. Alexander Kueng αντιμετώπιζαν τις κατηγορίες της συνέργειας και ηθικής αυτουργίας σε ανθρωποκτονία για τις ενέργειές τους – ή για τις παραλείψεις τους – καθώς ο συνάδελφός τους Derek Chauvin πίεζε το γόνατό του στο λαιμό και την πλάτη του Φλόιντ, ο οποίος ήταν δεμένος με χειροπέδες και ξαπλωμένος μπρούμυτα, για πάνω από εννέα λεπτά.

Κατά τη διάρκεια της σύλληψης, ο Λέιν κρατούσε τα πόδια του Φλόιντ, ο Kueng κρατούσε τον κορμό του Φλόιντ και ο Thao στεκόταν κοντά και κρατούσε το πλήθος των αναστατωμένων παρευρισκομένων πίσω.

Το συγκλονιστικό βίντεο που τράβηξε ένας παρευρισκόμενος έδειξε τον Φλόιντ να τους παρακαλεί απεγνωσμένα να τον αφήσουν να αναπνεύσει και πυροδότησε ένα διεθνές κίνημα διαμαρτυρίας ενάντια στον τρόπο με τον οποίο η αστυνομία αντιμετωπίζει τους μαύρους πολίτες.

Αλλαγή στάσης

Οι Lane, Thou και Kueng είχαν δηλώσει αθώοι στις κατηγορίες της πολιτείας και απέρριψαν μια συμφωνία με τους εισαγγελείς τον περασμένο μήνα, ανέφερε το γραφείο του γενικού εισαγγελέα.

Ο Thou και ο Kueng αναμένεται ακόμη να δικαστούν σε πολιτειακή δίκη τον επόμενο μήνα.

Οι τρεις πρώην αξιωματικοί είχαν ήδη καταδικαστεί σε ομοσπονδιακό δικαστήριο τον Φεβρουάριο για παραβίαση των πολιτικών δικαιωμάτων του Φλόιντ. Σε εκείνη τη δίκη, ο Λέιν κατέθεσε ότι ζήτησε δύο φορές από τον Σόβιν να αλλάξει τον τρόπο της σύλληψης, αλλά του αρνήθηκε δυο φορές.

Ο Chauvin καταδικάστηκε πέρυσι σε πολιτειακό δικαστήριο για τη δολοφονία του Φλόιντ σε περισσότερα από 22 χρόνια φυλάκισης. Στο πλαίσιο συμφωνίας, ο Chauvin δήλωσε ένοχος τον Δεκέμβριο σε ομοσπονδιακές κατηγορίες για τα πολιτικά δικαιώματα που σχετίζονται με τον θάνατο του Floyd και τη σύλλυψη ενός εφήβου σε ένα ξεχωριστό περιστατικό.

Πηγή: Ιn.gr

Δειτε Επισης

Οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ αποφάσισαν πώς θα χτυπήσουν το Ιράν, αλλά όχι πότε
Λαγκάρτ: Η ΕΚΤ παραμένει σε τροχιά μείωσης των επιτοκίων σύντομα
Νέα βάρκα εντοπίστηκε ανοιχτά της Κύπρου-Οδηγείται στο λιμάνι Λάρνακας
Οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι το Ισραήλ σχεδιάζει «περιορισμένο χτύπημα» στο εσωτερικό του Ιράν
Ερντογάν: Ο Νετανιάχου είναι ο μόνος υπεύθυνος για την κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή
Για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή συζήτησαν τηλεφωνικά οι Πρόεδροι Ρωσίας-Ιράν
Μαχαίρωσε την σύντροφό του μέχρι θανάτου επειδή του δάγκωσε το δάχτυλο ενώ έκαναν σεξ
Παραμένει κρίσιμη η κατάσταση της επτάχρονης, που χτυπήθηκε στο κεφάλι από θραύσματα πυραύλου
Η Πορτογαλία κάλεσε τον πρέσβη του Ιράν για την κατάσχεση πλοίου στον Κόλπο
Διοικητή της Χεζμπολάχ εξουδετέρωσε σε αεροπορική επιδρομή ο IDF