ΒΙΝΤΕΟ: Τρόμος στη Σανγκάη-Μετέφεραν ηλικιωμένο σε κρεματόριο ενώ ήταν ζωντανός

Ηλικιωμένος κάτοικος της Σαγκάης θεωρήθηκε λανθασμένα νεκρός και μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο μέσα σε ειδικό σάκο. Πρόκειται - σύμφωνα με το δημοσίευμα του CNN -  ένα ακόμα τραγικό σημάδι της διαχείρισης του κορωνοϊού, ενώ εκατομμύρια άνθρωποι παραμένουν σε αυστηρό lockdown.

Σε βίντεο που έχει καταγράψει περαστικός, αρκετοί εργαζόμενοι ντυμένοι από την κορυφή ως τα νύχια με προστατευτικό εξοπλισμό μένουν έκπληκτοι όταν συνειδητοποιούν ότι ο άνδρας είναι ακόμα ζωντανός. Το υλικό έχει γίνει έκτοτε viral στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκαλώντας φρίκη και οργή. Το βίντεο, που αναρτήθηκε την Κυριακή, δείχνει το κεφάλι του άνδρα - ενός ενοίκου γηροκομείου - να εμφανίζεται από τον ειδικό σάκο καθώς οι εργάτες το σηκώνουν από ένα όχημα.

Το βίντεο δείχνει τη στιγμή που οι εργαζόμενοι στο νεκροτομείο συνειδητοποιούν ότι ο άνδρας είναι ακόμα ζωντανός. Το άτομο που βιντεοσκοπεί το βίντεο, προφανώς από ένα κοντινό κτίριο, ακούγεται να λέει: «Το γηροκομείο είναι τόσο χάλια. Έστειλαν έναν ζωντανό άνθρωπο σε μια νεκροφόρα και είπαν ότι ήταν νεκρός. Το προσωπικό του νεκροθάφτη έλεγε ότι ακόμα κινείται ... Είναι ανεύθυνο, πραγματικά ανεύθυνο».

Στην κινεζική πλατφόρμα Weibo, που είναι ένα παρόμοιο μέσο με το Twitter, πολλοί εξέφρασαν τη δυσπιστία τους ότι ένα τόσο σοβαρό λάθος θα μπορούσε να συμβεί - ειδικά στη Σαγκάη, η οποία θεωρείται εδώ και καιρό η πιο προοδευτική και σύγχρονη πόλη της Κίνας.

«Τα προβλήματα στη Σαγκάη αποκαλύπτονται πλήρως αυτή τη φορά», ανέφερε ένα σχόλιο στο Weibo. «Αυτό μετράει ως ανθρωποκτονία από πρόθεση», έγραψε ένας άλλος χρήστης. Πολλοί άλλοι επεσήμαναν ότι ο άνδρας θα μπορούσε να είχε θαφτεί ή αποτεφρωθεί αν δεν είχε βρεθεί ζωντανός. «Η κυβέρνηση δεν νοιάζεται ... τι συμβαίνει στη Σαγκάη;» έγραφε ένα σχόλιο.

Πηγή: ethnos.gr

Δειτε Επισης

Νομοθεσία για τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα ενέκρινε το Ευρωκοινοβούλιο
Τις πανευρωπαϊκές κάρτες αναπηρίας και στάθμευσης ενέκρινε το ΕΚ
Αρχίζει διαδικασία επί παραβάσει κατά της Κύπρου η Κομισιόν-Δεν εφάρμοσε κανόνες της ΕΕ για καταπολέμηση της απάτης
Υπερψηφίστηκε από το ΕΚ η Οδηγία για καταπολέμηση βίας κατά γυναικών
BINTEO: Αναστάτωση στο Λονδίνο-Άλογα κάλπαζαν ελεύθερα στο κέντρο της πόλης
Γερμανός σέρφερ έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες στην Πορτογαλία-Δάμασε κύμα 28 μέτρων
Κύμα ακραίου καύσωνα στις Φιλιππίνες-Συστάσεις για αποφυγή μετακινήσεων
Πυρκαγιά σε ενεργειακές εγκαταστάσεις στο Σμολένσκ έπειτα από επίθεση με drones
Πώς αεροπλάνο στο αεροδρόμιο JFK παραλίγο να συγκρουστεί με άλλα 4 αεροσκάφη-Τους έσωσε ο πιλότος
Τιμωρία για τον ιερέα που τέλεσε το μνημόσυνο του Αλεξέι Ναβάλνι–Τον υποβίβασαν σε ψάλτη