Βομβαρδισμοί κοντά σε χωριό στην Οδησσό-Ολονύχτια επίθεση στο Χάρκοβο

Συνεχίστηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι ρωσικές επιθέσεις σε πόλεις της Ουκρανίας, την ώρα που όλος ο κόσμος παρακολουθεί τις εξελίξεις με κομμένη την ανάσα και έχει στρέψει τα βλέμματα στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Όπως αναφέρουν ξέννα ΜΜΕ, προ ολίγης ώρας, υπήρξαν αναφορές για νέους ρωσικούς βομβαρδισμούς στο λιμάνι της πόλης Μικολάιφ.

Οι αξιωματούχοι της πόλης δεν έχουν ακόμη σχολιάσει τις εν λόγω αναφορές, ωστόσο το τοπικό Μέσο «News-N» ανέφερε ότι ο βομβαρδισμός ξεκίνησε περίπου στις 05:00.

Μάλιστα, βίντεο που δημοσιεύτηκε από τον δημοσιογράφο των «New York Times» Μάικλ Σβερτζ, φέρεται να δείχνει τον νυχτερινό ουρανό να φωτίζεται από εκρήξεις.

Ο Σβερτζ ανέφερε ότι οι βομβαρδισμοί πιθανότατα επικεντρώνονται στα ανατολικά προάστια της πόλης.

Η επίθεση αυτή έρχεται μια ημέρα αφότου οι ουκρανικές δυνάμεις απέκρουσαν ρωσική επίθεση στην πόλη των 476.100 κατοίκων και ανακατέλαβαν το τοπικό αεροδρόμιο.

Το πρωί, οι κάτοικοι του χωριού, συντετριμμένοι, προσπάθησαν να δουν τι έμεινε όρθιο από τα σπίτια τους. 

Οι Ουκρανοί απελευθέρωσαν την πόλη Τσουχούιβ

Την ίδια ώρα, οι ουκρανικές δυνάμεις απελευθέρωσαν την πόλη Τσουχούιβ, σύμφωνα με το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων. Οπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι Ρώσοι υπέστησαν μεγάλες απώλειες τόσο σε προσωπικό, όσο και σε εξοπλισμό.

Ωστόσο, Ουκρανοί αξιωματούχοι άμυνας προειδοποιούν ότι η Ρωσία προετοιμάζει τις δυνάμεις της για να εξαπολύσουν ολοκληρωτική επίθεση στο Κίεβο.

Ενημέρωση από το Γενικό Επιτελείο του ουκρανικού στρατού ανέφερε ότι «οι δυνάμεις της Μόσχας άρχισαν να συγκεντρώνουν πόρους για μια επίθεση στην πόλη, με τανκς και μηχανοκίνητες μονάδες πεζικού να προχωρούν προς το Ιρπίν για να θέσουν τις βάσεις.

Παράλληλα, οι Ρώσοι συνέχισαν της επιθέσεις κατά της Ουκρανίας καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας, εστιάζοντας στην περικύκλωση του Κιέβου, του Χάρκοβο, του Τσερνιχίβ, του Σούμι και του Μικολάιφ, φτάνοντας στα διοικητικά σύνορα στις περιοχές Λουχάνσκ και Ντόνετσκ.

Οι ρωσικές δυνάμεις ενίσχυσαν τους βομβαρδισμούς τους κατά τη διάρκεια της νύχτας, σε ουκρανικές πόλεις στο κέντρο, στα βόρεια και στα νότια της χώρας το βράδυ της Κυριακής, δήλωσε ο σύμβουλος του Ζελένσκι, Ολεξίι Αρέστοβιτς.

«Το τελευταίο κύμα πυραυλικών επιδρομών ήρθε μόλις έπεσε το σκοτάδι», είπε στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό Belsat TV.

Ο Αρέστοβιτς δήλωσε ότι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας, Χάρκοβο, στα βορειοανατολικά, εξακολουθεί να μάχεται για να αποκρούσει τη ρωσική επίθεση, την ώρα που όλες οι περιοχές του Τσερνιχίβ στο βορρά δεχόταν πυραυλική επίθεση.

Ο αξιωματούχος περιέγραψε μια «καταστροφική» κατάσταση στα προάστια του Κιέβου Μπούτσα, Χοστόμελ και Ιρπίν, όπου οι προσπάθειες εκκένωσης των κατοίκων την Κυριακή απέτυχαν. Τόνισε ότι η ουκρανική κυβέρνηση έκανε ό,τι μπορούσε για να ξαναρχίσουν οι εκκενώσεις, αναφέρει το Associated Press.

Στο Οβρούτς του Ζίτομιρ, λόγω αεροπορικών επιδρομών καταστράφηκαν δύο σπίτια και ένα κέντρο απασχόλησης.

Υπό στενή πολιορκία το Χάρκοβο

Το Χάρκοβο, η δεύτερη σε πληθυσμό πόλη της Ουκρανίας, που απέχει μόλις 50 χιλιόμετρα από τα σύνορα με τη Ρωσία, παραμένει υπό ουκρανικό έλεγχο, σύμφωνα με τους Δυτικούς παρατηρητές, παρά τους σφοδρούς ρωσικούς βομβαρδισμούς.

Οι ρωσικές δυνάμεις επιτίθενται επίσης από τα αυτονομιστικά, φιλορωσικά εδάφη του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ, όμως είναι άγνωστο πόσο έχουν προωθηθεί.

Οι μάχες εντάθηκαν γύρω και μέσα στην πόλη Σούμι, όπου η ουκρανική κυβέρνηση έκανε λόγο για σφυροκόπημα και για προσπάθειες να απομακρυνθούν οι ξένοι φοιτητές.

Πηγή: iefimerida.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών
Υπόδικος για υπόθεση εισαγωγής μεθαμφεταμίνης ο δραπέτης των Κεντρικών-Ερωτήματα για το πώς ξέφυγε όλων των μελών
Ανάλυση BBC: Δώρο για τα γενέθλια του Χαμενεΐ η επίθεση, τώρα ο Νετανιάχου περιμένει
Αρνητική εξέλιξη η απόφαση για Κόσοβο-«Δυσκολεύει τα δικά μας επιχειρήματα και βοηθά το ψευδοκράτος»
Καμία αναφορά στις επιθέσεις του Ισραήλ από τον πρόεδρο του Ιράν
Ξεκαθαρίζει για πυραύλους στο Ισραήλ μέσω Κύπρου η Κυβέρνηση-«Δεν δόθηκε ποτέ τέτοια άδεια»
Προετοιμάζεται για την επόμενη επίσκεψη Ολγκίν η Λευκωσία-«Αταλάντευτη προσήλωση στις προσπάθειες»
Aπέδρασε κρατούμενος από τις Κεντρικές Φυλακές
Πληρώνει τελικά επιπλέον τόκους €4.220.000 με απόφαση Δικαστηρίου η ΚΔ για ακίνητο στη Λάρνακα
ΠΙΝΑΚΕΣ: Πόσες ενστάσεις εγκρίθηκαν στις περιοχές που έβαλε στο μικροσκόπιό του το ΥΠΕΣ