Ξέσπασμα Ζελένσκι-«Θα βρούμε κάθε μπάσταρδο, μόνο στον τάφο θα βρείτε ησυχία»

Ο χθεσινός βομβαρδισμός στο Ιρπίν, την ώρα που εκατοντάδες άμαχοι προσπαθούσαν να απομακρυνθούν από το πεδίο μάχης, συγκλόνισε όλο τον πλανήτη, καθώς μία τετραμελής οικογένεια βρήκε τραγικό θάνατο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Στο χθεσινοβραδινό μήνυμά του, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι παρουσιάστηκε εξοργισμένος με την επίθεση, χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα κατά των Ρώσων.

«Προσπαθούσαν απλά να φύγουν από την πόλη. Να δραπετεύσουν. Όλη η οικογένεια. Πόσες οικογένειες σαν αυτή έχουν σκοτωθεί στην Ουκρανία; Δεν θα συγχωρήσουμε. Δεν θα ξεχάσουμε. Θα τιμωρήσουμε όποιον κάνει τέτοιες θηριωδίες σε αυτόν τον πόλεμο. Στη χώρα μας. Θα βρούμε κάθε μπάσταρδο που πυροβόλησε στις πόλεις μας, στο λαό μας, που βομβάρδισε τη γη μας, που εξαπέλυσε πυραύλους, που έδωσε την εντολή, που πάτησε το κουμπί. Δεν θα υπάρξει μέρος στη γη για εσάς για να βρείτε ησυχία, εκτός από τον τάφο σας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οικογένεια Ουκρανών βρήκε σκληρό θάνατο στην προσπάθεια να φύγουν από το Ιρπίν

Δεν θα υπάρξει συγχώρεση για τα κατεστραμμένα σπίτια. Δεν θα υπάρξει συγχώρεση για τους 500 και πλέον πυραύλους που χτύπησαν τη γη μας. Σε όλη την Ουκρανία, χτυπούν αμάχους. Δεν θα συγχωρήσουμε το πυροβολισμό άοπλων ανθρώπων, την καταστροφή της υποδομής. Δεν θα συγχωρήσουμε. Εκατοντάδες θύματα, χιλιάδες που υποφέρουν. Και ο Θεός δεν θα συγχωρήσει. Όχι σήμερα. Όχι αύριο. Ποτέ. Και αντί για συγχώρεση, θα υπάρξει η μέρα της κρίσης. Είμαι σίγουρος γι αυτό!», είπε.

«Το θράσος των εισβολέων»

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας επέκρινε χθες Κυριακή τη σιωπή των δυτικών ηγετών, την έλλειψη αντίδρασης μετά την απειλή της Ρωσίας ότι θα βάλει στο στόχαστρο την ουκρανική βιομηχανία όπλων.

«Αναλογιστείτε την αίσθηση ατιμωρησίας των εισβολέων», στηλίτευσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε βίντεο που μεταφορτώθηκε στον λογαριασμό της ουκρανικής προεδρίας στην πλατφόρμα Telegram.

«Δεν άκουσα καμία αντίδραση από οποιονδήποτε ηγέτη χώρας του κόσμου (…) ούτε λέξη, είναι λες και οι δυτικοί ηγέτες διαλύθηκαν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Ποιος είναι ο αρχιτέκτονας που σχεδίασε την επίθεση Ιράν σε Ισραήλ-Βετεράνος πολέμου
Πέθανε ο άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε έξω από τη δίκη του Τραμπ-Ήταν συνωμοσιολόγος
Άλλη ανάλυση για το πλήγμα Ισραήλ στο Ιράν-«Game changer, ίσως οδηγήσει σε ανοιχτό πόλεμο»
Πογκρόμ συλλήψεων δημοσιογράφων στο Αζερμπαϊτζάν που ερευνούν τη διαφθορά σε πολιτικές ελίτ
Σοκ στο Τέξας-Δεκάχρονος ομολόγησε ότι σκότωσε άνδρα την ώρα που κοιμόταν
Πάνω από 270 φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια έφτασαν στη Λωρίδα της Γάζας
Σε ρόλο μεσολαβητή για να αποφευχθεί η κλιμάκωση ανάμεσα σε Ιράν και Ισραήλ η Μόσχα
ΒΙΝΤΕΟ: Ακτιβιστές έβαψαν ξανά τα νερά του Μεγάλου Καναλιού της Βενετίας πράσινα και κόκκινα
Νέα ανάλυση για την επίθεση του Ισραήλ-«Διεθνείς πιέσεις για ψυχραιμία, ποια μπορεί να είναι η συνέχεια»
Υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν το Ιράν-Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ