Τετάρτη 18 Μαϊ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Αεροπορική επιδρομή σε φυλακή στην Υεμένη με δεκάδες νεκρούς

  21/01/2022 21:43
Αεροπορική επιδρομή σε φυλακή στην Υεμένη με δεκάδες νεκρούς

Αεροπορική επιδρομή σε φυλακή στην Υεμένη με δεκάδες νεκρούς

  21/01/2022 21:43

Τουλάχιστον 70 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 100 τραυματίστηκαν σήμερα, σε μια αεροπορική επιδρομή εναντίον μιας φυλακής, που ελέγχουν οι αντάρτες στην Υεμένη, μια επίθεση που αποδίδεται στον διεθνή συνασπισμό υπό τη Σαουδική Αραβία.κλιμάκωση της βίας.

Λίγες ώρες νωρίτερα, χθες το βράδυ, ο στρατιωτικός συνασπισμός, που επιχειρεί από το 2015 στην Υεμένη, ανέλαβε την ευθύνη για μια επιδρομή εναντίον της πόλης Χοντέιντα (δυτικά). Τουλάχιστον τρία παιδιά σκοτώθηκαν στον βομβαρδισμό αυτό, όπως έγινε σήμερα γνωστό από τη μη κυβερνητική οργάνωση Save the Children.

Τη νύχτα, μια φυλακή στη Σαάντα, προπύργιο των Χούθι στη βόρεια Υεμένη, βρέθηκε στο στόχαστρο ενός αεροπορικού βομβαρδισμού. Τουλάχιστον 70 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 138 τραυματίστηκαν στην επιδρομή, σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα. Ο απολογισμός αυτός αφορά ένα νοσοκομείο στη Σαάντα, "άλλα δύο νοσοκομεία έχουν δεχθεί πολλούς τραυματίες".

Την ευθύνη για την επίθεση δεν έχει αναλάβει προς το παρόν κανείς, όμως οι Χούθι κατηγόρησαν τον συνασπισμό υπό τη Σαουδική Αραβία ότι διέπραξε ένα "έγκλημα" στη Σαάντα. Από την πλευρά της, η Διεθνής Επιτροπή Ερυθρού Σταυρού (ICRC) ανέφερε πως πάνω από 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν σε μια αεροπορική επίθεση που είχε στόχο το κέντρο κράτησης στη Σαάντα.

Οι αντάρτες έδωσαν στη δημοσιότητα ένα βίντεο όπου καταγράφονταν μακάβριες σκηνές που εκτυλίχθηκαν, όπως περιέγραφαν, μετά τον βομβαρδισμό εναντίον της φυλακής, με κτίρια κατεστραμμένα και διασώστες να ανασύρουν πτώματα από τα χαλάσματα.

"Απ` όσα άκουσα από τους συναδέλφους στη Σαάντα, υπάρχουν πολλά πτώματα στο σημείο της επιδρομής και πολλοί αγνοούμενοι", είπε, σε ένα δελτίο τύπου, ο Αχμεντ Μαχάτ, ο επικεφαλής της αποστολής των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην Υεμένη.

Η αεροπορική επιδρομή εναντίον της φυλακής "είναι απαράδεκτη", δήλωσε η πρέσβειρα της Νορβηγίας στον ΟΗΕ Μόνα Γιουλ, που προεδρεύει αυτού του σώματος τον Νοέμβριο, απευθύνοντας έκκληση για "αποκλιμάκωση".

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας