Ετοιμάζεται να πει το «ναι» σε τετ α τετ με τον Ζελένσκι ο Πούτιν

Ενώ εντείνονται οι πιέσεις της Δύσης στο Κρεμλίνο που καθημερινά κλιμακώνει την πολιτική επιθετικότητας και ο Ουκρανός πρόεδρος καλεί τον Ρώσο ομόλογό του σε τετ-α-τετ συνάντηση, ο Πούτιν - σύμφωνα με το BBC - φαίνεται να είναι πιο κοντά να συμφωνήσει σε απευθείας συνομιλίες με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Ωστόσο, η ρωσική προέλαση συνεχίζεται με βομβαρδισμούς σε κατοικημένες περιοχές και τον τραγικό απολογισμό των νεκρών να ανεβαίνει.   

Η Ουκρανή αναπληρώτρια πρωθυπουργός, Όλια Στεφανίσινα, υπενθυμίζει ότι η Ουκρανία δεν θα παραχωρήσει κομμάτι της γης της στη Ρωσία. 

Σύμφωνα με το BBC, πάντως,  ο Ρώσος πρόεδρος θα δεχτεί να έχει απευθείας συνομιλίες, ενόσω δέχεται διεθνείς πιέσεις. 

«Είμαι έτοιμος για διαπραγματεύσεις με Πούτιν - Αν αποτύχουν, θα έχουμε Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο»

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε, νωρίτερα σε μήνυμά του, πως είναι έτοιμος να διαπραγματευτεί με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν. Ωστόσο δεν δίστασε να πει πως σε περίπτωση που υπάρξουν «άσχημα νέα» από τις διαπραγματεύσεις αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι ο αγώνας μεταξύ των δύο χωρών θα οδηγήσει σε «έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο».

«Είμαι έτοιμος για διαπραγματεύσεις μαζί του. Ήμουν έτοιμος τα τελευταία δύο χρόνια. Και πιστεύω ότι χωρίς διαπραγματεύσεις δεν μπορούμε να τερματίσουμε αυτόν τον πόλεμο», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στο CNN.

«Αν υπάρχει έστω και 1% πιθανότητα να σταματήσουμε αυτόν τον πόλεμο, νομίζω ότι πρέπει να εκμεταλλευτούμε αυτή την ευκαιρία (σ.σ. για διαπραγμάτευση). Πρέπει να το κάνουμε αυτό. Μπορώ να σας πω για το αποτέλεσμα αυτών των διαπραγματεύσεων – ωστόσο σε κάθε περίπτωση, χάνουμε ανθρώπους σε καθημερινή βάση, αθώους ανθρώπους στο έδαφος», επεσήμανε ακόμη.  Στη συνέχεια δήλωσε πως οι ρωσικές δυνάμεις έχουν έρθει για να μας εξοντώσουν, να μας σκοτώσουν.

«Μπορούμε να αποδείξουμε ότι είμαστε σε θέση να δώσουμε ένα ισχυρό χτύπημα, είμαστε σε θέση να αντεπιτεθούμε. Αλλά, δυστυχώς, η αξιοπρέπειά μας δεν πρόκειται να διαφυλάξει τις ζωές μας. Έτσι, νομίζω ότι πρέπει να χρησιμοποιήσουμε κάθε μορφή, κάθε ευκαιρία προκειμένου να έχουμε τη δυνατότητα διαπραγμάτευσης, τη δυνατότητα συνομιλίας με τον Πούτιν. Αλλά αν αυτές οι προσπάθειες αποτύχουν, αυτό θα σήμαινε ότι πρόκειται για έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο», συμπλήρωσε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Νέος γύρος διαπραγματεύσεων τη Δευτέρα

Οι ρωσικές και ουκρανικές αντιπροσωπείες αναμένεται να συνεχίσουν τις διαδικτυακές διαπραγματεύσεις στις 21 Μαρτίου, ανέφερε το ουκρανικό μέσο ενημέρωσης Ukrainiskaya Pravda, κάτι το οποίο δημοσίευσε και το ρωσικό TASS.

«Μια διαδικτυακή συνάντηση μεταξύ της ουκρανικής και της ρωσικής αντιπροσωπείας έχει προγραμματιστεί για τις 21 Μαρτίου», ανέφερε το δημοσίευμα, επικαλούμενο υψηλόβαθμες πηγές.

Επικαλέστηκε επίσης τον Νταβίντ Αρακάμια, τον επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνώντος κόμματος «Υπηρέτης του Λαού», ο οποίος δήλωσε ότι οι συνομιλίες συνεχίζονται καθημερινά. «Και η σημερινή ημέρα δεν αποτελεί εξαίρεση. Σε επίπεδο ομάδων εμπειρογνωμόνων», είπε.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»
Άγνοια Κυβέρνησης για τα περί μεταφοράς πυραύλων από το Κατάρ στο Ισραήλ μέσω Κύπρου
Το Ισραήλ είχε προειδοποιήσει τις ΗΠΑ για την επίθεση στο Ιράν
Telegraph για επίθεση Ισραήλ-«Ο Νετανιάχου έκανε αυτό που τον προειδοποίησε ο πλανήτης να μην κάνει»
Επεισοδιακή καταδίωξη 22χρονου στην Πάφο-Επιτέθηκε σε αστυνομικό
Αποδεκτές 1461 ενστάσεις για μεταφορά εκλογικών δικαιωμάτων-Δεν ήξεραν καν τη διεύθυνση διαμονής τους
Δυσαρέσκεια ψευδοκράτους για Συμπεράσματα-«Κρατούν όμηρο τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας»
Κρίσιμος τραυματισμός για 56χρονο-Έπεσε στο κενό από τον δεύτερο όροφο οικίας
Αλματώδης αύξηση της τιμής του πετρελαίου λόγω των εντάσεων στη Μέση Ανατολή
Οι ΗΠΑ άσκησαν βέτο στην πλήρη ένταξη της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ