Σιαμαία κοριτσάκια διαχωρίστηκαν μετά από δεκάωρη επέμβαση-Μεγάλη πρόκληση για τους γιατρούς

Ένα θαύμα βιώνει η οικογένεια Αλτομπέλι από το Σικάγο, καθώς τα δύο κοριτσάκια τους μπορούν να ελπίζουν σε μια φυσιολογική στο μέλλον, παρά το ότι γεννήθηκαν ενωμένα στην κοιλιά.

Όταν η μητέρα τους ήταν 20 εβδομάδων επισκέφθηκε τον γιατρό της για τον απαιτούμενο υπέρηχο. Ήταν ενθουσιασμένη που τελικά θα έβλεπε το μωρό της. Καθώς έριξε μια ματιά στην οθόνη, είδε κάτι εκπληκτικό. Επρόκειτο για δίδυμη κύηση, κάτι που την έκανε ακόμα πιο χαρούμενη.

Ωστόσο, η γιατρός της διαπίστωσε γρήγορα ότι τα μωρά ήταν ενωμένα στην κοιλιακή χώρα. Παρά το αρχικό σοκ, οι γονείς αποφάσισαν να προχωρήσουν την κύηση γνωρίζοντας ότι ο δρόμος για τον διαχωρισμό τους θα ήταν μακρής.

Στις 18 Νοεμβρίου 2020, η Μάγκι γέννησε Άντη και τη Λίλη με καισαρικής τομή. Οι γιατροί μετέφεραν τα κορίτσια κατευθείαν στη μονάδα εντατικής θεραπείας νεογνών. Αργότερα, η μαμά και ο μπαμπάς τα κράτησαν για πρώτη φορά. Σχεδόν ένα χρόνο μετά τη γέννησή τους, στις 13 Οκτωβρίου 2021, τις χώρισαν μετά από ένα χειρουργείο 10 ωρών.

Ο διαχωρισμός του ήπατος ήταν μεγάλη πρόκληση. Οι ακτινολόγοι δημιούργησαν ένα τρισδιάστατο μοντέλο του συκωτιού των κοριτσιών που έδειχνε στους γιατρούς πώς συνδέονται μεταξύ τους. Οι γιατροί έπρεπε επίσης να βεβαιωθούν ότι το διάφραγμα εξακολουθεί να λειτουργεί μετά τη διαίρεση του.

Όλα όμως πήγαν καλά και δύο μήνες μετά επέστρεψαν στο σπίτι τους στο Σικάγο, την 1η Δεκεμβρίου 2021. Τα κορίτσια κάνουν λογοθεραπεία, φυσιοθεραπείες και εργοθεραπείες, ενώ έχουν σωλήνες σίτισης, χωρίς αυτό να τις εμποδίζει να εξασκούνται στο φαγητό.

Απολαμβάνουν τη ζωή όπως όλα τα άλλα νήπια, κάτι που είναι εκπληκτικό για τους γονείς τους, που ελπίζουν, όπως και οι γιατροί, στο μέλλον να ζουν μια φυσιολογική ζωή.

Πηγή: ertnews

Δειτε Επισης

Τέσσερις νεκροί από επίθεση με μαχαίρι στις ΗΠΑ-Συνελήφθη 22χρονος
Είχε πάει για σέρβις το Dali πριν την πρόσκρουση στη γέφυρα-Στο φως ηχητικό ντοκουμέντο
Κτηνίατρος σχεδίαζε να κακοποιήσει σεξουαλικά το μωρό που θα αποκτούσε σε λίγες μέρες μέσω παρένθετης
Στραγγάλισε την κόρη του και πλήρωσε άστεγο $2 να κάψει τη σορό της-Ανατριχιαστικό βίντεο μετά τον φόνο
Ο Πούτιν δεν σκοπεύει να επιτεθεί στο ΝΑΤΟ-«Αν δοθούν F-16 στην Ουκρανία, θα καταρρίπτονται»
Όγδοο πλοίο ανθρωπιστικής βοήθειας φεύγει από Μερσίνα για Γάζα
Στους 143 ο αριθμός των θυμάτων από την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα
Ανασύρθηκαν τα πτώματα δύο εργατών από την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη
Βρέθηκε το «μαύρο κουτί» του Dali-Επικίνδυνο το έργο της μετακίνησης του πλοίου από τη γέφυρα
Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη Ράφα εγείρουν φόβους ότι δεν θα αργήσει η χερσαία στρατιωτική επιχείρηση