«Οι Ρώσοι με πυροβόλησαν και με έθαψαν»-Τι αφηγείται Ουκρανός... που αναστήθηκε

Συγκλονίζει η μαρτυρία του Ουκρανού Μικόλα Κουλιτσένκο που βίωσε τη φρίκη του πολέμου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN. Ο 33χρονος Ουκρανός αφηγείται τις θηριωδίες των Ρώσων στρατιωτών με θύματα αυτόν και μέλη της οικογένειάς του.

«Οι Ρώσοι με βασάνισαν, με χτύπησαν πολλές φορές στο πρόσωπο, με πυροβόλησαν και στη συνέχεια μ' έθαψαν. Κι όμως αισθάνομαι ότι αναστήθηκα», υποστηρίζει επισημαίνοντας ότι δεν μπορεί να πιστέψει ότι είναι ζωντανός.

Δίπλα σε έναν απομακρυσμένο δρόμο στο Τσέρνοβο της Ουκρανίας, ο Μίκολα δείχνει τον τάφο που έσκαψαν πρόχειρα οι Ρώσοι και στον οποίο έθαψαν αυτόν και τα δύο αδέρφιά του, αφού πρώτα τους είχαν πυροβολήσει. Ήταν ο μόνος που επέζησε. «Αυτό συνέβη πριν από τρεισήμισι εβδομάδες, όταν οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν τη γη μας», εξηγεί.

Αν και η ρωσική εισβολή ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου, μέχρι τις τις 18 Μαρτίου, η ζωή για την οικογένεια Κουλιτσένκο δεν είχε αλλάξει σημαντικά παρά το γεγονός ότι οι Ρώσοι είχαν λάβει τον έλεγχο του χωριού τους, Ντοβτσίκ.

Στη συνέχεια, όταν μια ρωσική μονάδα δέχτηκε βομβαρδισμούς, πολλοί Ρώσοι στρατιώτες ξεκίνησαν να οργώνουν την περιοχή αναζητώντας τους υπεύθυνους. Έφτασαν στο σπίτι του Μίκολα. Εκείνη την ώρα, ήταν μαζί τα δύο αδέρφια του, Ιεβχέν και Ντμίτρο. Απουσίαζε μόνο η αδερφή τους Ιρίνα.

Οι τρεις στρατιώτες είπαν στα αδέρφια να γονατίσουν στην μπροστινή αυλή, ενώ έψαχναν το σπίτι, αναζητώντας οτιδήποτε μπορούσε να σχετίζεται με την επίθεση στη ρωσική μονάδα.

Σύμφωνα με τον Μίκολα, μόλις βρήκαν τα στρατιωτικά μετάλλια που είχε ο παππούς τους και μια στρατιωτική τσάντα που ανήκε στον 30χρονο Ιεβχέν, ο οποίος ήταν αλεξιπτωτιστής, οι στρατιώτες πείστηκαν ότι είχαν κάτι να κρύψουν.

Τότε οι στρατιώτες οδήγησαν τα τρία αδέρφια σ΄ένα υπόγειο όπου τους ανέκριναν για 72 ώρες. Ο Μίκολα πίστευε ότι, μετά την μαραθώνια ανάκριση, οι Ρώσοι θα τους απελευθέρωναν, αλλά την τέταρτη μέρα, όπως είπε, η διάθεσή τους άλλαξε.

«Άρχισαν να χτυπούν όλο μου το σώμα με μια μεταλλική ράβδο και έβαλαν την κάννη ενός όπλου μέσα στο στόμα μου», είπε.

Μαζί με τα αδέρφια του, ο Mίκολα βασανίστηκε μέχρι που έχασε τις αισθήσεις του. «Μας είχαν δεμένα τα μάτια, τα χέρια και τα πόδια με ταινία και μας μετέφεραν με στρατιωτικό όχημα σ' ένα ερημικό οικόπεδο. Μας είπαν να γονατίσουμε και μετά άρχισαν να μας πυροβολούν. Έναν έναν», όπως λέει.

Όμως, ο ίδιος είχε ένα διαμπερές τραύμα στο κεφάλι με είσοδο από το μάγουλο και έξοδο από το δεξί αυτί. Προσποιήθηκε ότι είναι νεκρός.

Οι Ρώσοι στρατιώτες άρχισαν να κλωτσούν αυτόν και τις σορούς των αδελφών του για να πέσουν στο λάκκο που είχαν σκάψει, έριξαν από πάνω χώμα κι έφυγαν, σύμφωνα με τον Μίκολα.

Ο ίδιος δεν ξέρει πόση ώρα έμεινε θαμμένος. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι τα χέρια και τα πόδια του ήταν ακόμη δεμένα, κατάφερε με κάποιο τρόπο να βγει ζωντανός.

«Ήταν δύσκολο για μένα να αναπνεύσω, αφού ο αδερφός μου Ντίμτρο ήταν από πάνω μου, αλλά χρησιμοποιώντας τα χέρια και τα γόνατά μου, μπόρεσα να σπρώξω τον μεγαλύτερο αδερφό μου στο πλάι του λάκκου και μετά κατάφερα να βγω. Ήταν θαύμα που κατάφερα να ζήσω. Ήμουν τυχερός», όπως επισημαίνει.

«Αυτή η ιστορία πρέπει να ακουστεί όχι μόνο στην Ουκρανία, αλλά σε όλο τον κόσμο, γιατί τέτοια πράγματα συμβαίνουν και μάλιστα μία στο δισεκατομμύριο», προσθέτει.

Πηγή: protothema.gr

Δειτε Επισης

Ένα βήμα πριν την ήττα η Ουκρανία-Η δυσοίωνη πρόβλεψη και το κρίσιμο πακέτο βοήθειας των ΗΠΑ
BINTEO: Συνελήφθη ο άντρας που απειλούσε να ανατιναχθεί στο ιρανικό προξενείο στο Παρίσι
Άντρας απειλεί να ανατιναχθεί στο ιρανικό προξενείο στο Παρίσι
Ανάλυση BBC: Δώρο για τα γενέθλια του Χαμενεΐ η επίθεση, τώρα ο Νετανιάχου περιμένει
Καμία αναφορά στις επιθέσεις του Ισραήλ από τον πρόεδρο του Ιράν
Ισραήλ στο Ιράν: Επιλέξαμε να μη χτυπήσουμε πυρηνικές εγκαταστάσεις, θα μπορούσε να είναι χειρότερα
Το βέτο ΗΠΑ έγειρε την πλάστιγγα κατά ψηφίσματος για ένταξη Παλαιστίνης στον ΟΗΕ
Οκτώ νεκροί από ρωσικά πλήγματα στη νότια Ουκρανία
Το Ισραήλ είχε προειδοποιήσει τις ΗΠΑ για την επίθεση στο Ιράν
Telegraph για επίθεση Ισραήλ-«Ο Νετανιάχου έκανε αυτό που τον προειδοποίησε ο πλανήτης να μην κάνει»